У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем електрическа резачка: съвет на специалист

Как да изберем електрическа резачка: съвет на специалист

В тази статия ще научите как да изберете такъв помощник в ежедневието като електрическа резачка за вашия дом.

Разрезът, разбира се, не може да се нарече основна необходимост. Но въпреки това тя набира все по-голяма популярност и се вкоренява в кухните на домакините, които не са безразлични към технологичния прогрес. Освен това можете да нарежете върху него не само наденица и сирена, но и зеленчуци, и на пръстени. И това е много популярна форма за рязане на много ястия, но не всеки хранителен преработвател може да се справи с него.

Но най-важното - филийката перфектно настъргва зелето! За любителите на борша и други ястия от този зеленчук такова устройство е просто богиня.

Кога резецът не си струва да се купува?

домашна филийка

Всяка филийка е мини кръгла. И колкото и да е защитена, тя все още е високорискова техника. И, ако имате деца под осем години в къщата си, тогава не трябва да правите такава покупка. Освен това резецът е достатъчно голямо устройство и е препоръчително да го инсталирате постоянно, а не да го поставяте в шкаф след всяка употреба.

Също така всъщност не е необходимо, ако не сте пристрастени към сандвичи. Ако подобни закуски са рядкост за вас, тогава купете филийка за нарязване на хляб и зеленчуци. Като цяло, рязането на хляб е въпрос на пет минути, по-добре е зеленчуците да нарежете и с нож, отколкото да отделите и измиете филийката.

Тук наденица и сирене - да, тънкото им нарязване не е толкова просто. И с филийка - просто красота! Нарязвам много наведнъж, слагам го в контейнер и го използвам. И удобно, а продуктите се харчат по-икономично.

Вижте също - Кой фритюрник е по-добре да купите за дома - рейтинг на годината

Какви функции за защита трябва да има резецът?

функции за рязане

  • Заключване, в случай на неволно активиране
  • Гумени крачета, тъй като без тях резецът може да се движи в процеса, което води до сериозни наранявания
  • Защитен капак на ножа
  • Специална поддръжка за ръцете, тъй като без нея има голям риск от нараняване
  • Издушен тласкач на продукти (ако имате такъв, изобщо не е необходимо да държите продукта в ръцете си)

Ако избраният от вас модел няма тези функции, тогава е по-добре да откажете покупката.

Важни фактори за избора на филийка

фактори за избор на филийки

Качеството и формата на ножа

Качеството на стоманата в кръгъл нож е най-важното. Ако се затъне бързо, тогава такъв резец ще ви донесе твърде много проблеми. Първо, заточването не е евтино, и второ, много често качеството на нарязаните филийки няма да бъде много добро, най-малкото. Хлябът ще се натроши, колбасът ще излезе с разкъсани краища, парчетата сирене ще се счупят. И защо тогава филийка?

Следователно, няма нужда да пестите от стомана.Желателно е ножът да се самозаточва, с вълнообразни ръбове.

А най-добрата компания за остриета е Золинген. Това е стара немска марка, специализирана в производството на кухненски ножове и те са наистина вечни. Респектиращи фирми, произвеждащи домакински уреди, именно те завършват филийките и това задължително е посочено в инструкциите за устройството.

В допълнение, формата на заточването е важна. Равна, права, скучна с времето и се справя с рязането само на твърди продукти (сирене, наденица, зеленчуци). Вълнообразният ръб, от друга страна, гарантира перфектно нарязване на хляб, мека шунка и други продукти, които са склонни да се рушат.

Дебелина на нарязване: важен аспект

Всички филийки имат възможност да регулират дебелината на резените. Не забравяйте да обърнете внимание на това, когато избирате. Колкото по-голям е обхватът, толкова повече маневри. Тоест, можете да нарежете не само сирена и колбаси, но и хляб, както и различни зеленчуци.

Обикновено пролуката е между 1 мм и 17 мм (1,7 см). Най-фините пропуски са подходящи за сухите колбаси, а най-широките празнини - за хляб или плодове.

Регулиране на скоростта на смяна

Ако тази функция не е предвидена в модела, тогава формата на заточване на ножа няма значение. Ако той е постоянно висок, тогава вълнообразният нож няма да реже мек хляб.

Високата скорост е за твърда храна, а ниската - за мека. Затова не препоръчваме да използвате фиксатор с фиксирана скорост.

Мощност на устройството: кой да спре

Slicers са доста икономични по отношение на консумацията на енергия. Повечето модели произвеждат само 100 вата и това е достатъчно за домашна, рядка употреба. Ако разбирате, че ще използвате устройството по-често от няколко пъти на ден, тогава има смисъл да разгледате по-отблизо моделите, които консумират 200 вата. Такива филийки са по-издръжливи и дори могат да се справят със замразена свинска мас, която не е достъпна за по-слабите устройства.

Също така е много удобно, ако резецът е снабден с тава за сгъване на парчетата. Също така, не вреди наличието на отделение за съхранение на кабела. Друго много добро нещо е възможността за вграждане в работния плот с помощта на специални болтове.

Топ 5 най-добри филийки

най-добрите домашни филийки

Ritter E 16 Е добре утвърдена марка. Резецът в метален калъф има специален държач за малки продукти. Мощност 160 вата. Налице е регулиране на скоростта.

миля EFS 980 - сгъваем модел, който е много удобен за малки кухни. Нож с вълнообразно заточване, има регулиране на скоростта, обхватът на резените е от 1 мм до 15 мм. Недостатъкът на този модел е, че той не е достатъчно стабилен поради ниското си тегло. Мощността е 150 вата.

ZELMER 294.6 - тежък и твърд резец, също от метал. Има защита срещу включване, обхватът на рязане е от 1 мм до 15, има защита срещу случайно включване. Но скоростта не може да бъде променена и това е голям минус. Мощност 200 W.

Bosch MAS 4201N - Тази марка произвежда най-безопасните модели. Също така има капак и предпазител за пръсти и специален бутон за предотвратяване на случайно стартиране. Ножът е вълнообразен, а дебелината на резена е от 1 мм до 15 мм. Мощност 100 вата.

Gorenje R506E - Голям, неподвижен резец, с тегло почти 4,3 кг. Мощност 110 W, дебелина на рязане от 1 мм до 15 мм, без регулиране на скоростта. Според нас, не най-успешният модел за къщата, тъй като ширината й е около 50 см, тя ще заема твърде много място.

Сега знаете как да изберете домакински предмет, като електрическа резачка за вашия дом. Надяваме се да намерите информацията за полезна!

Вижте също - 10 най-добри филийки за дома

5677 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите