У дома Ремонти Големи домакински уреди Направете сами подмяна на маншета на пералнята

Направете сами подмяна на маншета на пералнята

Маншетът за пералнята се използва като уплътнение за зареждащата врата. Задачата му е да предотврати изтичане на люка по време на работа на машината. Следователно важността му е трудно да се надцени. Дори малки метални предмети (монети, кости от сутиен и др.) Или метални предмети върху дрехи, попадащи във вътрешността на машината по време на пране, могат да повредят гумата на пералнята. Как да замените гуменото уплътнение на люка със собствените си ръце?

Обмислете възможните причини за неизправността

  • износване на люка на люка от дълъг експлоатационен живот;
  • маншет, повреден от гъбички;
  • разрушаване на каучук, причинено от тежки химикали;
  • маншетите се избърсват вътре;
  • маншетите се изтриват благодарение на големи твърди неща (шапки, обувки и т.н.);
  • Също така, маншетите стават дефектни в резултат на неточно опаковане или разтоварване на дрехи.

Вижте също - Защо пералнята не загрява водата?

Как да разглобите първата скоба

За да поправите или отстраните гумата от барабана на пералнята, първо трябва да премахнете скобата, която държи маншетите по извитата извита страна. По правило за всяка пералня се вижда или пружина или пластмасова яка отстрани на гумената лента. За правилното отстраняване на пластмасовата скоба, тя трябва да бъде преместена в областта, където се намират ключалките. Ако скобата е направена под формата на пружина, е необходимо да развиете фиксиращия винт или просто да издърпате пружината върху себе си, извивайки я с отвертка. След свалянето на скобата маншетите, които уплътняват люка, могат да бъдат свалени без препятствия.

демонтаж на първата скоба

Демонтиране на вътрешната (втора) скоба

Преди да премахнете втората скоба на пералнята, трябва внимателно да проверите маншетите за етикети за монтаж. Благодарение на тази марка маншетите са в строго положение по отношение на резервоара. Това гарантира плътно затваряне на люка и компетентно оттичане на вода. В случай, че не беше възможно да се намери маркировката, трябва да се отбележи на еластичната лента нейното местоположение по отношение на резервоара. Такава дреболия ще бъде важна, когато е монтиран нов маншет за пералнята. След това каналите, освободени от износена дъвка, трябва да бъдат почистени старателно от натрупани замърсители и старателно смазани със сапунен разтвор. Когато жлебовете са хлъзгави, ще бъде по-лесно да замените маншетите с нови.

демонтаж на вътрешната скоба

Монтаж на нова уплътняваща гума

Внимателното подмяна на гуменото уплътнение на люка е отговорен въпрос, правилното функциониране на по-нататъшната работа на пералнята ще зависи от това. Особено ако ремонтът се извършва от вас сами.За да смените старата гума за нова, трябва да съответствате на етикета на маншета и резервоара. След това поставете извитата страна на маншета в сапунените канали. За да направите това, трябва да вземете гумата от вътрешната страна и леко я натиснете върху ръба на резервоара с пръсти. Но когато основната част на гумата вече е поставена, по-нататъшното поставяне на маншета ще бъде трудно, тъй като износената страна ще започне да се плъзга.

Областта, която все още не е поставена, маншетът трябва да бъде поставен върху пръстена на резервоара, плъзгайки палци един към друг. Когато беше възможно напълно да замените гумата, най-накрая трябва да почувствате целия ръб на резервоара, за да сте сигурни в плътно прилягане. Всички ремонти на пералнята трябва да се извършват много внимателно, като се избягва използването на остри предмети, за да не се счупи новата гума.

Инсталиране на вътрешната скоба

Вътрешната скоба на пералнята има винт за регулиране; по време на монтажа тя трябва да бъде обърната до необходимия диаметър, поставяме скобата на място и я натискаме с винт. Ако скобата е тип пружина, ще бъде малко по-трудно да се заменят яките, но също така и изпълними. Ще трябва здраво да задържите първата точка на напрежение на скобата. Ще ви трябва отвертка, за да държите пружинната щипка на пералнята. Той трябва да бъде вкаран в канала, който фиксира люка, докато спре. След това пружината се изтегля с отвертка по целия ръб на резервоара, поставяйки го в каналите.

демонтиране на уплътнението на люка

След като сложите по-голямата част от пружината, става трудно да задържате скобата отново, тъй като ъгълът на опъване се е променил. Клещи за кръгли носове се използват за замяна на пружинната скоба на по-старите пишещи машини, тъй като такива пружини са произведени без регулиращ винт.

Закрепване на първата скоба

Ако успеете да се справите с вътрешната скоба, външната може да бъде инсталирана без много усилия. Извитите клещи с кръгъл нос са необходими за инсталиране на скоби, които не съдържат пружинно или винтово напрежение. С тяхна помощ се изисква да отворите затягащите куки и да инсталирате скобата.

Закрепване на първата скоба

Проверка

Когато беше възможно да замените уплътняващата дъвка на люка и да инсталирате скобите, трябва да проверите ремонта за качество. След като настроим режима на изплакване, стартираме устройството, изчакваме две или три минути, източваме водата. Когато водата отиде, наклоняваме машината в обратна посока и проверяваме дъното на гумата. Ако няма течове, тогава ремонтът беше успешен.

Вижте също:

17811 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите