У дома Правила за работа Големи домакински уреди Как да отворите пералнята докато миете

Как да отворите пералнята докато миете

Как да изключите и отворите пералнята по време на миене? Има шест начина да направите това, но трябва да прибягвате до тях само в наистина спешни случаи. Ако просто сте забравили да съобщите за нещо, тогава е по-добре да го измиете следващия път, тъй като препрограмирането в движение е изпълнено с бърз неуспех компютърна платка (контролен модул)... Но, нека все пак да разгледаме всички съществуващи опции в ред.

Най-лесният начин: Бутон за пауза

Как да изключите и отворите пералнята, докато перате

Трябва да кажа, че всички описани по-долу методи са за машини с предно зареждане, тъй като в хоризонтала няма такъв проблем по принцип. Там можете да отворите капака по всяко време.

И така, как да го направите на пауза? Подобна функция има на почти всички модели перални машини, но не е отделна. Бутоните „Старт“, като правило, са предназначени както да „включат / изключат“, така и временно да спират, в зависимост от това как щракнете върху него.

Ако го задържите дълго време, машината ще се изключи и за да работи режимът "пауза", трябва да го натиснете веднъж и да го задържите за кратко. Но, има автомобили, в които този бутон е разположен отделно, което е много удобно.

След като натиснете този бутон, минава обикновено минута и заключването щраква. Но какво да правя, ако такава функция изобщо не е предоставена? Прочетете нататък.

Вижте също - Колко прах да изсипете в пералня

Как да спрем, ако няма режим "Пауза"

пауза за пералнята

Тогава ще трябва да събориш програмата в движение. Завъртете бутона на кръглия режим на нула. Тоест, поставете го както е преди да стартирате каквато и да е програма за пране в първоначалното си положение.

След това извадете щепсела от пералнята и изчакайте, докато ключалката щракне. Но тези два варианта са добри, ако все още няма вода в барабана. Когато водата вече е влязла в големи количества, тогава първо тя трябва да се източи, в противен случай всичко ще изпръска на пода.

Как се отваря, ако барабанът е пълен с вода

В този случай първо трябва да използвате режима "Изтичане" и едва след като водата напусне, можете да натиснете паузата.

Ако такъв режим не е предоставен от производителя, тогава режимът "Spin" ще ви помогне.

Но понякога се случва бутоните да не работят изобщо. Но в този случай има опция как да отворите пералнята по време на пране. Програмата за аварийно източване ще дойде на помощ.

Как може водата да се източи веднага

как да източите пералнята

Това става ръчно, а водата се оттича през филтър в контейнер.Този маркуч е разположен пред колата, под люка, но е скрит от очите от долния панел. Трябва да го извадите и ще видите маркуча, който е затворен със запушалка и лежи в специално гнездо, в сгънато състояние. Извадете го, извадете тапата и източете водата в зададения контейнер.

Ако няма маркуч, тогава има тапа за всеки случай. Разбира се, с маркуч е много по-удобно, но без него водата се качва на пода, следователно трябва предварително да разпространите парцал.

И, разбира се, след такава манипулация програмата се губи и ще се наложи отново да се изложи. Затова използвайте този метод само когато това е абсолютно необходимо. Да кажем, че в барабана се намира ценна вещ или такава, която може да се хвърли силно и по този начин да развали цвета на останалата част от прането. Или пък напълно страховит случай: домашен любимец влезе в барабана и вие включихте миенето ...

Във всеки случай, за да премахнете монета от измиване, не трябва да правите всичко по-горе.

Какво да направите, ако вратата е задръстена след аварийно изключване

вратата се задръсти

Когато почукате програмата, вратата често се задръства, дори ако водата е била източена и режимите са настроени да спират. В този случай на помощ ще ви помогне специален авариен кабел, разбира се, ако изобщо има такъв.

Той е разположен на същото място като маркуча за аварийно източване: под декоративния панел отпред на машината. Обикновено тя е ярка и е невъзможно да не я забележите. Просто го дръпнете и вратата ще се отвори. Не е нужно дори да казвате „отворен sim-sim“, той трябва да работи и без него.

Ако го няма, значи въпросът е много по-лош. В този случай опитайте да отворите ключалката с тънка шпатула, която винаги е гъвкава и тънка. Тя трябва да бъде въведена в пролуката между вратата на мястото, където се намира ключалката (обикновено там, където е прикрепена дръжката на люка) и се опитайте да натиснете.

Ако това не помогне, опитайте да отворите с шнур. За целта го хвърлете около периметъра на люка, вземете двата края и стиснете. Той ще се отвори, ако дизайнът на ключалката е направен по такъв начин, че езикът да е отстрани на кутията. И, ако напротив, тогава трябва да премахнете целия горен панел на колата.

Най-сигурният начин в критични ситуации

И така, как да отворите пералнята по време на миене, ако всичко друго не успее?

Премахването на панела е може би най-добрият и бърз начин за всички модели. Но тук има едно „но”! В много редки случаи се закрепва със стандартни болтове. Като правило са необходими специални клавиши TORX и всеки модел има свои размери. Но като правило това са числа: T15, 20, 25.

Преди да развиете панела, източете водата и изключете устройството. Развийте болтовете, свалете капака и натиснете ключалката с ръце.

Така че, ако нямате специални ключове, тогава често се налага да се обаждате на капитана заради такава дреболия. Затова си струва да закупите такива ключове, за всеки случай. Всичко ще ви бъде полезно във фермата.

Но за щастие последният метод се използва в много редки случаи. Обикновено горните опции са достатъчни. Сега знаете точно как да изключите пералнята по време на миене и сме сигурни, че няма да имате проблеми с това.

Вижте също:

7255 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите