У дома Правила за работа Големи домакински уреди Как сами да нулирате пералнята

Как сами да нулирате пералнята

В съвременния свят всеки дом има пералня, което несъмнено улеснява работата на жените и спестява време. Можете просто да заредите мръсно пране в това устройство, да изберете желаната програма и да продължите да се занимавате с вашия бизнес. Но в някои случаи е необходимо спешно да изключите машината. Това може да се случи, ако тъмно е било заредено в машината погрешка с бяло пране; по време на измиването в устройството са намерени чужди предмети, за да се отстрани необходимото за спиране на работата на устройството, отваряне и изваждане на всички излишни. Друга причина за рестартиране на пералнята е неправилно избраният режим, който трябва да бъде променен. В този преглед ще разгледаме как да нулирате програма на пералня, ако възникне неизправност.

Как да спрете програмата

Има моменти, когато при избора на режим на пране програмата е избрана по грешка или машината замръзва и не е в състояние правилно да изпълни предназначението си. Ако това се е случило, тогава трябва да знаете основните правила за нулиране на избраната програма, способна да се справи с текущата ситуация. В това няма нищо сложно и по принцип е необходимо да се спазват същите правила, които са идентични за перални машини от различни модели и марки. Необходимо е:

 1. Натиснете бутона, който стартира и спира процеса на измиване.
 2. Изчакайте устройството да спре.
 3. След това трябва отново да натиснете този бутон и да изчакате 5 секунди.
 4. Относително последните модели машини на марките Indesit, Samsung и Bosch, когато задържат бутона за стартиране, източват водата и след това се изключват.
 5. Повече остарели единици се изключват, без да се източва водата.

Трябва да се отбележи, че ако след всички извършени манипулации машината спря, но не изцеди водата, цялата течност трябва да се източи ръчно. Някои потребители смятат, че не е необходимо да натискате различни бутони, защото можете да обезвредите пералнята. Ако изключите щепсела, устройството всъщност ще се изключи, но не и фактът, че предварително избраната програма за пране ще бъде нулирана. Това се дължи на факта, че разработчиците отдавна оборудват машини с технология, която запомня последния избран режим на измиване, ако се случи прекъсване на захранването. Следователно този начин за решаване на проблема не е подходящ.

Експертите също не препоръчват да нулирате програмата, като изключите пералнята поради причината, че устройството може да се провали и в резултат на това ще трябва да поправите асистента си, което не е евтино или да купите нов.

Вижте също - Могат ли бамбуковите възглавници да се мият машинно

Как да спрете или рестартирате пералнята Indesit

Нека разгледаме по-подробно нулирането на режимите на измиване за отделни модели перални машини. Описаният по-горе метод не е лош, но не е подходящ за всички модели от този тип домакински уреди, тъй като някои от тях нямат бутон за старт-стоп. В този случай разработчиците са предвидили различен начин за спиране и нулиране на настройките за пране. Що се отнася до марката Indesit, за да започнете да миете, завъртете превключвателя и натиснете бутона, когато избирате желаната програма. За да нулирате програмата, трябва:

 • Натиснете "старт" и задръжте за няколко секунди.
 • Измиването ще спре.
 • На по-старите модели също трябва да превърнете превключвателя на превключвателя в неутрално положение.

Трябва да се отбележи, че ако нулирането на програмите на пишещите машини Indesit беше успешно, тогава всички светлини трябва да светят зелено и веднага да угаснат. Ако не е имало „мигащо“, тогава има неизправност на устройството или някаква грешка. Дори и всичко да е наред и успешно, люкът все още може да не се отвори поради голямото количество вода.

Рестартирането не е промяна в количеството пране в машината, а създаването на нова програма за пране. Необходима е рестартиране, ако:

 1. Вътре в пералнята попаднал чужд предмет - телефон, смяна и други предмети в джоба на дрехите ви.
 2. Избран е грешен режим и трябва да рестартирате процеса на измиване.
 3. Уредът е спрял или има прекъсване на захранването.
 4. По време на измиването машината замръзва - устройството не реагира на сигнали, идващи от контролния панел.

За да рестартирате пералнята на марката Indesit, разработчиците не предоставят специален бутон. Тази функция лежи на бутона, който стартира програмата.
За да спрете пералнята, за да промените режима на работа, трябва да направите следното:

 • Задръжте бутона, който стартира програмата за 5 секунди.
 • След като машината спре, изберете необходимия режим.
 • Добавете почистващ препарат отново.
 • Включете програмата.

Ако трябва да промените теглото на прането в барабана, трябва да източите водата през специален филтър или режим на въртене.

Как да спрем автомобилите LG, Samsung, Hotpoint-Ariston

При доста стари модели перални машини от южнокорейските компании LG и Samsung бутонът за старт / стоп отсъства, така че програмата за пране е стартирана с превключвател за превключване. Но тези звена вече са доста редки, но все пак се справят добре със своите функции.

Съвременните перални машини от LG и Samsung имат бутон за нулиране на програмата. Можете да го натиснете по време на миене, а самата машина ще направи всичко необходимо (ще спре работата на уреда, ще източи водата и дори ще отвори люка).

В тази статия ви показахме как да нулирате пералната си машина, когато е необходимо. Всяко устройство предоставя такава възможност, която е напълно описана в ръководството за употреба и е от частен характер. Основното, което трябва да запомните, е, че в никакъв случай не трябва да изключвате устройството от електрическата мрежа, защото това може да доведе до сериозни повреди.

Вижте също:

30136 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите