У дома Отзиви TCL L43P6US телевизионен преглед

TCL L43P6US телевизионен преглед

TCL L43P6US телевизор за - Това е ясен, съраунд звук, реалистично изображение с подобрено цветово възпроизвеждане, допълнителни функции, интуитивен интерфейс. Анализирах техническите характеристики, отзивите на клиентите, експертните мнения и в прегледа я сравних с преки конкуренти, близки по цена.

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори 43 инча.

екран

TCL L43P6US

43-инчов екран с разделителна способност 4K Ultra HD (3840 × 2160), HDR10 поддръжка, оборудван с висококонтрастна матрица с равномерно осветяване на черно поле. Всичко това дава ясен образ с висок реализъм. Покритие на екрана - половин блясък. Стилен, но не винаги удобен, въпреки това има малки отблясъци от светлината.

Ъгъл на гледане - 178 °, време за реакция на пиксела - 8 ms. При възпроизвеждане на видео файлове честотата на опресняване на екрана се настройва на честотата на кадрите. Качеството на картината е по-добро от това на по-евтините модели, включително благодарение на технологията Local Dimming, която осигурява по-добри черни.

В сравнение с телевизорите Thomson T43USM5200 зад тогава тази разлика ще бъде забележима. Яркостта на изображението на TCL е достатъчно удобна за гледане на телевизионни предавания или филми при изкуствено осветление. Вечер и през нощта можете да регулирате яркостта според вашите нужди.

Външен вид

TCL L43P6US

Лаконичен дизайн - нищо излишно, направено в сиво и черно. Горната и страничната част на рамката са по-тънки от долната и възлизат само на 9,5 мм. Такъв телевизор е много по-тънък, по-лек от телевизорите от предишното поколение, които бяха уместни преди 1-2 години.

Рамката има метална основа, леко наклонена назад за по-добра стабилност. По повърхността не се виждат шевове или фуги. Може да се постави на маса (има два крака в комплекта) или да се монтира на стена - VESA 200 × 200 мм.

конектори

TCL L43P6US

Съединителите са разположени от двете страни на задния панел:

 • 2 HDMI;
 • конектор за DVB-T2 антена и сателитен приемник;
 • оптичен аудио вход;
 • композитен вход;
 • USB конектори;
 • аудио изход;
 • слот за поддръжка на CI +.

Можете да свържете клавиатура и мишка към телевизора за още по-удобна работа. Инсталирайки приложението T-cast, можете да осигурите дистанционно управление от вашия смартфон.

Има DVB-T / T2 / C / S2 тунер, който ви позволява да гледате допълнителни канали в цифрово качество. Поддържа Wi-Fi, но няма Bluetooth връзка. Не всички модели от гамата от 20K до 30K имат тази опция.

Звук

TCL L43P6US

Телевизорът TCL L43P6US има два вградени високоговорителя с мощност 8 W всеки. Производителят е осигурил ефект на съраунд звук благодарение на Dolby Digital и DTS: можете напълно да се потопите във филми, дори без да инсталирате допълнително звуково оборудване.

По-скъпите модели имат по-висока звукова мощност: Samsung UE43NU7400U е оборудван с два високоговорителя от 10 W, но няма DTS формат, което ограничава възможностите за възпроизвеждане на звук. Но Samsung, като по-евтин модел - Thomson T43USM5200 - имат още едно предимство на звука. Това е автоматично нивелиране на силата на звука (AVL), което ви позволява да гледате съдържание по-удобно, без сами да коригирате звука.

Функции

TCL L43P6US

Smart TV се базира на операционната система Linux.Производителят предлага списък с удобни функции, сред които е функцията TimeShift, която ви позволява да спрете филми, телевизионни програми и след това да продължите да гледате от момента на пауза, да настроите родителски контрол и режим на заспиване за автоматично изключване. Можете да настроите запис на видео файлове с изместване на времето или график.

Благодарение на поддръжката на DLNA, телевизорът може да бъде свързан в мрежа с други устройства, които имат тази функция, за да виждат файловете, записани на тях на екрана.

Ако тези възможности не са достатъчни, ще трябва да обмислите опциите малко по-скъпи. Същото LG 43UM7450 освен това ви позволява да записвате телевизионни програми, да контролирате гласа си, но той стои на Повече ▼.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • голям размер на екрана;
 • 4K Ultra HD, висококачествено изображение по съвременни стандарти;
 • тънка рамка, лаконичен външен вид, безшевен дизайн;
 • сила на звука;
 • Поддръжка за Wi-Fi
 • много конектори, дори за остарели антени;
 • достатъчна функционалност.

Недостатъци:

 • няма Bluetooth връзка;
 • Linux операционна система
 • не поддържа 3D;
 • видео запис само на USB;
 • неудобно дистанционно управление;
 • отблясъци на лъскавия екран;
 • Не чете видео с ниска разделителна способност
 • без гласов контрол.

продукция

TCL, като един от трите най-големи производители на телевизионно оборудване в света, продължава да ни радва с модерни модели. TCL L43P6US се превърна в пример за това как на ниска цена можете да си осигурите цялата необходима функционалност. Но в него все още има недостатъци, така че определете сами дали сте готови да затворите очите си за това, колко сериозно ще се почувстват при работа с телевизора.

Сравнявайки TCL с колегите по ценови диапазон, можете да видите, че те са много сходни по много начини. Ако вземете Thomson T43USM5200, тогава това е подобна липса на поддръжка на Bluetooth, всички същите функции за автоматично изключване, функции за защита на децата, същото качество на звука. TCL печели само с реализъм и острота на изображението.

Ако имате нужда от още функции, тогава бъдете готови да преплатите поне , Например, вземете Samsung UE43NU7400U: тук, и Bluetooth, и гласов контрол, и още конектори за свързване на устройства.

473 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите