У дома грижа Големи домакински уреди Как да почистите пералня с оцет от котлен камък и лоша миризма?

Как да почистите пералня с оцет от котлен камък и лоша миризма?

Чистотата на домакинските уреди трябва винаги да се следи. Има много начини за правилно поддържане на чистотата в къщата, например - различни почистващи препарати и химикали от мащаб, мръсотия, плесен и т.н. Но домакините, които разбират този въпрос, ви дават съвет - можете да използвате оцетен разтвор. Всички в къщата имат оцетна киселина, но не всеки знае как да я използва, но аз ще ви помогна. Сега ще ви кажем как да почистите пералнята с оцет от котлен камък и мръсотия.

Почистване на пералнята: стъпка по стъпка инструкции

Много домакини се чудят дали е възможно да добавите оцет към пералнята, за да премахнете котлен камък, мръсотия, плесен и неприятни миризми? Разбира се, можете най-важното след процедурата за почистване да изплакнете добре пералната машина от оцетен разтвор и остатъци от котлен камък.

Почистването на пералнята с оцет се извършва съгласно специални инструкции:

 1. Извадете всички ненужни елементи от барабана, ако има такива. Оцетната киселина може да съсипе нещата.
 2. Ще ви трябват 9% оцетна киселина с хранителен клас. Налейте половин чаша оцет в отделението за прах. Не забравяйте да носите гумени ръкавици, оцетът може да повреди кожата.
 3. Стартирайте пералнята, изберете най-дългия цикъл на пране при висока температура и я включете.
 4. Когато изтече малко време, за да загреете машината, натиснете паузата и изчакайте 1-1,5 часа.
 5. Пуснете машината отново, за да прекратите цикъла.
 6. Не забравяйте да премахнете премахването на отпадъците от филтъра за източване.
 7. Смесете 50 мл оцет в един литър питейна вода. Избършете барабана и маншета с това решение.
 8. Включете машината в кратък цикъл, за окончателно почистване на остатъчна оцетна киселина и котлен камък.
 9. Не забравяйте да избършете вътрешните компоненти на пералнята. Избършете контейнера с прах с обикновен парцал.

Ако имате 70% оцет и искате да почистите пералнята, тогава оцетната киселина може да се смесва с вода около 1 × 7. Изчислете колко вода и оцет трябва да добавите, за да получите необходимото количество девет процента разтвор на оцет.

Вижте също - Как да почистите пералня с лимонена киселина?

Почистване на контейнера за прах

Как да почистите контейнера с прах? Ще ви трябва същия оцет. Изсипете в съд с топла вода и налейте около 250 мл 9% разтвор на оцет. Сложете тавичка в тази смес и оставете за един ден. Изберете специален контейнер, така че разтворът да се напълни до ръба, това ще помогне за по-ефективно почистване на бункера за прах. След всички тези действия вземете гъба и избършете контейнера, той трябва да свети.Как мога да почистя контейнер със сода и оцет? Казвам ти. Направете смес от сода и оцет и нанесете върху стените на съда, оставете за известно време, след около два часа почистете плаката с четка (можете да използвате четка за зъби) и изплакнете.

Контейнерът, предназначен за праха, трябва много често да се мие и почиства, а именно да се накисва в специални антимикробни разтвори. Дупката, в която се намира отделението за прах, трябва да се изплакне с антимикробни средства, но това трябва да се направи внимателно. Защото течността влиза в контейнера с гумени тръби. Подобни гумени тръби, оцетната есенция може много бързо да корозира.

Плюсове и минуси за почистване на оцет

Да започнем с плюсовете, те са, че:

 • Цената е достъпна за всеки човек.
 • Ще забравите какви са неприятните миризми.
 • Оцетът ефективно премахва мухъл в пералнята.
 • Вътрешността на машината ще бъде обезмаслена.

И сега за минусите. Остра миризма след използване на оцет като почистващ препарат. Задайте допълнително изплакване, за да се отървете от лошата миризма. А помещението, в което стои вашата автоматична пералня, е добре вентилирано. Спазвайте необходимите дози, когато използвате оцет. Ако оцетът ще има голям процент, тогава има вероятност уплътняващата дъвка да се сгъсти и разкъса.

как да почистите пералнята от варовик

Други начини за почистване на декалер

Лимонената киселина е идеална вместо оцет за почистване на пералнята. Повечето домакини използват лимонена киселина вместо оцет. Защо този метод е по-добър? И е по-добре, защото лимонената киселина може да се излее в самия барабан. На нашия сайт можете да видите статия за това как можете почистете пералнята с лимонена киселина.

Този списък съдържа най-ефективните почистващи продукти, които ще ви помогнат да почистите машината от мащаб:

 1. Пет плюс.
 2. Д-р Бекман.
 3. Чистачка Фрау Шмит.
 4. Descaler.
 5. Antinakipin.
 6. AntiKal.
 7. Filtero

И това е непълен списък с почистващи препарати, тъй като има много други почистващи препарати, които правят вашата пералня да блести. Почистващите препарати от Candy, Electrolux, Bosch и прочие ще ви помогнат да премахнете варовика. Използвайте инструкциите, за да не съсипете вашата пералня. Давам гаранция, че като изпробвате някои методи, ще намерите най-подходящия за вас, който ще отговаря както по цена, така и по ефективност.

обезмасляване с оцет

Друг добър и евтин начин, можете почистете пералнята със сода за хляб, Той играе ролята на унищожител на мухъл и мащаб. Почти всяка домакиня в кухнята има сода за хляб. Също така, сода пепел се продава в магазините за домакински химикали, което също е абсолютно безвредно за човешкото тяло.

За да обобщим, премахването на накип е необходимо веднъж на шест месеца. И за да може вашата машина да ви служи по-дълго, използвайте омекотители за вода и методите за отстраняване на накип, описани по-горе.

Надявам се тази статия да ви е помогнала да почистите пералнята с оцет и да се отървете от люспи, мръсотия и лоша миризма.

Вижте също:

127987 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите