У дома Как да изберем Климатична техника Избор на нагревател, който не гори кислород

Избор на нагревател, който не гори кислород

Когато избираме нагревател за апартамент или къща, ние се ръководим главно от критерия за мощност, а оттам и от способността да отопляваме определена зона. Но не може да се пренебрегне и фактът, че различните нагреватели имат различно въздействие върху атмосферата на закрито. Много от тях изсушават въздуха. Ето защо е много важно да направите избор в полза на устройство, което не само генерира топлина, но и поддържа здравословен микроклимат. В крайна сметка това пряко влияе върху състоянието на общото благосъстояние и здравето на хората. Сега нека разгледаме по-отблизо кой нагревател не гори кислород.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Кои изгарят кислород и кои не?

Каква е основата на проблема? Определена категория нагреватели много изсушават въздуха, тоест значително намаляват нивото на влага. Предимно кислородни нагреватели от старото поколение:

 • тези, които имат отворени сенки (спирали),
 • вентилаторни нагреватели
 • камини;
 • домашни отоплителни устройства.

Оптималният индикатор за хората, нивото на влажност е 60%. При силно отопление този баланс се нарушава и има постоянно желание за проветряване на къщата. Такива манипулации в студения сезон не са много удобни, защото могат да доведат до течение. И е нелогично да се нагрява и отделя топлина.

Друг недостатък на такива нагреватели е, че прахът, попадащ върху отоплителния обект, води до неговото изгаряне и следователно отработените от токсични вещества постъпват във въздуха.

Има много недостатъци. За да направите правилния избор в полза на нагревател за дома, трябва да разберете кой от тях не изсушава въздуха.

Съвременните нагреватели са проектирани по такъв начин, че нивото на изгаряне на кислород е доста ниско, а някои модели изобщо не го изгарят. За щастие, в момента има избор на такива нагреватели. Всички те се различават не само по марка и производител, но също така има различни видове и принципи на работа.

Вижте също - Как да изберем кварцов инфрачервен нагревател

Видове нагреватели, които не изгарят кислород

Ако сте изправени пред въпроса за избора на безопасен и ефективен нагревател за жилища или други помещения, тогава на вашето внимание се предлагат следните опции:

 • Инфрачервени нагреватели
 • Маслени батерии.
 • Керамични панели.
 • Нагреватели за изпускане на пара.
 • Кварцови нагреватели
 • Конвектори.
 • Микатермични нагреватели.

На практика изброените устройства се използват широко за отопление на дом, офис или вила. Нека разгледаме по-подробно всеки от видовете.

Вижте също - Избор на добър газов нагревател за вашия дом

Инфрачервени нагреватели

Нагревателите от този тип са се доказали добре. Директният им ефект е насочен към отопление на обектите, а след това и към отопление на стаята като цяло. По този начин, дори когато е изключен, топлината се поддържа известно време в помещението.

 • Той няма ефект върху въздуха. Тоест, те не го прегряват, като по този начин не изгарят кислород.
 • Достатъчно безопасен, тъй като инфрачервените лъчи в никакъв случай няма да изгорят човек.
 • Предимството е неговата универсалност. Такъв нагревател може да се използва не само на закрито, но и на открито.
 • Друго предимство е ниската консумация на енергия и сравнително ниската цена на това устройство.

Инфрачервеният нагревател е донякъде подобен на конвекторния нагревател, но се различава по принципа на работа. Следователно, избирайки, потребителите често се колебаят между две възможности.

ТОП-3 инфрачервени нагреватели Ballu

 1. Ballu BHH / M-09
 2. Ballu BIH-LW-1.5
 3. Ballu BIH-APL-0.8

Вижте също - Как да изберем инверторен нагревател за дома и на открито

Керамични панели

Този тип нагревател се характеризира със скрито отоплително устройство. Проектиран по такъв начин, че нагревателният елемент да е в керамична обвивка. Тоест топлината не идва директно от нея, а от нагрята керамична повърхност. Може да се подчертае, че такъв нагревател изсушава въздуха по-малко от този, който излъчва топлина от нагрятата метална повърхност. Тъй като последният е по-способен да окислява въздуха чрез изгарянето му.

Този модел се характеризира с релефно покритие, поради което повърхността на нагревателя се загрява по-малко и следователно ще изсушава въздуха по-малко.

Вижте също - 20 най-добри нагреватели Ballu година според купувачите

Парни нагреватели за капене

Този радиатор има специална схема на работа. Съдържа нагревателен елемент и вода като спомагателен. Тоест водата се загрява, което води до отделяне на топла пара, която загрява стаята. Кондензатът се събира в радиатора и възниква процес на циркулация.

Според характеристиката не е трудно да се разбере, че такова устройство изобщо не изсушава въздуха, а напротив, допринася за благоприятно и необходимо ниво на влага в помещението.

В същото време устройство за нагряване с пари чрез разпръскване е доста икономично, тъй като консумира малко електроенергия. А когато е изключена, топлината се задържа за дълго време.

Вижте също - 18 най-добри нагреватели на Timberk на годината

Маслени нагреватели

Този тип радиатор генерира топлина чрез нагряване на маслото вътре в него. Така се излъчва топлина на дадена температура (в зависимост от режима).

Маслото, като предишните, не изгаря кислород, следователно е оптимално за правилния баланс на топлина и влага. Предимството на този тип нагревател е, че апартаментът се загрява бързо. Въпреки това, наред с други, той има по-малко предимства поради факта, че:

 • Той консумира много електричество.
 • Повърхността на радиатора се нагрява. Това е риск от изгаряне.
 • Такъв нагревател не трябва да се оставя включен, когато напускате помещенията.

ТОП-3 маслени нагреватели на Timberk

 1. Тимберк TOR 21.1507 пр.н.е. / BCL
 2. Timberk TOR 21.1005 SLX
 3. Timberk TOR 51.2009 BTM

Кварцов нагревател

Тип инфрачервени нагреватели, както и от тези, които не намаляват нивото на влага в стаята. Това е така, защото кварцът е силно устойчив вид материал. Не се загрява до много висока температура и в резултат на това не изгаря кислород. Въпреки това, той загрява ефективно предметите и хората. Излъчва приятна, естествена като топлина топлина.

Вижте също - Избор на добър нагревател за страната

Конвекторни нагреватели

Много популярен тип нагреватели за всяка стая. Устройството има доста естествен начин на работа. Отдолу през скарата студен въздух влиза в радиатора, загрява се до желаната температура и излиза навън. С течение на времето въздухът се охлажда и процедурата се повтаря. С помощта на сензора можете да зададете степента на топлина.

Конвекторът работи по такъв начин, че нагрятият въздух излиза, но без загуба на влага. Този тип нагревател не съдържа вентилатор, а само загрява въздуха и самото тяло не се нагрява, което го прави безопасен. Тоест, това е най-добрият начин да се поддържа зададената температура в помещението, като същевременно не се нарушава нивото на влажност. Има три типа конвекторни нагреватели - монтирани на стена, подови и вдлъбнати.

ТОП-3 конвекторни нагреватели Electrolux

 1. Electrolux ECH / AS-1000 MR
 2. Electrolux ECH / R-1500 T
 3. Electrolux ECH / AG2-2500 T

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Микатермични нагреватели

Този модерен тип нагревател е доста нова технология. По вид се отнася до инфрачервена връзка и се характеризира като икономичен вариант за отопление. За разлика от отоплителните устройства, подобни на него, той излъчва дълги инфрачервени вълни.

Такова устройство може да се използва като подов радиатор или да се монтира на стена. Нагревателният елемент на това устройство е метална плоча с прозрачно ламинирано минерално покритие.

Такъв нагревател се счита за ноу-хау сред климатичните технологии, следователно, цената му е по-висока от другите. Ако решите да закупите този конкретен тип нагревател, като се има предвид неговата новост и висока цена, се препоръчва:

 • Следвайте инструкциите за употреба;
 • Купувайте такова оборудване само в специализирани магазини, с възможност за размяна или връщане при необходимост;
 • Научете за наличието на гаранционно обслужване.

Радваме се, че има много възможности за отопление на помещенията в студения сезон. И още по-приятно е, че има възможност да изберете такава, която не само затопля, но и не вреди на здравето.

Може спокойно да се отбележи, че всички разглеждани варианти заслужават внимание. Трябва да изберете конкретен, въз основа на личните предпочитания, както и размерите и интериора на стаята.

Вижте също:

11910 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите