У дома Ремонти Големи домакински уреди Как да удължите дренажния маркуч на пералнята

Как да удължите дренажния маркуч на пералнята

В този момент присъствието на пералня не е изненадващо. Той значително опростява процеса на пране на всякакви неща, като: спално бельо, неща, възглавници, одеала, меки играчки. В момента миенето е напълно автоматизирано. Въпреки това, понякога хората могат да имат проблеми с свързването на пералното устройство към комуникациите, а именно в близост до канала. Това се дължи на включения в доставката къс маркуч. Може би се чудите как да удължите дренажния и входящия маркуч на пералнята? Ще се опитаме да ви кажем как да го направите правилно и да ви помогнем да го разберете.

Има два начина за решаване на този проблем:

  • закупуване на маркуч с необходимата дължина;
  • изградете върху маркуча за източване, който вече имате.

Геометрични характеристики на маркуча за източване

дренажен маркучПреди да удължите дренажния маркуч на пералнята, трябва ясно да знаете всичко за неговите геометрични характеристики. Най-често към фабричната перална машина се свързва дренажен маркуч. В случай на спешна нужда можете да разширите маркуча за източване на пералнята до необходимия размер. Поради липсата на огромен натиск по време на прости манипулации, вие ще можете да изградите маркуча и напълно да предотвратите евентуални течове. Можете да го спрете без усилие със специална връзка. Категорично е забранено повдигането на дренажния маркуч на голяма височина над 100 сантиметра, което се дължи на ниския капацитет на дренажната помпа (помпата).

Когато свързвате маркуча към пералнята, използвайки някой от геометричните методи, е необходимо да се осигури свободното му напрежение и да се обърне специално внимание на горната му точка. Помпата трябва да има добри повдигащи свойства, а именно да надвишава с 60 сантиметра долния ръб на устройството. Тази стойност важи за всички модели перални устройства. Точната стойност е посочена в техническото ръководство или друга документация, приложена към продукта.

Това е необходимо, за да се предотврати преливането на вода под собственото му тегло от машината в канализационната система. В случай на неспазване на това правило, пералната машина ще бъде в състояние на напълване с течност за определен период от време, което може да се отрази негативно.

Вижте също - Кодове за грешки в шайбите на шайби

Процес на удължаване на дренажния маркуч

как да удължите маркучаЕлементи, необходими за удължаване на маркуча:

  • роден входен маркуч от фабриката;
  • стягащи скоби;
  • специален конектор.

Процесът на удължаване на маркуча на пералня може да бъде разделен на три етапа:

Първата стъпка е да закупите подобен на вашия маркуч.При липса на такова в магазините на града или при дилъри е необходимо да се избере този, който е възможно най-близо до него, основният критерий е липсата на несъответствия в диаметъра.

За втория етап ще трябва да изключите пералнята от електрическата мрежа. След това трябва да свържете родното маркуч за пералня с конектор, закупен чрез инсталиране между тях, който можете да закупите във всеки строителен магазин в града. Всички свързващи контакти трябва да са плътно и запечатани, така че водата да не изтича в тях. Точките за свързване трябва да съответстват на знаците, които са разположени на всяко свързващо устройство.

На третия етап е необходимо да фиксирате гумените накрайници на маркучите с помощта на скоби. Трябва да осигурите максимална плътност, за да предотвратите евентуални счупвания, последвани от течове. Ако използвате пластмасови конектори, ще трябва да поставите малък сегмент от подобен маркуч в кухината му и след това да монтирате гумен накрайник върху него. Закрепването на такава връзка трябва да се извърши само с една скоба.

Струва си да се отбележи, че преди да включите пералнята, трябва да проверите херметичността на всички тела. При липса на горното можете допълнително да покриете фугите с уплътнители. От съображения за безопасност експертите не препоръчват използването на удължен маркуч над пет метра. Необходимо е да се премахнат всички усуквания и сгъвания на маркуча, за да се осигури неговата продължителна работа и да се предпази от евентуални повреди по конструкцията му.

В тази статия разгледахме основния начин за удължаване на дренажния и входящия маркуч на пералнята. Ще ви бъде полезно, ако по някаква причина не искате да купувате повече.

Вижте също:

6737 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите