У дома Отзиви Thomson T28RTL5240 TV ревю

Thomson T28RTL5240 TV ревю

Thomson T28RTL5240 - "умен" телевизор с диагонал 28 инча. Има добър хардуер, софтуер. Четириядреният процесор Cortex A53, графичният ускорител MALI 450 работи с Android TV 7.0. Управлението на телевизора е просто, интуитивно, може да се извърши с помощта на дистанционното управление или от смартфон. Можете да чуете тази информация от търговския асистент в магазина, но предлагам да копаете по-дълбоко, за да се справите с всички нюанси на модела, да вземете предвид плюсовете и минусите, да сравните с конкурентите - JVC LT-24M585W и Samsung T24H390SI.

Този модел участва Топ интелигентни телевизори и в класиране на най-добрите телевизори за кухнята.

екран

Thomson t28rtl5240

Качеството на картината Thomson T28RTL5240 е на разумни цени. Разделителна способност на екрана - HD, съотношение на екрана - 16: 9, ъгли на видимост - 178 градуса. Всеки може да коригира картината за себе си в ръчен режим или използвайки предварително зададени настройки: динамичен контраст, черно подобрение, тон на кожата, подобряване на бялото, режим на игра, режим на филм, гама, спортен режим. Има еко режим, който регулира яркостта на матрицата в зависимост от осветеността на стаята. Няма да е възможно да се постигне идеално качество на картината поради ниската разделителна способност, липсата на технология за подобряване на качеството на изображението, но ценовата цена на този модел е само - ви позволява да простите този недостатък. Samsung T24H390SI има 24-инчова висококачествена матрица с Full HD резолюция, но стои на Повече ▼.

Външен вид

Thomson t28rtl5240

Външно Thomson T28RTL5240 не е забележителен. Класическа тънка черна рамка, на гърба има технологичен корпус с конектори. Монтажът се извършва на два черни крака (включени в комплекта) или на скоба 100 × 100. И двамата конкуренти по отношение на дизайна са по-интересни. жилище JVC LT-24M585W от бяла пластмаса и Samsung T24H390SI има оригинална стойка.

конектори

Thomson t28rtl5240

В допълнение към антенен жак, телевизорът е оборудван с HDMI и USB конектори (по 2 всеки), компонентно видео вход, SPDIF (оптичен), Ethernet, жак за слушалки (3,5 мм) и SI слот. Поддържана безжична технология WiFi, Miracast. Набор от конектори е стандартен за бюджетен телевизор. Състезателите имат само по-удобно подреждане на конектори, но тук всичко е субективно.

Звук

Thomson t28rtl5240

Акустика Thomson T28RTL5240 - 2 високоговорителя по 10 вата всеки. Обемът е достатъчен с марж дори за средна стая, да не говорим за кухнята, където често са инсталирани такива телевизори. Качеството на звука не е перфектно, но няма да се съсредоточим върху това, защото купуваме евтино оборудване. Samsung T24H390SI звучи по-добре, но ценовите етикети също не са сравними (разликата е до 30%).

Функции

Thomson t28rtl5240

За да гледате телевизия, има вградени DVB-T2, DVB-C тунери, просто свържете антената и използвайте автоматично търсене на канали.

Мултимедийните възможности на телевизията са огромни. Можете да гледате семейни снимки, любими филми, видеоклипове от домашния архив - както от външен източник на информация, така и онлайн. Можете да преглеждате съдържание, като показвате изображение от смартфон или таблет, използвайки безжичния протокол DLNA. Ако внезапно вграденият плейър и браузър не ви подхождат, можете да инсталирате всяка трета страна от магазина за приложения ZEASN или от USB флаш устройство.

От стандартните опции телевизорът е снабден с таймер за сън, будилник, защита на детето, PIP, технология Time Shift.

JVC LT-24M585W и Samsung T24H390SI в това отношение те няма да са доволни от нещо принципно ново.

Ползи

  • Цената е ниска;
  • Умна телевизия, базирана на Android TV;
  • диагоналът от 28 инча е оптимален за кухнята;
  • наличието на всички необходими конектори;
  • мултимедийни функции;
  • управление от смартфон.

недостатъци

  • Примитивен дизайн;
  • HD резолюция;
  • се включва дълго време;
  • голямо, неудобно дистанционно управление.

заключения

Thomson T28RTL5240 е собственик на рядък диагонал от 28 инча, така че търсенето на него е голямо. Както показа анализът на неговите възможности, този „умен“ телевизор е подходящ вариант за кухнята и хотелските стаи. конкуренти JVC LT-24M585W и Samsung T24H390SI имат дизайнерски предимства, но възможностите са приблизително идентични. Samsung T24H390SI има висококачествена картина поради по-голяма разделителна способност на екрана, но трябва да доплатите , И двамата състезатели имат диагонал от 24 инча, който може да стане ключов по време на селекцията. Ако имате нужда от 28-инчов телевизор, Thomson T28RTL5240 е отличен избор и ако приоритет е висококачествена картина с висока разделителна способност, тогава е по-добре да вземете Samsung T24H390SI. Ако всяка стотинка се брои, а спестяванията вътре от съществено значение за вас, можете спокойно да закупите JVC LT-24M585W - това също не е лошо за цената му.

 

2726 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите