У дома Ремонти Големи домакински уреди Направете сами отстраняване на неизправности в резервоара

Направете сами отстраняване на неизправности в резервоара

Отказът на автоматична пералня за съвременна домакиня е близък до тайфун, което носи много проблеми. Но за щастие, един верен рицар в лицето на съпруга си, ако има златни ръце, може да доведе до развалено чудо на технологията, дори ако е необходима толкова сложна операция като подмяна или ремонт на резервоара на пералня.

Как сами да разглобите резервоара на пералнята?

Ремонт на резервоар за перални машини

Със собствените си ръце у дома е напълно възможно да разглобите резервоара, дори ако инструкциите казват, че той не е отделим.
Когато ремонтирате резервоара на пералня, основното на първия етап е да определите къде на тялото има шев, свързващ двете страни при запояване. Дизайнът може да бъде с два лагера или с един, но условията на проблема не се променят от това, просто трябва да избиете още един. Стъпка по стъпка инструкции за разглобяване на пералнята:

  1. По целия периметър на шева са маркирани места, където в бъдеще ще е необходимо да се пробият дупки - тази операция е необходима за крепежни елементи в края на работата. Разстоянието им трябва да бъде приблизително 5 до 9 см, но не повече, за да няма течове. Диаметърът на отворите на резервоара на пералнята не трябва да надвишава 3 - 5 mm. Резултатът ще бъде около 20 марки. Сега ще е необходима електрическа бормашина и тренировка - три милиметра, за да се пробият планираните отвори.
  2. Тогава е необходимо да се види резервоарът ясно по шева. Този етап на ремонт на пералнята е един от най-дългите и най-важните моменти, които ще изискват точност и търпение. Цялата трудност е да не повредите другите части на резервоара на машината с ножовка.
  3. След демонтирането на заваръчния шев резервоарът на пералнята ще бъде разделен на две части - предна и задна. Най-често те са изработени от пластмасов материал. Тези части се различават една от друга. Предната част е един вид пръстен, но малко изкривена във формата, а в средата има люк и маншет от гума. Задната половина се състои от барабан, както и задвижващ механизъм, лагер, колело за шайба с променлива трансмисия.
  4. Сега не е толкова трудно да се намери причината за повредата и да се извършат необходимите ремонти. Задната половина трябва да бъде обърната по такъв начин, че да се окаже барабанен люк надолу. По-удобно е за по-нататъшна работа да го поставите на барове или друго удобно устройство. Разглобяването на вала, като цяло, не е трудно, но трябва да можете да не повредите винта, който се намира в средата, - това е основният закопчалка.За да може винтът да се разхлаби свободно, е необходима пръчка, за предпочитане метална. Професионалните майстори съветват да използвате перфоратор за тези нужди. Достатъчно е да насочите пръта към винта и след това да го ударите с чук. Обикновено няколко пъти е достатъчно. Сега с помощта на отвертка Phillips винтът може да бъде изваден без проблеми.
  5. Валът от запаса трябва да бъде отстранен в съответствие с всички правила за водопровод. Преди да извършите тази операция и да извършите ремонт, трябва да се запасите с дървени блокове с различни размери. Големи - полезни като стойка под краищата на резервоара, придавайки му стабилност. Необходим е малък блок, за да го насочите към стъблото и да го ударите с чук няколко пъти. Първо трябва да ударите слабо, после малко по-силно, а след това още по-силно, това ще доведе до отделяне на барабана от тялото.

Вижте също - Как да премахнете барабана на пералнята: стъпка по стъпка инструкции

Демонтаж и монтаж на лагери

подмяна на лагерите на резервоарите за перални машини

Преди да извадите лагерите, които са в корпуса на пералнята, уверете се, че те се счупят. Ако след проверката се окаже, че те са в работно състояние - няма нужда да ги премахвате. В случай, че след проверка на лагерите, деформация, проблем в уплътненията, както и други неизправности, се установят, те трябва да бъдат заменени.
За да разглобите лагерите на пералнята, ще е необходима и метална пръчка. Той трябва да бъде поставен на ръба на частта и да нанесете няколко леки удара с чук. Преместване на пръта на другата страна - ударите се повтарят. Трябва да се удари в диаметър, но не от едната страна, в противен случай лагерът ще заседне и ще има проблем как да го извадите. Ако е изкривен, тогава можете да го пробиете с помощта на стъпка тренировка. След това на мястото на старите се инсталират нови. На този ремонт на повредени лагери е завършен.

Вижте също - Направи си сам ремонт на пералня: съвети от майсторите, инструкции стъпка по стъпка

Какво да направите, ако резервоарът на пералната машина изтича

Ако самият резервоар е повреден, или по-скоро стените му са деформирани, на първо място е необходимо да се оцени степента на повреда. Обикновено най-засегнатата част е от пластмаса. Често се напуква и водата, която влиза в него, започва да просмуква. Когато ремонтирате такива резервоари, е по-добре да не запечатвате пукнатините (тъй като това е краткотрайно), а напълно да замените цялата част. Освен това пластмасовата версия не е толкова скъпа.
Още нещо с резервоари, изработени от неръждаема стомана. Ако това започна да изтича, тогава проблемната зона може да се вари - в този случай машината ще служи дълго време. В този случай ремонтът е поверен най-добре на професионален заварчик. След заваряването е необходимо да се покрие със специален водоустойчив емайл. Това ще помогне да се увеличи живота на елемента и пералнята като цяло.
Все още няма други методи за ремонт на повредени резервоари. Спестява само пълна подмяна на износения резервоар или пълно заваряване.

Вижте също - Дрънкане в пералнята по време на въртене и въртене

Могат ли да се поправят деформирани стени на резервоара

Ако резервоарът е огънат, той също може да бъде поправен със собствените си ръце, но само ако дефектът е малък и резервоарът е без дупки. Необходими инструменти за ремонт: чук и малка дървена греда.
Мястото, където се намира вдлъбнатината, трябва да се нагрява отвън. Пръчката трябва да бъде разположена на мястото, което съответства на вътрешния дефект, и докато повърхността се охлади, внимателно потупвайте с чук, докато вдлъбнатината се изправи навън.

поправете деформирани стени на резервоара

Други възможни неизправности и тяхното отстраняване

Сега трябва да проверите работата на изпускателния клапан и изпускателния резервоар, тъй като те често образуват запушвания и се появяват малки, но досадни повреди.
Отводнителният отвор трябва да бъде почистен от замърсявания и замърсявания. За да направите това, по-добре е да използвате шкурка. Често се оказва, че уплътняващата гума се е влошила или маншетът на изпускателния клапан е износен.Това веднага се забелязва: гумата е загубила еластичността си, станала е непревземаема, напукана.

Сглобяване на ремонтиран резервоар

След като всички повредени части са ремонтирани, резервоарът се сглобява - в обратен ред на начина на разглобяване. След като сте достигнали процедурата за съединяване на краищата на триона, смажете го с уплътнител или използвайте студено заваряване. Когато краищата са свързани, тогава през дупките, направени по-рано, трябва да инсталирате болтовете и да ги фиксирате с гайки. Диаметърът на болтовете трябва да съответства на диаметъра на свредлото.
Ако неизправността на пералнята не е много сериозна, можете да разглобите резервоара и да направите ремонт със собствените си ръце у дома. Но ако разбивката е много значима, по-добре е да предадете пералнята в ръцете на професионален майстор, като се свържете със сервизен център.

Вижте също:

8516 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите