У дома Инсталиране / настройка Малки домакински уреди Как да окачите конзола на микровълнова стена

Как да окачите конзола на микровълнова стена

Микровълновата фурна несъмнено е едно от най-полезните неща във вашата кухня, тъй като значително опростява живота, но заема много място, което не е много удобно, особено в малките кухни. Тази статия ще обсъди как да окачите микровълнова фурна на стената, какво трябва да направите и какво трябва да знаете.

Изборът на крепежни елементи и техните параметри

Изборът на крепежни елементи и техните параметри

За да фиксирате микровълновата фурна към стената, има доста голямо разнообразие от крепежи и затова трябва да ги изберете правилно, като се имат предвид някои параметри:

 • единично тегло - самата фурна тежи средно повече от 8 килограма, но с продукти и други неща, които искате да инсталирате на рафт, теглото може да се увеличи до 15-20 килограма;
 • размери на устройството - както знаете, всички пещи се различават по размер, преди да отидете да купите скоби, трябва да измерите единицата;
 • вашите предпочитания и желания - определете вида стойка или държач, тъй като е за вас да използвате, така че изберете добре, за да не съжалявате по-късно.

Вижте също:

Основни инструменти и консумативи

По време на монтажа на микровълновите стени на стената ще ви трябват следните неща:

 • специални скоби или рафтове за микровълнова фурна, всичко зависи от вашите предпочитания;
 • пробивна машина;
 • крепежни елементи и винтове;
 • универсална отвертка или гаечен ключ. В зависимост от това кои болтове или винтове ще трябва да бъдат затегнати.

Вижте също - Мога ли да сложа микровълнова фурна на хладилника?

Инструкции за инсталация

Инструкции за инсталация

Що се отнася до мястото на монтаж - това е качеството и материалът на стената, строго е забранено да се мотае микровълни върху стени от гипсокартон, върху фалшиви стени и довършителни панели, тъй като това може да свърши зле. Поради голямото тегло може да падне нестабилни крепежни елементи или самата опора да не се изправи и ще започне да се срутва.

Сега да преминем към стъпките:

 1. На първо място, трябва да изберете стенни крепежи според горните параметри. Микровълнова скоба продавани специално за тези устройства, не е необходимо да измисляте и купувате монтажни елементи за телевизори или други видове монтаж.
 2. След като придобиете всичко необходимо, трябва да вземете решение за място.Позиционирайте устройството си така, че да е по-удобно да го използвате, но също така трябва да го поставите далеч от мястото на миене и фурната, за да не намокрите и затоплите уреда, защото това може да повлияе на неговата работа.
 3. Преди да монтирате скобата на микровълновата печка на стената със собствените си ръце, измерете ширината на устройството и го приложете към стената, за да знаете грубо как да фиксирате държачите или рафта за микровълновата печка.
 4. Сега започнете да пробивате дупки и след това монтирайте специални чопъри в тях и затегнете болтовете в тях. Броят на отворите за задържане винаги е различен, но техният минимум започва от 4 и повече, всичко зависи от избраната скоба за микровълновата.

Най-важното по време на монтажа е стената да бъде на същото ниво, така че рафтът на микровълновата да не се деформира, защото това може да повлияе неблагоприятно на работата на устройството. Може да повлияе и на храната вътре, например при загряване на течни ястия, те могат да се разлеят и да се разпространят върху чиния и върху, което няма да е много приятно.

По-долу ще бъдат написани някои препоръки и съвети, които могат да ви помогнат в бъдеще.

Информация и съвети

Повечето производители днес, в комплект с микровълнова фурна, предоставят специални скрепителни елементи за микровълнова фурна, предназначени за конкретен модел - това беше добро решение и най-важното - доста удобно. Ако сами искате да купите тези неща, тогава ги изберете така, че да поддържат теглото на вашата микровълнова фурна.

Когато купувате, внимателно проверявайте всеки продукт, независимо от производителя, за признаци на различни дефекти - пукнатини, вдлъбнатини, деформации на конструкцията, нарушаване на бояджийската дейност, за да проверите лично качеството на нейното производство.

Ако ще направите монтиране на микровълнови фурни в ъгъла на стената, тогава имате нужда от специален рафт, който ще се побере във форма и ще може да поддържа теглото на микровълновата фурна. Както при конвенционалните скоби, устройството ви трябва да е на ниво, така че използвайте ниво по време на инсталирането.

Може би това са всички съвети, които бихме искали да ви информираме в тази статия, говорихме и за това как да окачите микровълнова фурна на стената.

Вижте също:

4245 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите