У дома Ремонти Климатична техника Причини за спада на налягането в газов котел

Причини за спада на налягането в газов котел

За да отопляват селските си къщи или помещения с голяма площ, хората придобиват двойна верига газови котли, Какви са основните предимства на тези котли? Предимството е, че природният газ, на който работят устройствата, е обществено достъпен икономически. У нас сега е трудно да си представим дори най-малкия град без газопровод. Въпреки че това е проблем в селата, никой не забранява зареждането на резервоара с природен газ и отоплението на хола с него. Също така, предимството на котлите с две вериги е, че необходимостта от загряване на водата в къщата изчезва, плюс задаване на необходимата температура в помещението, самият котел ще го поддържа, което само по себе си спестява вашата енергия и пари, тъй като необходимостта от инсталиране на котли и колони изчезва. Въпреки това, като всяко оборудване, газовият котел може да се разпадне или да стане неизползваем. Най-често това се изразява в спад на налягането. Как и защо спада в налягането в газов котел ще опишем в тази статия.

Главна информация

модерни газови котли за отопление

В повечето съвременни газови котли за отопление, когато налягането в системата спадне, то престава да функционира, тоест се изключва. В същото време съществува заплаха от повреда на самата отоплителна система и оборудване. За да разберете причината, поради която налягането в котела спада, е необходимо да се знае неговата работна стойност. Обикновено това е статично, динамично и максимално работно налягане. В нашия случай, за да може системата да работи нормално без неизправности, това е динамичното работно налягане. Когато инсталирате и свързвате газов котел с двойна верига към системата, е необходимо да проучите инструкциите и инструкциите за правилната му работа. За всяко устройство и системата, която му е възложена, има собствено налягане, както и положението, в което е посочено в кои случаи то може да надвиши или да бъде по-малко от допустимото работещо. Налягането в тръбата на отоплителната система се измерва в атмосфери или съкратено ATM. Обикновено минималното налягане е възможно по време на първоначалното впръскване на охлаждащата течност в системата. Това се дължи на факта, че след като системата се загрее, налягането също се повишава до приемливо ниво.

Всички газови котли с две вериги имат сложна структура, така че когато един от компонентите му се повреди, възниква неизправност. Затова не се препоръчва самостоятелно поправяне на оборудването. Ако се установи неизправност в системата, е необходимо да се обадите на специалист, който ще извърши необходимата поддръжка с високо качество и без затруднения.

Вижте също - Как да изберем котел на твърдо гориво за отопление на частна къща

Причини за проблема

Ако откриете неизправност и неизправност в работата на газов котел за отопление, трябва незабавно да потърсите причината. В повечето случаи възниква повреда по редица причини и без специално оборудване не може да бъде открит:

  • Имаше изтичане на вода от системата;
  • престой при липса на електричество;
  • неизправност на резервоара на нагревателя;
  • Този котел не е подходящ за вашата система.

Предотвратяване на задръстванията на въздух

Ако има намалено налягане във водоснабдителната система, тогава тя не влиза в резервоара. Ако налягането на газа е намалено, тогава устройството се изключва, докато дава определен сигнал. За да се избегнат подобни проблеми с оборудването, е необходимо да се извършва диагностика и поддръжка възможно най-често, за да се предотврати причината за неизправността. Също така може да се получи понижено налягане поради задръстванията на въздуха. Това е така, защото:

  • първоначално водата се изпомпва неправилно;
  • въздухът не се изпомпва от топлоносителя;
  • отоплителната система е лошо запечатана;
  • клапанът е запушен.

Първият признак на задръствания в системата е появата на шум и вибрации. В този случай всички връзки могат да бъдат отслабени от тези вибрации, което води до течове и естествено по-ниско налягане. Освен това въздухът е лош проводник на топлина и следователно тръбите може да не се затоплят до желаната температура, поради което оборудването ще работи за износване и ще почувствате удар върху портфейла си.

Отстраняване на неизправности

Как да отстраним проблема? На първо място, не се паникьосвайте и не се заемете с ремонти, ако нямате достатъчно опит и знания в тази област. Въпреки че в някои случаи, интервенцията е просто необходима.

Ако се открият течове на вода или газ, първо трябва да изключите захранващите клапани и да заемете мястото, където се установи неизправността. Освен това, в зависимост от сложността на системата, е необходимо да се замени зоната, където се забелязва проблемът, като същевременно деактивирате изходите към радиаторите и котела. Този вид работа се извършва от хора със специално оборудване за това.

След фиксиране на теча системата се изпомпва по нов начин и се проверява налягането и работоспособността на устройствата. Този процес може да отнеме доста време, зависи от размера на вашата система като цяло.

Надяваме се, че тази статия ви помогна да разберете въпроса защо налягането спада в газов котел.

Вижте също:

5648 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите