У дома Ремонти Големи домакински уреди Направи си сам ремонт на перална машина Whirlpool

Направи си сам ремонт на перална машина Whirlpool

Модерните шайби от известната марка Whirlpool са с високо качество и издръжливост. Както показва практиката, домакинските уреди не се разрушават често, но все пак има случаи, когато се изисква подмяна на части или цялостна поддръжка. Струва си да се каже, че ремонтът на пералня е много трудоемък и скъп процес, така че много хора се доверяват на уреда си на опитен майстор. В тази статия ще ви разкажем подробно как правилно да ремонтирате пералните машини Whirlpool!

Диагностика и отстраняване на неизправности

Пералнята има доста сложен дизайн и всичко може да се провали по всяко време. Както показва практиката, ремонтът на пералните машини Whirlpool заслужава специално внимание, а основните причини за повреда могат да бъдат:

Диагностика и отстраняване на неизправност

След измиване водата не напуска машината

Със сигурност всеки собственик се е сблъсквал с този проблем, когато е измил и след известно време машината е замръзнала, а водата не е излязла от резервоара. Какво да правим в такава ситуация и какви са причините за това поведение на техниката?

 • Дренажната електрическа помпа стана неизползваема
 • Запушена дренажна тръба или дренажен маркуч
 • Запушен дренажен филтър или тръба

Преди да направите ремонт със собствените си ръце, струва си да разберете какъв е проблемът и какво провокира това поведение на устройството. В случай на застояла вода, трябва бързо да се отървете от течността чрез аварийния маркуч, който се намира в близост до изпускателния филтър. Едва след това пристъпваме към отстраняване на неизправности, изпълнявайки следната стъпка по стъпка:

 • Развийте щепсела и се освободете от замърсяванията върху филтъра
 • Извадете маркуча за източване и го почистете от замърсявания
 • Проверете за блокиране в канализационната тръба

Водата не се загрява според зададения режим

В случай, че вашата пералня е спряла да нагрява водата до определена температура, трябва да обърнете внимание на нагревателния елемент и термистора. Следвайте този начин:

 • Свалете задния капак на устройството и скобата
 • Изключете проводниците от топлина и термистор
 • Измерете съпротивлението на контактите на тена и термистор с мултицет
 • След определяне на неизправността на нагревателния елемент той трябва да бъде отстранен и заменен с нов.

Дисплеят на задачите е бъги и не се активира

След като включите пералнята Whirlpool, започна ли да забелязвате проблеми с контролния панел? Спира да работи и понякога изобщо не реагира на допир? Ако срещнете такъв проблем, незабавно изключете устройството от няколко минути. Ако след включване на проблема възникне отново, контактите в контролната платка са изключени.

Изтичане на вода изпод капака на шахтата

Доста често по време на процеса на измиване водата започва да тече изпод люка. В този случай трябва да се обърне специално внимание на гумената подложка, която се увива около отвора и позволява капакът да се прилепва плътно.За да удължите живота на маншета, отстранете излишната мръсотия и вода, които са се натрупали на дъното. Спазвайки правилата за употреба, материалът няма да се напука и ще издържи колкото е възможно по-дълго.

Вижте също - Как да удължите дренажния маркуч на пералнята

Ремонт на машината Virpul с вертикално зареждане

Сред по-голямата част от пансионатите и помещенията с малки размери са най-търсените автоматични перални машини Whirlpool. Те са малки и удобни за използване. Също така предимството е възможността да спрете дадена програма и да рестартирате с нови настройки. Но както се казва, нищо не трае вечно и устройството може да се провали. В този случай просто не може без ремонти и диагностика. Моля, обърнете внимание, че модерните сервизни центрове имат услуги, които не са евтини, така че на етапи ще ви кажем как да разглобявате пералня Virpul с вертикален товар, без да харчите нито стотинка!

Ако разполагате с перална машина Whirlpool с най-голямо зареждане, ремонтите трябва да направите сами след пълна проверка, като следвате няколко прости съвета:

 • Освободете панела отстрани
 • Повдигнете панела на дисплея нагоре и го издърпайте към себе си
 • Под лек ъгъл изключете проводниците от платката и извадете панела

Самостоятелният ремонт на пералня Whirlpoo ще ви спести пари, без да напускате дома си! Не забравяйте да сведете до минимум щетите, спазвайте правилата за безопасност и обърнете специално внимание на навременната поддръжка и почистване на уредите. Надяваме се, че сега няма да имаме никакви въпроси, а нашата статия ще отвори напълно и напълно темата: Ремонт на перални машини Whirlpool! Спрете да плащате повече, сега сте самият си шеф!

Вижте също:

15548 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите