У дома Ремонти Големи домакински уреди Как сами да балансирате вратата на хладилника?

Как сами да балансирате вратата на хладилника?

Повечето стандартни модели хладилници имат врати отварящи се вдясно. Въпреки това, наскоро производителите започнаха да правят универсална версия, която ви позволява да превишавате вратите от другата страна. Това даде възможност да се подобри ергономичното и удобно изпълнение на хладилниците. В тази статия ще ви кажем как да претегляте вратата на хладилника, възможно е да извършвате такива операции сами у дома с минимален набор от инструменти.

Причини за извършването на тази манипулация

Има всякакви ситуации, когато е необходимо да надвишите вратата на хладилника:

  • най-съществената причина за това е, че сте левичар и ви е неудобно да отворите вратата отдясно;
  • втората причина е, че когато избираме размери и други фактори, ние просто забравяме за факта, че отварянето на вратата изисква пространство, тогава самата врата излиза извън границите на хладилника по време на отваряне. Затова понякога е необходимо просто да го надвишавате за удобство;
  • третата причина, поради факта, че сте направили пренареждане в кухнята или сте направили ремонт, тези фактори могат да повлияят и на факта, че трябва да преместите вратата на хладилника.

отворена врата на хладилника

По-лесно е да пренаредите вратата на хладилници, които имат две камери. Тъй като в еднокамерните единици е необходимо да се манипулира вратата на фризера. Има мнение, че след пренареждането вратата се затваря по-плътно, най-вероятно това се дължи на проблеми с уплътнението (гумено уплътнение), по-добре е да го замените, това ще ви спести от този проблем. Причината обаче може да се крие в деформация или разхлабени монтажи, в който случай претеглянето може да помогне.

Вижте също:

Как правилно да надвишавате вратата

как да надвиша вратата на хладилникаПроцесът на повторно окачване на самата врата не е много труден, за да извършите тази операция, ще трябва:

  • плоска отвертка;
  • гаечен ключ.

Въпреки това, при хладилници от различни производители, закрепващите елементи могат да се различават, това зависи и от дизайна на самото устройство, така че инструментите ще трябва да бъдат избрани по размер. Преди да започнете процеса, трябва да се уверите, че има противоположни контакти на противоположната страна на хладилника и места за закрепване на шарнирните панти.

процес на премахване на врататаСега ще ви кажем как да надвишите вратата на хладилника. На първо място, обезвъздушете устройството си и премахнете всички храни и рафтове.Самите врати на хладилника са големи и тежки, но въпреки това доста крехко, всякакви небрежни действия могат да ги повредят. Цялата работа трябва да се извършва изключително със защитни ръкавици. Хладилниците с две отделения имат три скоби: отгоре, отдолу и между вратите. И така, време е да опишем самия процес:

  1. С плоска отвертка внимателно извадете щепселите от болтовете и ги развийте, като държите вратата, така че да не пада и скобите да не се огъват.
  2. Извадете вратата на хладилника.
  3. Сега трябва да развиете въртящите се панти от самата врата и да инсталирате щепсели на тяхно място. Променете позицията на бримките, за да ги преместите на противоположната страна. Опитайте се да не докосвате малките части на шарнирните панти, в противен случай това може да повлияе неблагоприятно на тяхната работа.
  4. След това повдигнете вратата и започнете да закрепвате всичко. По-добре е да започнете от върха, това ще намали вероятността от деформация на пантите. След извършване на горните операции е необходимо да настроите пантите така, че вратата да се затваря плътно.
  5. Последното нещо, което трябва да направите, е да преместите дръжката на вратата.

Вижте също - Хладилникът се напуква или щраква по време на работа: какво да правя?

заключение

Ако обаче във вашия хладилник е осигурен електронен дисплей, най-доброто решение би било да се свържете с капитана, тъй като е необходимо да преместите кабела там. Опитайте се да инсталирате вратата възможно най-добре, ако я инсталирате неправилно, тогава тя може да престане да се монтира плътно, като по този начин компресорът на хладилника ще започне да работи в по-интензивен режим, за да запази студа в камерата. Въпреки това, поради това, той бързо ще стане безполезен.

Малък съвет - когато пренареждате вратата, трябва да наклоните хладилника малко назад. Благодарение на това самата врата ще се затвори до края. Можете да направите това, като коригирате специалните опори в основата на хладилника.

В съвременните модели хладилниците се доставят с инструкции за пренареждане на вратата и някои допълнителни подробности. В някои случаи обаче ще е необходимо да поставите няколко допълнителни предмета за вратата. Всичко зависи от производителя.

В тази статия се опитахме, колкото е възможно по-информативно, да отговорим на въпроса ви как да окачим вратата на хладилника от другата страна със собствените си ръце.

Вижте също:

5918 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите