У дома грижа Големи домакински уреди Как да направите декупаж на хладилник със собствените си ръце

Как да направите декупаж на хладилник със собствените си ръце

Случва се хората да направят ремонт, да украсят кухнята със стилни мебели, например, в стила на Прованс. И всичко изглежда добре и красиво, докато погледът не падне върху хладилника. Той стои в ъгъла и гледа с ням укор ... Бяла, скучна и напълно неподходяща буца, която разваля впечатлението. Ако това е така при вас, тогава е време да направите своя собствена декупаж на хладилника!

Защо декупаж, а не боядисване?

хладилник декупаж

Не, добре, ако сте художник, тогава можете да рисувате. Дори ще ви е по-лесно. Но за останалото това удоволствие изобщо не е евтино.

Но, ако само това беше проблем. Когато наемате художник, никога не знаете каква ще бъде окончателната версия. Портфолиото може да бъде всичко, но крайният резултат може да не съвпада изобщо. А да не даваш пари за работа е минус в кармата. Да, и тогава какво да правя с него? Не е толкова лесно да премахнете боя от хладилника, във всеки случай няма да се върне в първоначалния си вид.

С декупаж на стар хладилник нещата са по-лесни. Ако тигър е изобразен върху салфетка за декупаж, тогава той ще остане тигър, само че вече е в хладилника, а не котка или някакво друго непознато животно, както е в случая с небрежен художник. И като цяло: рисунката не ми хареса - свалих я веднага, избърсах мястото с чиста кърпа и забравих. Освен това всеки може да украси хладилник с апликация! Евтино, весело и с успешен избор на стил - абсолютно зашеметяващо.

Вижте също:

Какво трябва да имате за украса

материали за декупаж

Първо, трябва да имате идея. За да залепите на случаен принцип цветя, това, знаете ли, не е лед. Ще изглеждат като ваденки по съветско време. И ефектът от трансформирането на хладилника със собствените си ръце ще бъде тъжен.

Затова помислете над композицията отвътре и отвън. Тя трябва да бъде в хармония с останалите мебели и интериорни предмети. Освен това обръщаме внимание на факта, че не трябва да комбинирате рисунката на хладилника със завеси, покривка за маса, покривала за столове и други, краткотрайни гизми. Ще ги смените, а хладилникът ще остане ...

Ако вече сте мислили за всичко със сигурност и сте готови да започнете, тогава трябва да закупите такива неща:

 • Декупаж салфетки (четирислоен)
 • PVA лепило
 • ножици
 • Фина абразивна кожа
 • Акрилен лак
 • Craquelure боя (по избор)
 • Позлатена боя (по избор)
 • Акрилни бои
 • Четка за лепило
 • Четка за боядисване
 • Пяна ролка за изглаждане

Сега можете да се заемете с бизнеса. Тази работа е старателна и изисква търпение. В крайна сметка обемът е значителен. Не бързайте, по-добре е да не го правите за един ден, бавно, но по такъв начин, че гостите просто да се задъхват!

Вижте също - Как правилно да размразявате хладилника: съвет на специалист

Подготовка на повърхността за декупаж и рисуване

подготовка за декупаж

Хладилникът трябва да се измие старателно и да се избърше на сухо. След това разтрийте мястото, където планирате да залепите апликацията със спирт. Няма смисъл от обезмасляване с ацетон, не е необходимо да се песъчи и повърхността.

Няма риск приложението да „изчезне“. И ще бъде по-добре за вас, ако си оставите шанс да обърнете. Кой знае, няма да се получи? Или след определен брой години ще искате да го продадете, но никой няма да го вземе с декупаж, това е факт.

След това изрежете своя модел с ножица, без да разделяте слоевете на салфетката. След като частта е изрязана, можете да отделите най-горната част от дъното.

След това нанесете тънък слой PVA лепило върху него и прикрепете шаблона към повърхността. След 20 секунди навийте в различни посоки, като внимателно изхвърляте въздух и изглаждате бръчките.

Лакиране след рисуване

След като залепените мотиви са изсъхнали напълно (и това е не по-малко от 4-5 часа), трябва да изгладите контурите с малка шкурка, много внимателно. Тогава стикерът няма да изглежда груб.

След това трябва да покриете всичко с акрилен лак. Първо, в един слой, след пълно изсъхване - във втория. Ако това не е направено, слоят лак ще се отлепи в съвсем близко бъдеще, тъй като трябва често да миете хладилника.

Апликационни стилове

хладилни стилове

Има точно толкова стилове, колкото има и стилове за декориране на самия интериор. Не става въпрос за това какви са стиловете. Сигурни сме, че сте наясно с това без нас. Просто исках да ви напомня, че ако имате стил Прованс, тогава не трябва да правите декор в етно стила.

Всичко трябва да бъде в хармония, така че хладилникът да изглежда като единен ансамбъл с останалата част от мебелите. Понякога изглежда много добре, ако хладилникът е декориран по такъв начин, че да е практически невидим, той придобива облика на шкаф в даден стил.

Случва се - напротив. Имате например бяла кухня, хай-тек стил. И често, с много успешно решение, се оказва подчертаване на хладилника с ярко петно, което контрастира с останалата среда.

Нека разгледаме по-подробно някои от „силните“ идеи. Може би ще приемете нещо.

Декупаж хладилник "Телефонна кабина"

Това е много готин дизайн. Хладилникът изглежда като класическа, червена кутия за телефони, които са толкова много по улиците на Лондон. Но за неговото прилагане не можете да се справите само със салфетки. Тук се нуждаете от бои и доста високо ниво на умения.

Първо поставете рисунка върху хладилника, така че да знаете точно как и къде да залепите частите. Прозорците в кабината ще трябва да бъдат украсени с дървени рамки, за да придадат на композицията обем и естествен вид. Ще трябва да се очертаят някои детайли, като не се забравят сенките.

Такива хладилници изглеждат добре в почти всяка кухня, с изключение на очевидната "Страна" и прословутата "Прованс". Там те ще бъдат напълно неподходящи, тъй като това е по-строг стил.

Декупаж хладилник "Античен гардероб"

Но това, очевидно, за „Прованс“ и други като него. Шкафът може да бъде изобразен абсолютно каквото искате, не е нужно да се опитвате да го приведете в тон с основните мебели. Нещо повече, това е дори нежелателно, тъй като така или иначе ще бъде различно и гледката ще изглежда груба.

По-добре е, ако направите напълно различен гардероб, просто, в даден стил. И, да, това също не е начинаещо ниво. И тук също ще ви трябват бои, крекели, ефектът на стареене и така нататък и така нататък ...

Декупаж на хладилника "пачуърк"

Много интересна идея. Както знаете, пачуъркът е класически пачуърк. Всеки може да направи такъв дизайн, абсолютно.

Има салфетки с готово украшение от пачуърк, освен това с ефект на мигащи нишки.Има прости обикновени салфетки, които можете да изберете по свой вкус и независимо да „шиете“ клапите. В този случай раздялата ще трябва да бъде боядисана, като симулира машинна линия.

Но, обръщаме вашето внимание на факта, че това е закачлив и ярък дизайн. Той ще "играе", ако самата кухня не е светла. Ако стените ви са боядисани или мебели от различни цветове, тогава е по-добре да се откажете от тази идея.

Декупаж на хладилника "Входна врата"

Също чудесно решение. Между другото, декупажът може да се направи не само със салфетки, но и с фототапети, например. И, просто, мотивите за такъв план са много.

Декупаж на хладилника „Цветя” и „Грозде”

В този случай е доста просто. Намерете идеалните варианти за цветя или грозде и лепило. Но, не забравяйте, че трябва да нарисувате клони с боя. Ако това не бъде направено, тогава изгледът ще бъде лош.

Декупаж на хладилника „Грах“

Забавен дизайн, но в същото време доста дръзко решение. Хладилникът прилича на парче памучен плат. Неприличен и много сладък.

Можете да изберете абсолютно всякакви цветове, но точките от полка трябва да са твърди и не много големи, в противен случай ефектът на тъканта няма да работи.

Други начини да украсите хладилника си

Има много опции. Декор с тапети, снимки, обикновени магнити, аерография, винилови стикери, монохроматична живопис ...

Между другото, не можете да купите магнити за хладилник, но го направете сами, използвайки същата техника на декупаж. Ако никога не сте се опитвали да украсите нещо, тогава можете да го опитате на магнит.

Тук, като цяло, и всичко, което искахме да ви разкажем за декупажа на хладилника със собствените си ръце. Сигурни сме, че ще успеете!

Вижте също:

9343 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите