У дома Инсталиране / конфигурация Големи домакински уреди Характеристики на настройката на термостата в различни модели хладилници

Характеристики на настройката на термостата в различни модели хладилници

Правилната работа на термостата на хладилния агрегат е гаранция за свежестта и безопасността на вашите продукти и полезността на приготвените ястия. В наши дни хладилникът е задължителен домакински уред във всеки дом. В същото време основната му функция е да гарантира безопасността и свежестта на различните продукти. Именно поради тази причина правилната работа на термостата е толкова важна.

Трябва да се отбележи, че за съхраняване на различни видове храна е приемлива определена температура. Най-често тази информация е посочена на опаковките на хранителния продукт. В този случай настройката на термостата в тази техника трябва да се извърши съгласно инструкциите, приложени към всеки модел хладилник.

Термостат устройство

Основната функция на термостата е да управлява мотор-компресора в механичната система на блока.

Монтирането на терморегулатор в повечето модели се извършва или на предния панел на оборудването, или в самата хладилна камера. В този случай настройката на тази част от оборудването се извършва по различни начини, в зависимост от модела на устройството.

Как изглежда хладилният термостат?

Електронно управление

Много съвременни хладилници са оборудвани с електронен контрол на температурата. За да направите това, контролния панел се поставя на вратата на хладилника. Можете да зададете необходимия температурен режим чрез натискане на бутоните.

В такива устройства вместо термостат се използват термистори. В хладилника и фризера сензорите са разположени върху изпарителите. Показанията на сензорите се показват на електронна платка, където след обработка на информацията те се използват за включване и изключване на компресора.

Електронно управление

 

Регулиране в различни модели хладилници

Трябва да се отбележи, че в съвременните модели, за разлика от продуктите, пуснати в съветско време, е възможно отделно да се регулират камерите за охлаждане и замразяване. Обмислете поведението на такава операция в най-популярните марки на такива домакински уреди.

  • Gorenje. Контролът на температурата в такива единици се извършва чрез завъртане на специален копче за термостат в положение между индикаторите: максимално и минимално. Най-добрият вариант би бил да настроите термостата в Еко положение.
  • Тук обаче трябва да вземете предвид температурата на помещението, в което е инсталиран хладилникът. Така например, ако този индикатор е -16, тогава в този случай завъртете копчето на термостата към индикатора "Максимум". Съответно при висока температура копчето на термостата трябва да бъде завъртено в обратна посока.
  • Liebherr.Тук термостатът се управлява по електронен път. Основното предимство на хладилника на този производител е системата CoolPlus. Когато е включен, температурата вътре в хладилника и фризера не зависи от температурния режим в помещението, в което е инсталиран модулът.
  • Атлант. Можем да кажем, че това е една от най-популярните марки хладилници. Термостатът се регулира с помощта на специално копче. В този случай регулацията се извършва по седемточкова скала.

Вижте също - Може ли хладилникът да се транспортира легнал на неговата страна?

Поръчайте услуга или го направете сами?

Днес можете да поръчате такава услуга като регулиране на термостата във всякакви модели хладилници. В същото време цената на тази услуга е напълно приемлива. Плюс това повечето услуги предоставят гаранция за определен период на работа.

Как да разберете дали термостатът на вашия хладилник не работи правилно? Най-често това може да се определи от следните фактори: неприятна миризма идва от хладилната камера, храната се замразява твърде много, поради което вкусът им се влошава, растежът на кожена козина по вътрешните стени на фризера или срещу хладилника не замръзва добре.

Важно:

Когато поръчвате услуга или когато сами извършвате работа, трябва внимателно да проучите инструкциите за хладилния агрегат. Най-често причината се крие в неспазването на правилата за техническа работа на устройството.

Вижте също:

16852 1

Една мисъл за „Характеристики на регулирането на термостата в различни модели хладилници“

  1. Цитат: "... в съвременните модели, за разлика от продуктите, произведени в съветско време, е възможно отделно да се настройват хладилните и замразяващите камери." Имам светски хладилник "Стинол-103", двукомпресорен от 1994 г., без никакви повреди с отделни термостати.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите