У дома Ремонти Големи домакински уреди Как да ремонтирате или подменяте кръстовището на пералня

Как да ремонтирате или подменяте кръстовището на пералня

В тази статия ще ви кажем защо имате нужда кръстосан елемент за пералня Samsung, Bosch et al., Какво е значението му и как работи. По-долу ще бъде описано и как в този случай да поправите кръстовището.

Главна информация

барабан за перална машинаСъвременните перални машини от компании като Samsung, Bosch, Indesit, LG са много популярни у нас и страните от ОНД заради качеството и производителността, както и лекотата на миене. Но все по-често възниква въпросът, че колкото по-скъпа е колата, толкова по-скъпа е нейната поддръжка и ремонт. Това е особено вярно за марките Indesit и Bosh, тъй като в продължение на много години те са се показали най-добре, което означава, че тяхното оборудване естествено не е евтино.

Една от най-важните части на всяка пералня е барабанът. В крайна сметка именно там се извършва измиването - процесът, за който е създадена тази машина. Въртенето на барабана се осъществява от лагерна единица, която от своя страна е прикрепена към кръстовището. Самият барабан опира до него. Неизправност на кръста може да доведе до тъжни последици, в зависимост от повредата на последния. Най-често кръстопътът се счупва поради големи натоварвания, а това води до редица други повреди, защото автоматичната пералня е сложен механизъм, който включва не само части и механизми, но и електронен компонент. Също така може да възникне неизправност при износване на уплътненията и лагерите, които са или лошо смазани, или са направени от мек и чуплив материал.

За да избегнете повреда на кръста, трябва внимателно да слушате звуците, които създават работещ барабан. Шлайфане, чукане, шумолене на повърхности показва, че най-вероятно лагерите са станали неизползваеми или самият кръстовище има отклонение. Ако чуете подобни или външни звуци, идващи от барабана, трябва незабавно да спрете пералнята и да се консултирате със специалист. Самият кръст е евтин, а в складовете той е в изобилие, но разглобяването и ремонта на барабана, старателна и скъпа работа. Освен това, ако имате достатъчен опит и необходимите знания, можете сами да оправите колата.

Паялка за перални машини Samsung се различава малко от кръстовищата на машини от LG, Bosch, Indesit и други популярни производители. Има фундаментална разлика в барабаните и ориентацията им спрямо повърхността, те са хоризонтални и вертикални. Но вертикалите са по-популярни, така че ще говорим за тях.

Вижте също - Направи си сам ремонт на перална машина Whirlpool

Ремонт на кръст на пералнята на Samsung

перална машина паяк

В повечето случаи ремонтът на кръстовището се състои в подмяната на последния, защото той е направен от метал, който не може да бъде заварен или сплескан. Следователно той е заменен.Ще е по-евтино, докато в колата ще има нова част, а не фиксирана стара, която след известно време отново ще стане неизползваема.

За да може кръстовището на пералнята на Samsung да пасне на вашия модел, трябва да изберете частта, от която се нуждаете, за това се свържете със сервизния център на марката (в нашия случай Samsung) или в специализиран магазин. Основният фактор за подмяна трябва да бъде, че частта трябва да бъде на една и съща фирма и за същия модел на пералнята.

Ако проблемът не е в самия кръст, а в „летящите“ лагери или уплътнения, което значително опростява задачата. Това важи за пералните машини Bosch и Indesit. Най-често те не разбиват кръста на барабана, но това е второстепенни части. Естествено, детайлите трябва да са оригинални, защото производителят не приема никаква вина за повреда в противен случай.

Подмяна на кръста на пералнята на Samsung

Детайлите на кръстовете, както и самите кръстове от различни производители имат различен вид, но по същество и приложение са същите. Подмяната на кръста на пералнята на Samsung е както следва:

  • демонтират се стари, дефектни лагери и уплътнения на вала;
  • Следва инсталирането на нови маслени уплътнения;
  • след маслени уплътнения, инсталирането и монтирането на нови лагери е в ход.

На пръв поглед този процес може да изглежда прост, но за тези, които нямат опит, той ще представлява големи трудности, особено ако се използват неоригинални детайли, тъй като трябва да регулирате лагерите за прорези и дупки. Затова се препоръчва да се потърси помощ от специалист.

В тази статия ви разказахме за това как работи кръст за пералня Samsung

Вижте също:

 

8636 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите