У дома Как да изберем Климатична техника Кой нагревател да изберем за гараж

Кой нагревател да изберем за гараж

Зимата е трудно време, не само за човека, но и за технологиите. Автомобилите са особено чувствителни към студ - всеки автомобилист знае колко е трудно да загрее кола през зимата сутрин и как реагира на ниските температури.

Освен това автомобилистите прекарват много време в гаража, грижейки се за колата и разбира се, това изисква комфортни условия. Кой нагревател за гараж да изберете, за да е удобно и топло? Нека разгледаме различните варианти и да намерим отговора на този въпрос.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Опции за избор

Преди да направим избор, ще се запознаем с редица параметри, които трябва да бъдат взети под внимание. Най-важните критерии за гаражен нагревател са:

 • Безопасност за запалими вещества;
 • Производителност и ефективност;
 • Разход на енергия и разходи.

Нека се спрем първо на най-важния аспект - сигурността. Гаражният нагревател трябва задължително да отговаря на това, тъй като в непосредствена близост до него има запалими вещества.
Не пренебрегвайте това! Опитвайки се да спестите от нагревател, можете да създадете опасна ситуация: както за гаража, така и за себе си.

Ефективността и ефективността са еднакво важни - в гаража трябва да поддържате температура, удобна както за колата, така и за вас. Колкото по-голямо е помещението, толкова по-голям (и по-ефективен) трябва да бъде нагревателят, въпреки че идеалните температурни параметри са, разбира се, индивидуални.

И, разбира се, последният фактор, но от този не по-малко важен: консумацията на енергия и разходите за нея. Когато купувате нагревател, разходите не свършват дотук, а започват само: за всяка опция е необходимо електричество или гориво.
Избирайки правилно оптималното си устройство, ще намалите и оптимизирате разходите си.

Фокусирайки се върху основните параметри, можете да определите кой нагревател за гараж е най-подходящ за вас. Ще анализираме всеки от тях поотделно.

Вижте също - Преглед на кварцов нагревател за дома и градината

електрически

Не можете да говорите за електрическия нагревател дълго време: всички са запознати с тези устройства, тъй като именно те най-често се срещат в ежедневието ни.
За отопление на апартамент, лятна резиденция и работа, всеки избира точно такава опция; обмислете го в случай на гараж.

Принципът на работа на всяко електрическо устройство е общ: електричеството загрява спиралата, която предава топлината директно във въздуха или, например, в масло.
За гаража са подходящи топлинни пистолети, стенни конвектори, топлинни вентилатори и познати маслени радиатори.

Предимства на уреда:

 • Ниска цена (в сравнение с други опции);
 • Асортимент (лесно е да намерите устройство с всякаква форма, размер и тип);
 • Мобилност на повечето версии (лесен за прехвърляне от място на място и свързване навсякъде).

Недостатъци:

 • Невъзможно е да се включи, ако няма захранване;
 • Висока консумация на енергия.

Електрически уред е подходящ, ако правите малък ремонт или просто спешно трябва да затоплите гаража, но за постоянно отопление няма да е удобно, а още по-малко икономично.
Независимо от това, ако решите да закупите този конкретен тип, тогава, когато избирате, не забравяйте да обърнете внимание на пожарната безопасност и мощност.

Дизел и керосин

Версията с дизел или керосин е много подходяща за използване в гараж и има редица приятни предимства:

 • Евтино гориво;
 • Висока производителност;
 • Компактност на повечето опции.
 • Дизеловите и керосиновите нагреватели са много лесни за използване и не изискват много внимание и умения, а продължителното време на работа е до петнадесет часа.

Съществува обаче значителен минус, че когато използвате тази опция, трябва да проветрявате гаража от време на време или да го поставите в помещение с добра вентилация: когато използвате това устройство, съдържанието на кислород във въздуха значително намалява.

Ако сте избрали специално за отопление с керосин или дизел за гаража - предпочитайте дизеловото индиректно отопление: то има тръба за изпускане на газове.

Газ

Газовите нагреватели са доста удобна и бързо рентабилна опция. Те обикновено работят върху смес от пропан-бутан и са свързани с цилиндър на втечнен газ.
От своя страна газовият нагревател е разделен на две версии: конвекторна и керамична.

 • Конвекторният газов нагревател е горивна камера, която е свързана с газов цилиндър. А също така устройството е оборудвано с въздуховод, подаващ въздух за, и комин, който да се отърве от продуктите от горенето.
 • Втората версия на газовия нагревател са керамични модели. Те загряват керамичните панели, вградени в уреда.

Едно от предимствата на този модел е сензорът за горене. Ако пламъкът угасне, нагревателят ще спре да доставя гориво - това прави керамичния нагревател по-безопасен.

Ако има достъп до общ газопровод, тогава в керамичната версия има универсален клапан за свързване. В допълнение, газовият уред има термостат, който ви позволява да регулирате температурата на въздуха: това спестява и гориво.

Газовият нагревател е най-подходящ за отопление на гаражи, които не изискват постоянно отопление.

Инфрачервен

Инфрачервеният нагревател всъщност се отнася и за електрически нагреватели, тъй като той също изисква електричество за работа.

Инфрачервеният нагревател обикновено е монтиран на тавана на стаята - това ви позволява да използвате енергията му възможно най-ефективно. Едно устройство ще бъде достатъчно за малък гараж; за просторна стая е по-добре да инсталирате две устройства.

Безспорните предимства са тихата работа, липсата на миризма и пестенето на място, тъй като те са монтирани на тавана. Това е удобно, ако извършвате някакви мащабни ремонтни дейности с автомобила.

Основният недостатък на инфрачервената лампа е, че трябва внимателно да следите посоката на излъчване: не можете да насочите лампата към предмети и вещества, които са запалими.

Това се дължи на принципа на работа на устройството: първо, лампата загрява всичко, което е в стаята, и едва след това тези обекти отделят топлина на въздуха.

Същият фактор влияе на друга точка: ако стаята има нисък таван, най-добре е да изберете нискотемпературна лампа.

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Нагревател на твърдо гориво

Заключваме прегледа с най-простия и непретенциозен вариант на отопление - твърдо гориво. Това е, което обикновено се нарича от хората „котлон за печене“.

Много хора правят такива печки ръчно, но можете да закупите и готова версия, която ще бъде по-обмислена и безопасна: например, тя ще има изпускателна тръба и плътно прилепваща врата.

 • Печките на твърдо гориво работят на въглища, дърва, дървени стърготини и различни дървесни отпадъци.
 • С помощта на такава печка можете бързо да отоплявате помещение с всякакъв размер и да поддържате желаната температура в нея, обаче, не забравяйте за правилата за пожарна безопасност.
 • Инсталирайте печката възможно най-далеч от запалими вещества.

Вижте също:

3467 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите