У дома грижа Големи домакински уреди Как да залепите самозалепващ се филм върху хладилника

Как да залепите самозалепващ се филм върху хладилника

Магазините за домакински уреди разполагат с голям избор от цветни хладилници. Но те изобщо не са евтини! Три пъти по-скъпа от същата, но обичайна, бяла версия. Защо да плащаме повече? Нека да ви кажем как сами да залепите хладилника със самозалепващ се филм и вие няма да е необходимо да преплащате.

Как може да изглежда залепен хладилник? Опции за декор

опции за дизайн на хладилник

Със сигурност много хора свързват израза „поставяне на хладилника“ със съветските хладилници, поставени над „под дърво“. Тогава подобен „шик“ беше в много къщи, поради факта, че на практика нямаше строителни материали. И тези, които не се различаваха по разнообразие.

Сега прогресът е скочил напред с прескачания. Филмите са толкова разнообразни ... Можете да направите хладилник с лъскав, огледален вид, можете да направите корк или кожа, той може да бъде украсен с украшение или просто да имате красив, плътен цвят.

Освен това има панорамни рисунки: морето, нощен град, стъпала, водещи в далечината, улици и други зашеметяващи гледки.

Във всеки случай ще изглежда много стилно и скъпо. Но, с едно "но" ... Ако го направите правилно и много внимателно. Най-малките нередности и неподходящи шевове ще анулират всички усилия. Ще бъде поразително, че това е занаятчийска работа и гледката няма да е много добра.

Ето защо, преди да започнете, обещайте си, че ще вършите работата бавно и внимателно.

Вижте също:

Как да изберем филм?

Не си струва да пестите от него със сигурност. Висококачественият филм е гаранция за прекрасен резултат, а некачественият филм, напротив, само ще развали гледката.

Освен това лошият филм има неприятно свойство да изсъхва и да се отдалечава в ъглите. И поради факта, че сам по себе си е твърд, е проблематично да залепите тези ъгли по-късно.

Затова вземете материали само от реномиран производител. Прочетете отзиви в интернет и чак тогава решавайте да купувате.

В допълнение към оригиналното качество има определени изисквания за такъв филм. Тя трябва да е водоотблъскваща, тъй като кухнята е място с висока влажност. Най-идеалните за нашите цели са филмите ORACAL, известни на всички, поради факта, че те се използват при производството на улични знаци.

Що се отнася до марките, по-добре е да вземете от европейски производители, отколкото Китай. Но, тук ние не отворихме Америка за вас, разбира се. Така че, напомняме ви скромно.

Вижте също - Как да направите декупаж на хладилник със собствените си ръце

Няколко думи за качеството на печат

качество на печат на картина

Може да се случи, че не можете да намерите готовото изображение, което харесвате. Или няма да намерите готови мотиви с подходящ размер. След това можете да вземете белия филм и да го дадете на печатарското студио.

В този случай трябва да им предоставите вашата версия на картината или да използвате каталога им. Като правило има какво да избирате. Друг въпрос е как най-добре да отпечатате.

Обикновен, широкоформатен печат е добър, когато се гледа от разстояние. Но за декорацията на хладилника е по-добре да не се спестява специален, вътрешен печат.

Разликата му е, че точките му са толкова микроскопични, че дори при по-внимателно разглеждане рисунката ще бъде ясна, като добра снимка.

Как да гадаем с размера на изображението?

Филмът се продава чрез измерване на размера в пиксели, а не в сантиметри. Това е доста неудобно, тъй като трябва сами да изчислите размера. И е много лесно да направите грешка! Но, няма да допуснем това. Запомнете тази формула:

1 см - 38 пиксела

Тоест, ако имате стандартен хладилник, висок 1 м 80 см и широк 55 см, тогава това ще излезе:

6800 на 2090 пиксела.

Както можете да видите, няма нищо сложно. Но в допълнение към размера, в готовите снимки има такова нещо като ориентацията на картината. В нашия случай това е вертикална ориентация, в противен случай се нарича „книга“.

Какво друго ви трябва за работа?

Естествено, самият филм и:

 • Остри ножици
 • Воден спрей
 • Щипка (пластмасова или гумена шпатула)
 • Течност за миене на съдове
 • Суха и чиста кърпа

Подготовка на хладилника за залепване

как да подготвим повърхността на хладилника

Първо, трябва да премахнете всички фитинги и врати. Много е неудобно да лепиш в изправено положение, факт.

След това много добре измийте повърхността, без да заобикаляте нито един ъгъл. След това избършете и избършете хладилника с алкохол, за да се обезмасли.

Не забравяйте, че ако поне една петънце остане на повърхността, тя ще бъде много видима. Особено ако филмът не е с шарка, а солиден цвят.

Подробен процес на кандидатстване за филм

залепване с филм на хладилника

Препоръчваме мокро залепване. Има и сух метод, разбира се. Но има нужда от опит и умения. Ето защо тук описваме такъв процес, който начинаещ може да овладее със собствените си ръце.

 1. Пригответе мек сапунен разтвор, като добавите малко течност за миене на съдове във водата. С този състав ще намокрите повърхността на хладилника. Изсипете го в бутилка със спрей.
 2. Поставяме филма, шарката надолу, върху равна, хоризонтална повърхност. Най-хубавото е, че за тази цел е подходящ под, който трябва да бъде покрит с чиста кърпа или полиетилен.
 3. Отделяме малко парче от основата, буквално, на 2-3 см. И го отрязваме с ножици по цялата дължина.
 4. Прилагаме кърпата към горния ръб на хладилника, като натискаме здраво и я изглаждаме със суха кърпа. Ако видите въздух, изгонете го със шпатула. Ако изведнъж въздухът не излезе, тогава ще трябва да го пробиете с щифт и да го изгладите отново с парцал. Във всеки случай това парче ще бъде под арматурата.
 5. След това навиваме филма.
 6. Ние пръскаме от бутилка със спрей върху повърхността.
 7. Постепенно развийте филма, отстранете основата и леко натиснете платното към повърхността.
 8. След като го залепите, го изгладете старателно с парцал и шпатула. Не трябва да има нито един балон и нито една бръчка.

Това е всичко! Когато филмът е сух и това става около 3 часа по-късно, можете да прикрепите фитингите обратно.

Как да залепите отделни части и шарки?

Можете да украсите вашия хладилник с отделни части от фолио.

Орнаментът от него е невъзможно да изрежете сами. За целта е по-добре да поръчате подобна услуга от фирма.

Предимството на прилагането на орнамент е, че няма да е необходимо да разглобявате хардуера. А залепването на малки фрагменти е много по-лесно, отколкото напълно покриване на хладилника с фолио.

Така че, вие вече знаете как сами да залепите хладилника със самозалепващ се филм. Сега зависи от малкото: направете това, което планирахме!

Вижте също:

16640 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите