У дома грижа Големи домакински уреди Как да се отървете от миризмата в хладилника бързо у дома?

Как да се отървете от миризмата в хладилника бързо у дома?

Отстраняваме миризмите от хладилникаВ затворено пространство много бързо се появяват външни неприятни миризми. Всяко оборудване, особено това, свързано със съхранението на храни, не е изключение. Дори ако често миете хладилника, но все пак миризмата не отшумява, тогава възниква въпросът как да премахнете миризмата от хладилника у дома? Има много начини да се отървете от причините за лошите миризми.

 

Причини за неприятна миризма

Има много причини, които могат да доведат до неприятни миризми:

 • Непакетирана храна. Има много храни, които дори когато са пресни, могат да придадат на хладилника миризмата си.
 • Блокада в системата за размразяване. Ако не сте обърнали дължимото внимание на системите за размразяване и отводняване при измиване на уреда, те могат да се запушат, което от своя страна ще доведе до застояла вода и воня.
 • Нова техника. Новото оборудване може да мирише напълно "нехранително" - пластмаса, масло или метал.
 • Застояла храна. Ако забравите периодично да ревизирате продуктите, съхранявани в хладилника, можете да забравите за отдавна закупената наденица, която след известно време ще ви напомни за себе си с много особена миризма.

Причини за неприятни миризми в хладилника

Как да премахнете миризмата с народни средства

Има няколко популярни метода, които могат да се използват за премахване на миризмата от хладилника у дома.

 • Разтвор на оцет ще ви помогне да премахнете неприятната миризма. Един от най-често използваните продукти за контрол на миризмата е воден разтвор на оцетна есенция. Първо трябва да измиете старателно хладилното отделение. Тогава се прави специална смес. Оцетът се смесва с вода в съотношение едно към едно и вътрешността на хладилника се избърсва с тази смес и се оставя отворена за няколко часа на въздух. След това измийте хладилника отново.
 • Можете да премахнете вонята с лимонов сок. Неприятна миризма от хладилника може да бъде премахната у дома, като я изплакнете с разтвор на алкохол и лимонов сок. Вземете 1 супена лъжица лимонов сок и 10 супени лъжици алкохол. Можете да смесите лимонов сок с вода в съотношение 1 до 2. Избършете устройството добре с разтвор на основата на лимон и сложете портокалова или лимонова кора в камерата, за да фиксирате ефекта. Измийте хладилника следва след няколко дни.
 • Амоняк. Амонякът е ефективно средство за премахване на всякакви миризми. Разтворът се приготвя по следния начин: 1 супена лъжица амоняк се взема и се разрежда в 1 литър вода. Тази смес се използва за избърсване на хладилната камера.
 • Въздушните озонатори помагат за премахване на неприятните миризми, а също и дезинфекцират въздуха. Ако вашето хладилно устройство е добре почистено отвътре, но миризмата все още присъства, тогава може да възникне въпросът: „Как да се отървете от миризмата в хладилника?“. За тези цели могат да се използват озонатори за въздух. Това е електронно устройство, което работи на батерии и дезинфекцира въздуха и премахва миризмата от него. Освен това могат да се използват абсорбатори на миризми. По същество това е въглероден филтър, преминаващ през който въздухът се почиства и придобива естествена миризма.Не е много трудно да направите абсорбатор и можете да го сглобите сами.
 • Активен въглен. Активният въглен е чудесен начин за премахване на миризми. Въглищата трябва да бъдат натрошени, поставени в малка кутия и поставени в камерата на добре измит хладилник за около ден. Всички миризми трябва да изчезнат.
 • Черен хляб. Измийте хладилника. Вземете пресен хляб черен хляб, нарязан на малки парченца и сложете по няколко парчета на всеки рафт. По такъв труден начин можете да премахнете миризмата в хладилника.
 • Газирани напитки. Содата може да се справи с не много силни миризми. Изсипете малко количество сода върху няколко чинии и подредете така, че да е на всеки рафт.

Използвайки тези народни средства, вероятно ще успеете да решите проблема как да измиете хладилника, така че да няма миризма.

Вижте също - Как да залепите самозалепващ се филм върху хладилника

Как да измиете хладилника, така че да няма миризма?

Друг прост начин, който ще помогне за решаването на проблема завинаги, е как да се отървете от неприятната миризма в хладилника. За бързо премахване на външни миризми от устройството е необходимо да се разгледат всички продукти, които са вътре, изхвърлете стари и нестандартни, размразяване на хладилника, Измийте устройството старателно с разтвор на оцет и след това изплакнете камерата му с чиста вода. След това избършете хладилника на сухо и го включете. Трябва също да изплакнете всички рафтове с разтвор на оцет или с разтвор на водка с вода.

Моят фризер

Как да премахнете силните миризми вътре

Ако миризмата е силна и остра, тогава за да я премахнете, трябва да положите повече усилия. Много неприятна миризма може да бъде от гнило месо или развалена риба. В този случай не можете да премахнете неприятната миризма само с вода.

Изключете хладилника и извадете цялата храна и рафтовете от него. Вземете препарат за миене на съдове и измийте добре хладилното отделение. По-добре е, ако продуктът има освежаващ аромат. След това измийте хладилника с чиста вода и избършете на сухо с мека кърпа. След това избършете всичко с лимонов сок. Този метод може да не даде желания резултат от първия път, така че трябва да избършете хладилника още малко с лимонов сок и да го оставите на въздух.

Абсорбиращи миризми в хладилника

Можете да закупите и поставите в специално устройство - абсорбатор на миризма за хладилника. Добър абсорбиращ мирис за хладилник ще ви помогне отървете се от мухъл, от силен кехлибар от чесън, гнило месо или риба.

За бързо и ефективно да се отървете от резки миризми, е необходимо да се използват професионални вещества. Първо, хладилникът се измива старателно, оставя се да се проветрява и се обработва със специален инструмент. Ако е необходимо, процедурата се извършва няколко пъти. Недостатъкът на професионалните средства е тяхната цена, следователно те трябва да се купуват само ако народните средства не доведат до желания резултат.

Бакшиш:

Прочетете също: Как да премахнете плесен от пералня?

Как да премахнете производствена миризма от хладилник

За да премахнете производствената миризма от хладилника, изплакнете старателно и дезинфекцирайте вътрешността на хладилника. За да се отървете от неприятната миризма на пластмаса от нов хладилник, трябва да направите следното:

 • Разтворете содата във вода в съотношение 1 до 4 и изплакнете хладилното отделение.
 • С помощта на алкохолен разтвор измийте и дезинфекцирайте вътре в хладилника.
 • Проветрете хладилника в продължение на 10-12 часа, след което оставете жар на портокал или лимон в него за 6-12 часа. Цитрусовите кори са абсорбатор на миризма за хладилника и употребата им трябва напълно да елиминира миризмата.

Битови химикали:

 • Абсорбенти са абсорбатор на миризма за хладилника, те са залепени по стените или са изложени на рафтовете на хладилника. С тяхна помощ можете много ефективно да премахнете неприятните миризми от хладилника. Средствата могат да осигурят комфортна миризма в рамките на 4 месеца от датата на употреба. Този метод е много популярен в Европа. Преди да ги използвате, измийте добре хладилното отделение.
 • Специални пръскачки за почистване на хладилници. С този хигиенен продукт лесно можете да премахнете всички миризми в хладилника. Спреят не е необходимо да се измива след обработка на хладилника, но камерата трябва да се измие, преди да се обработи с химическо съединение.
 • Мокрите кърпички са чудесни за почистване на хладилника отвътре и отвън.

Трябва да се отбележи, че е невъзможно да се мие хладилника с почистващи препарати, тъй като те съдържат абразивни вещества и могат да надраскат повърхността на хладилника.

Вижте също - Замразяване или хладилник за капки - кое е по-добре?

8531 2

2 мисли на тема „Как да се отървете от миризмата в хладилника бързо у дома?“

 1. Людмила:

  Благодаря ви за статията, която е много полезна, бих добавил и инструмента smeloff към статията, винаги ми помага.

 2. Таня:

  И просто не можах да вдиша миризмата на риба от хладилника. Това просто не помогна на нищо. Хубаво е, че в интернет попаднах на Smeloff, той помогна да се отърва от тази воня на риба))

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите