У дома Отговори на въпроси Кой параход за дрехи и завеси да изберете?

Кой параход за дрехи и завеси да изберете?

Екатерина. Здравейте! В момента продуктовият пазар предлага голям брой различни параходи за дрехи и завеси. На кого да дадете предпочитание? Този въпрос често е труден за повечето потребители.

 

 

Нашите експерти отговарят:

Добър ден! Днес ще ви помогнем да разберете кой параход е най-подходящ за завеси и дрехи, както и ще ви помогнем да вземете решение за най-оптималната версия на устройството.

Какво е първото нещо, което трябва да знаете?

Като начало, за да изберете подходящ параход, трябва да отговорите на следните въпроси за себе си:

 1. колко често възнамерявате да използвате устройството?
 2. Трябва ли да парите много неща?
 3. Ще се използва ли параходът само за завеси или трябва да се използва за други неща (костюми, рокли и т.н.)?
 4. каква цена очакваш?

След като отговорите на въпросите, трябва да получите картина от какъв продукт се нуждаете.

Ръчни параходи

Външно параходът прилича на малко ютия. Той не заема много място и е лесен за използване. Но имайте предвид, че е идеален само за домашни завеси. Ако решите да гладите голям брой завеси (например в ателие), тогава е по-добре да закупите друг модел.

Необходимо е да използвате такова устройство внимателно. Ако тя е наклонена твърде далеч, от нея може да се излее вода и можете да я намажете с вряла вода.

Ръчният параход може да се използва не само за заваряване на завеси, но и за дрехи. Можете да го вземете със себе си на път, за да поддържате вещите си спретнати и подредени. Той е много компактен и не заема много място в колата. Освен това, още едно предимство е, че такъв параход може да работи като електрическа кана. Много е удобно за хората, които обичат да пътуват.

Вижте също - Как да премахнете железни следи от дрехите?

Вертикални параходни модели

Външно такова устройство наподобява прахосмукачка: мощно тяло, което има резервоар за вода, маркуч и специална четка, необходими за преминаването на пара.

За разлика от ръчния параход, този параход е много мощен. Той е подходящ за гладене на абсолютно всякакви неща, включително завеси. Недостатъкът е, че параходът е обемист и не е толкова лесен за вземане със себе си на пътя. Следователно той се нарича неподвижен. Но за нуждите на домакинството, той е просто перфектен: като прахосмукачка има колела, които ще ви позволят да закачате пердетата във всички стаи точно на прозорците.

Не бъркайте параход с парогенератор. За разлика от последните, параходът ще глади нещата вертикално директно върху закачалките. Парогенераторът изисква хоризонтална повърхност (дъска за гладене). Освен това, вместо четка, към маркуча на парогенератора е прикрепено голямо желязо, много подобно на истинското.

В зависимост от мощността и цената се разграничават следните видове вертикални стационарни параходи.

 1. Малка мощност - произвеждайте до 25 мл. пара в минута. Естествено, цената на такива устройства е ниска.
 2. Устройства със средна мощност - до 50 мл. пара в минута.
 3. Много мощни скъпи устройства, които произвеждат до 55 мл. пара в минута.

За разлика от първите две, най-новият параход никога няма да остави мокри петна по дрехите и е в състояние да се справи с абсолютно всякакви гънки и форми на завеси и дрехи. Разбира се, ако решите да купите такова устройство, ще трябва да платите и няколко пъти повече за него. Този параход се използва главно в магазините за дрехи и шивашки магазини. И ако не е нужно да гладите огромно количество дрехи и завеси, тогава можете да се справите с по-малко мощно устройство.

Кой модел да изберете?

На пазара на технологии има голям брой маркови продукти. Най-популярните и в същото време висококачествени марки са Super Jet, Grand Master, Kromax, Zauber. Добри отзиви от марката Philips.

Когато избирате устройство, трябва да се съсредоточите не само върху марката, но и върху следните характеристики:

 • обем на резервоара (колко често трябва да сменяте водата в парахода);
 • мощност (колкото повече е, толкова по-добре и по-бързо изпарява);
 • височината на устройството (колкото по-висока, толкова по-удобно е да се пара);
 • дюзи (за различни видове гънки);
 • спомагателни функции (защита от прегряване, автоматично изключване и т.н.).

И така, нека да обобщим и да отговорим на основния въпрос: коя параварка за завеси да изберете?

 1. Ако параходът е необходим само за гладене на завеси и дребни предмети у дома, както и за изправяне на набръчкани предмети на пътя, тогава ще се справи не много мощно ръчно устройство.
 2. Ако параходът е необходим за малък брой неща и никой няма да го вземе със себе си на път, тогава можете да закупите сравнително евтино устройство със средна мощност.
 3. Ако устройството ще се използва за голям брой неща (например в шивашки магазин), тогава е по-добре да си купите мощен и скъп параход.

За да бъде процесът на парене на нещата ефективен и в същото време приятен, по-добре е внимателно да прочетете инструкциите за употреба след покупка.

Вижте също - Кое желязо е най-добро за домашна употреба

Нови отговори на въпросите на читателите:

Всички отговори
4609 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите