У дома Ремонти Големи домакински уреди Изключена пералня изтегля вода - какво да правя?

Изключена пералня изтегля вода - какво да правя?

В тази статия ще разгледаме един от най-често срещаните проблеми с приема на вода, когато машината е изключена. Нашите инструкции ще ви помогнат бързо да диагностицирате причината и да премахнете повредата.

Причини за неизправността

Първата стъпка е да разберете причината за неизправността. Помислете за два източника, чрез които водата може да влезе в барабана на пералня, когато е изключена. Първият е канализационна тръба, вторият - водоснабдяване. Ние изучаваме естеството на течността, ако водата е мътна или с мирис, тя идва от канализационната тръба, ако е чиста - тя идва през водоснабдяването.

Неизправности в зависимост от източника на вода:

 • Неизправност на електромагнитния клапан, който е отговорен за подаването на вода;
 • Отсъствие или неизправност на сифонния клапан;
 • Неправилно свързване на пералнята към канализацията;
 • Дренажната система или канализацията са задръстени с отпадъци, което води до връщането на водата обратно към барабана.

Диагностика

Водата в барабана е мътна и с характерна миризма проверяваме дренажната система на етапи:

 • Изпускателният маркуч не е фиксиран или поставен под 60 сантиметра. Ако маркучът не е фиксиран в специална скоба (вижте снимката по-долу), вода от канализацията ще влезе в пералнята;
 • Шайбата е свързана към сифона на мивката или банята. Сифонът периодично се запушва, докато използва мивка или вана, водата няма време да се оттича в канализацията и влиза в канала за източване, след това в резервоара на пералнята.
 • Общо запушване на канализационната система. В този случай водата не трябва да се оттича добре в точката на свързване на пералнята. Например в баня, тоалетна, мивка или умивалник. Всичко зависи от опцията за свързване на пералнята. Ако блокирането е общо, водата няма време да се зауства в общата канализация и под налягане влиза в пералнята. Сифонният клапан решава този проблем.

Ако водата в резервоара е чиста, имате повреден стартов клапан за водоснабдяването. Лесно е да се диагностицира повреда в този случай, изключете вентила за подаване на вода, приемът на вода в резервоара трябва да спре. Ремонтът на клапана не работи, трябва да го замените с нов.

Вижте също - Пералнята на LG дава грешка в DE - какво означава това?

Как да поправя

Няма да описваме подробно как да почистите канализацията в тази статия. Не е трудна задача да разглобите и измиете сифона. Ако няма желание да го направите сами, обадете се на обикновен ключар, той ще помогне. Това се отнася и за почистване на канализацията. Препоръчваме ви да се запознаете с материала как да свържете пералняако имате проблем с връзката.

Преди да започнете ремонти, не забравяйте да изключите водата и да я изключите. Подмяната на електронния клапан е прост ремонт и ние ще ви помогнем в това.

За ваша информация! Неизправност на водния клапан - Това е гаранционен случай. Със самостоятелния ремонт губите гаранцията, ако тя все още е налична.

Машина за предно зареждане, най-простият случай:

 • Свалете горния капак на шайбата; най-често е достатъчно да развиете двата болта от задната страна;
 • Изваждаме клемите на захранването и разединяваме маркучите, развиваме винтовете, които закрепват клапана към тялото;
 • Инсталирайте новия клапан в обратен ред. Проверете полярността на свързаните проводници, не ги смесвайте.

В пералните машини с вертикално зареждане трябва да премахнете задната стена, това се случва по същия начин, че трябва да премахнете цялото тяло. Във всеки случай всичко се свежда до факта, че трябва да стигнете до клапана, клапанът е мястото, където водата се подава към шайбата. Изваждаме вентила и монтираме нов.

Важно:

Не препоръчваме да ремонтирате клапана, по-лесно е да закупите нов. Но ремонтът е възможен, гледайте видеото по-долу „Как да разглобявате клапана“.

Отделете време, за да затворите капака или да сглобите корпуса на шайбата. Извършваме стъпката на проверка, свързваме маркуча за подаване на вода и започваме всяко измиване, за да проверим работоспособността.

Предпазни мерки

Спазваме мерки за безопасност

Няколко съвета, за да избегнете подобни проблеми:

 • Инсталирайте кран, който ще регулира потока на водата. Преди измиване може да се отвори и след това да се затвори съответно. Методът не е за мързеливите, според специалистите входящият клапан ще продължи по-дълго;
 • Инсталирайте сифонния клапан. Това ще помогне да се предотврати навлизането на канализация в барабана;
 • Препоръчително е да използвате система за защита от течове, която е инсталирана на пода. Вашите съседи ще ви благодарят.

Надяваме се нашата статия да ви е помогнала да разрешите проблема. Напишете коментар или споделете статия в социалните мрежи, ще останем доволни!

Вижте също:

4978 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите