У дома Условия за ползване Големи домакински уреди Мога ли да поставя хладилника в близост до батерията?

Мога ли да поставя хладилника в близост до батерията?

Подреждането на модерна кухня е един от най-важните проблеми за много потребители. Много е важно кухненското пространство да се използва правилно и всички работни зони да бъдат правилно разпределени за удобно готвене. Това важи особено за апартаменти с малки кухни, където всеки сантиметър свободно пространство се брои. Един от най-належащите въпроси днес е: "Възможно ли е да поставите хладилник до отоплителна батерия?" Много често ситуацията се развива по такъв начин, че хладилникът до отоплителната батерия е необходима мярка и е просто невъзможно да го инсталирате на друго място.

Съвременните производители на технологии категорично забраняват поставянето на домакински уреди по този начин, тъй като топлината и студът са противоположни понятия. На практика такъв квартал може лесно да доведе до повишена консумация на енергия и дори да повреди скъпи домакински уреди. Дори като вземете предвид факта, че отоплителният сезон продължава няколко месеца, през това време лесно можете да съсипете хладилника си. Експертите уверяват, че хладилник до отоплителна батерия е лоша идея и не можете да подредите домакински уреди по този начин.

Има ли изход от подобни ситуации?

хладилна вентилацияАко въпросът е: "Възможно ли е да поставите хладилник в близост до отоплителна батерия?" остава уместно за вас, тогава първо трябва да се справите с някои нюанси, тъй като такова подреждане на мебели има право да съществува при определени условия.

  • Уверете се, че хладилникът ви не влиза в контакт с гърба на радиатора, за предпочитане отстрани.
  • Разстоянието от батерията до устройството не трябва да бъде по-малко от петдесет сантиметра.
  • Няма да е излишно да създадете специална преграда от фолио, която ще служи като отражател на топлинната енергия.

Докъде може да се постави хладилникът от радиатора? Най-опасният вариант се счита, когато задната страна е близо до батерията. Електрическият двигател на устройството е доста трудно да понася топлината от радиатора, така че последствията могат да бъдат критични. Работейки в такива условия, двигателят се разрушава много бързо, така че ще трябва да се сблъскате със скъп ремонт на оборудване.

Вижте също - Как да залепите самозалепващ се филм върху хладилника

Как правилно да поставите хладилника в кухнята?

правилно поставяне на уреди в кухнятаАко задавате въпроса: „Възможно ли е да поставите хладилника близо до батерията?“, Тогава принадлежите към категорията на осъзнатите потребители и искате да удължите живота на вашето оборудване. Днес за никого не е тайна, че не само отоплителните батерии в къщата могат да навредят на работата на домакински уреди. Не забравяйте за други източници на топлина, които могат да бъдат много опасни. Вземете например кухненска печка - за разлика от радиатор, който работи няколко месеца в годината, печките се използват през цялата година и те се загряват доста силно. Същото важи и за фурната, която също може да се нагрее по време на работа. Днес се произвежда голям брой домакински уреди с вградена топлоизолация, така че когато купувате, трябва да се съсредоточите върху такива устройства.

Тъй като вече разбрахме дали е възможно да поставите хладилника в близост до батерията, нека разгледаме как е най-добре да подредите основните домакински уреди в кухнята, поради причини за ергономичност и удобство. Съвременните интериорни дизайнери са разработили специално "правило за триъгълник", което ви позволява да разпределяте кухненски уреди в три противоположни ъгъла на стаята, така че процесът на готвене да е най-удобен. В идеалния случай работните повърхности и шкафовете трябва да бъдат разположени между печката, хладилника и мивката.

Вижте също - Вреден ли е фреонът от хладилника за хората

Какво още е важно да запомните, когато планирате вашата кухня?

Както бе споменато по-горе, въпросът: "възможно ли е да поставите хладилника близо до батерията?" остава актуален за много потребители, обаче, не само радиаторите могат да навредят на устройството. За нормалната му работа е важно да се осигури правилна циркулация на въздуха, следователно, уверете се, че страничните хлабини са най-малко пет сантиметра. Осигуряването на такива идеални условия може да бъде трудно в тесна кухня, но трябва да се положат усилия, за да се гарантира правилната работа на оборудването.

Почти всички съвременни модели хладилници са оборудвани с регулируеми крака, които могат да се повдигат и също така осигуряват необходимия въздушен поток отдолу. Този трик ще ви позволи да компенсирате леко минималните странични пропуски. Опитахме се да разберем подробно дали е възможно да поставим хладилника до радиатора и стигнахме до определено заключение. Ако следвате нашите съвети, можете значително да удължите живота на домакинските уреди и да спестите от скъпи ремонти.

Вижте също:

19684 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите