У дома Ремонти Големи домакински уреди PF грешка в пералнята на LG - какво да правя, как да декодирам?

PF грешка в пералнята на LG - какво да правя, как да декодирам?

Заредихме прането, стартирахме програмата за пране и след известно време забелязахме, че пералнята на LG спря и показа PF грешка на дисплея. Какво да правя? Какво означава PF грешка? Как да отстраня проблема? В тази статия ще намерите отговори на всички тези въпроси.

Разшифроването

PF грешка на пералнята на LG

PF код означава, че по време на изпълнението на програмата най-вероятно е имало скок или прекъсване на тока в апартамента или в цялата къща. По принцип проблемът с PF грешката не е в самата техника. Ако тази грешка се появи на таблото само веднъж, тогава не можете да придадете никакво значение на това. Ако грешката се появи отново, това означава, че проблемът все още е в пералнята.

Ако възникне PF грешка:

  • във всяка конкретна програма, всяко измиване;
  • по всяка програма по време на измиване;
  • постоянно без забележим модел.

Вижте също - Пералнята на LG дава грешка IE, 1E - как стои?

Неизправности, които не изискват намесата на съветник

  • Пералнята не е свързана правилно... Необходимо е да се провери правилното свързване на оборудването. Гнездото трябва да бъде отделно и с отделна машина. Силно е обезкуражено да свържете пералнята към удължителни кабели и контакти, които са предназначени за други домакински уреди. Пералнята е много капризна, така че трябва да се придържате към всички правила за нейната инсталация и работа.
  • Повреда на захранващия кабел или щепсела... В повечето случаи това означава, че кабелът и щепселът трябва да бъдат сменени. Препоръчително е да направите това възможно най-бързо.
  • Неизправност на таблото за управление... Изключете пералната машина за 15 минути и след това я включете обратно, като използвате командите START / PAUSE. Ако това беше провал, тогава грешката в таблото ще изчезне.
  • Главно напрежение... Мрежовото напрежение може да е спаднало. Необходимо е да проверите това.
  • Изпращане на телени връзки... Необходимо е да се провери цялата верига проводници. Контактът може да изчезне и следователно грешката светва на дисплея.

Основните причини за неизправността

Симптоми на грешка Вероятна причина за възникване Ремонт или подмяна
Пералната машина се изключва рязко по време на работа, изплакване или въртене и на дисплея светва PF грешка. Таблото за управление не е в ред Най-често модулът може да бъде поправен: можете да замените изгорелите елементи, да спойкате контактите и пистите на микросхемата.

Рядко при нужда подмяна на контролен модул.

PF грешка се срива на таблото и на всеки етап на измиване и пералнята замръзва. Проблеми с окабеляването от шумовия филтър до контролното табло. Контактът се губи поради вибрации. Извийте провалените проводници и изолирайте или напълно заменете кабела.
По време на измиването машината избива и след включване на дисплея се появява PF грешка. Нагревателният елемент (TEN) е дефектен. Той се затваря върху тялото на пералнята и избива машината. длъжен подмяна на тръбен електрически нагревател (Нагревателен елемент)

Ако не можете сами да решите проблема с пералнята и PF грешката все още се появи на електронното табло, тогава трябва да се свържете със специалист.

Вижте също:

3450 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите