У дома грижа Големи домакински уреди Как да почистите филтъра за изтичане и пълнене на пералня

Как да почистите филтъра за изтичане и пълнене на пералня

Всички домакински уреди се нуждаят от компетентна грижа. Пералните машини не са изключение. За да бъде животът на пералната машина не по-малък от посочения от производителя, трябва да знаете как да почистите филтъра в пералнята. За обикновен потребител определянето на местоположението на филтъра е обезсърчаваща задача. Воден от логиката, грижовен собственик се опитва да намери филтър в близост до водоснабдителната система или без причина приема, че маркучът за източване трябва да бъде почистен.

Трябва да се отбележи, че и двете решения са правилни. Техническият дизайн на пералнята включва пречистване на водата на входа преди измиване и на изхода след това, в това отношение много модели са оборудвани с два филтъра: вход и изтичане. Възможно е да има допълнителни почистващи конструкции, които не са инсталирани във фабриката, но по желание на собственика в сервизния център. Тяхната услуга няма да се разглежда сега.

Как да почистите източващия филтър

почистване на изпускателния филтър

Говорейки за необходимостта от почистване на дренажната система, собствениците на перални машини обикновено имат предвид филтъра там. Той е разположен в долната предна част на машината под специален капак или зад пластмасов панел, който може лесно да се отстрани с отвертка.

Конструктивно частта е представена под формата на винтова тапа. Филтърният елемент се получава без проблеми, въртене обратно на часовниковата стрелка или се отстранява след разхлабване на заключващите винтове - всичко зависи от модела на машината. Преди да започнете манипулации, подгответе специални ястия, за да източите останалата вода в системата. Поставете го под люка.

Извадете внимателно филтъра, изчакайте водата да се оттича и внимателно почистете гнездото от натрупани отломки. За да почистите самия филтър, използвайте твърда четка и течаща вода. Сменете го, след като напълно премахнете замърсяването, завъртете го по посока на часовниковата стрелка, докато спре. Направете това внимателно, така че частта да не се изкривява и да не се увисва. Ако почистващото устройство е правилно фиксирано и плътно затваря отвора, затворете вратата за достъп или прикрепете панела за достъп. ( Вижте също: Как да почистите пералнята от мащаб и мръсотия )

Проблеми с демонтажа

Под въздействието на някои фактори филтърът може да се запуши или да се мащабира толкова много, че е невъзможно да го вземете, използвайки описания по-горе метод. Трябва да действате по този начин: като поставите машината на страничната повърхност, извадете изпускателната помпа (помпата) и опитайте да извадите филтърния елемент отвътре. Понякога подобни действия не носят резултати. След това премахнете цялата структура за източване и се справете с проблема на удобно място.

Освен мръсотия и котлен камък в устройството за почистване на дренажа можете да намерите дреболия, аксесоари за дрехи, които случайно попаднали в резервоара на машината.Почиствайте редовно и няма да има трудности при демонтажа.

Вижте също - Как да почистите пералня със сода

Как да почистите входящия филтър

Не всички модели перални машини са оборудвани с входящ филтър, чиято роля е да пречиства постъпващата вода от големи замърсявания. Обикновено изглежда като малък мрежест цилиндър, който, докато изпълнява функциите си, се замърсява и ако не се почисти, водата ще се подава зле или ще спре напълно.

В пералнята, според логиката, входящият филтър е разположен близо до входящия маркуч. Преди да го почистите, изключете машината от централното водоснабдяване, развийте маркуча и използвайте клещи за отстраняване на необходимата част. Не правете резки движения, не трепнете, бавно се завъртете в различни посоки, след което се дръпнете към вас. Използвайте четка за зъби за старателно почистване на частта. Останките от ръжда и пясък се отстраняват добре под силен натиск на вода. Ако мрежата е силно замърсена и не може да бъде почистена, можете да закупите нова от отдела за резервни части за домакински уреди.

почистване на входящия филтър

Инсталирайте добре почистена или нова част във входящия отвор. За да го накарате да седи здраво на мястото си, леко го натиснете с отвертка. След това свържете машината към водоснабдяването и проверете качеството на връзката.

Състоянието на устройството за почистване на входа трябва да се следи постоянно. Честотата на почистване зависи от това колко мръсна е подаването на вода.

Вижте също:

13105 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите