У дома Как да изберем Климатична техника Избор на нагревател за дизелово гориво

Избор на нагревател за дизелово гориво

Навън ли е студено, но отоплението все още не е включено? Или може би трябва бързо и ефективно да отоплявате вашата селска къща или гараж? Тогава просто не можете да направите без нагревател в дизеловото гориво. За къщата, може би, такова устройство няма да бъде достатъчно. Но за оранжерия, гараж или малка лятна вила - точно така. Дизеловият уред има много предимства. Прост, икономичен и малък по размер, той ще ви служи добре през студения сезон.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Разнообразие от нагреватели

В зависимост от принципа на работа има два напълно различни типа устройства. Всички такива единици могат да бъдат разделени на директни и косвени устройства.

В първия случай дизайнът е максимално опростен. В него няма допълнителни филтри или вентилационни отвори. Това води до факта, че отпадъчните продукти от горенето отиват директно в помещението. Такива единици не трябва да се използват в жилищни райони. Такива устройства могат да се използват само в индустриални зони или за временна работа при ниски температури.

Във втория случай в дизайна е предвиден комин, който допълнително почиства въздуха от продуктите от горенето. В допълнение, такива единици имат допълнителна система за филтриране. Такива автономни нагреватели могат да се използват в затворени жилищни помещения.

ТОП 3 най-добри нагреватели на дизела Ballu

 1. Ballu BHDP-20
 2. Ballu Biemmedue EC 85
 3. Ballu BHDP-100

Дизелов инфрачервен нагревател

Такива устройства се използват най-често, когато е необходимо бързо да се нагрява там, където има чернови. Принципът му на работа е подобен на излагане на пряка слънчева светлина. Инфрачервеният топлинен котел не загрява въздуха, а предметите около него. При нагряване предметите дават получената топлина на въздуха и той също постепенно се загрява.

Отоплителните уреди от този тип са инсталирани на открити тераси, зимни веранди на кафенета и ресторанти. Инфрачервената система се различава от конвенционалното дизелово отоплително устройство по наличието на радиатор и топлинен отражател. Дизеловите инфрачервени печки не се нуждаят от система за евакуация на дим. Те са много ефективни и икономични.

Единственият им недостатък е невъзможността бързо да се затопли голяма стая. Но от друга страна, топлината може да се получи бързо, буквално за няколко секунди след включване на устройството.

Въздушен топлинен пистолет

Този тип дизелов нагревател се използва, когато е необходимо да се осигури отопление на голяма площ. Големите обеми бързо се нагряват от мощния поток топъл въздух, издухан от вентилатора.

Тялото на топлинния пистолет е изработено от здрав метал. Това помага да се осигури надеждна защита срещу механични повреди.Топлинната енергия, получена при изгарянето на дизелово гориво, се използва за загряване на керамичен или метален елемент, който се издухва от въздушен поток.

Топлината в стаята ще остане, докато уредът работи. Ако изключите топлинния пистолет, въздухът в стаята ще започне бързо да се охлажда. Такъв блок е много ефективен за големи помещения, изолирани от чернови и допълнителен въздушен поток.

Такива нагреватели на дизелово гориво са идеални за летни къщи, но не могат да бъдат наречени напълно нестабилни. Те все още се нуждаят от електричество, за да работят. С негова помощ защитната система работи: регулатори на температурата, нивото на пламъка и разхода на гориво. При правилна употреба устройствата са напълно безопасни. В случай на прегряване устройството автоматично се изключва.

Нагревател с керосин

Тези устройства са незаменими при екстремни условия. Те са способни да работят само на керосин и не изискват допълнителен източник на електроенергия. Това е чудесен вариант в случаите, когато няма светлина в къщата или няма газопровод.

Нагревателят с керосин е много популярен сред туристите. Удобно е да го вземете със себе си на поход: в планината или на риболов. С негова помощ можете не само да загреете палатката, но и да приготвите чай или рибена чорба.

Устройството е много подобно на устройството на конвенционална керосинова лампа. Само вместо защитното стъкло, корпусът на горелката и предпазната решетка са монтирани отгоре. От пламъка на горелката черупката се загрява и започва да генерира топлина в стаята. Тъй като в резултат на работа се изгаря не само течен керосин, но и неговите пари, ефективността на такова устройство достига 99%. Това означава, че няма да се загуби нито една капка охлаждаща течност.

"Solyrogaz" и други прекрасни фурни

Тази опция е подобна на предишната по отношение на това как работи. Единствената разлика е, че освен керосин, устройството може да работи и на обикновено дизелово гориво. Тя е значително по-евтина.

Има "Solyrogaz" и недостатъкът - увеличено тегло и размери. Такова устройство без зареждане с тегло тежи около 4 кг, а при пълен резервоар с дизелово гориво теглото може да достигне 7 - 7,5 кг. Съгласете се, не е много удобно да носите такава печка в раница. Ето защо "Solyrogaz" е по-подходящ за тези, които пътуват с кола.

Вижте също - Халогенни нагреватели - какви са те?

Къде се прилагат

Без значение какъв вид гориво се използва в отоплителните уреди, всички уреди имат едно важно предимство. Те са в състояние да работят доста дълго време, без човешко участие и контрол.

Както може би вече сте разбрали, дизеловите нагреватели са чудесна помощ в оранжерия или гараж. С тяхна помощ можете ефективно да отоплявате склад или промишлени помещения. Удобно е да вземете преносими енергонезависими модели със себе си в гората или на риболов. С тяхна помощ можете не само да отоплявате палатката си, но и бързо да приготвяте гореща храна.

Инфрачервените дизелови нагреватели се използват успешно на открити веранди и работни места. И разбира се, с помощта на такива устройства е възможно ефективно да отоплявате къщичка или малка селска къща.

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

Какъв разход на гориво

Всяко устройство има свои собствени показатели за рентабилност. Независимо от това, за да изчислите грубо разхода на гориво, можете да използвате следния пример:

 • при изгаряне на 1 литър дизелово гориво се отделя 10 кВтч топлинна енергия;
 • за да загреете 1 м2 от помещението, трябва да похарчите 100 вата.

Това означава, че за отопление на стая от 100 м2 ще ви е необходим около 1 литър гориво.

Тези изчисления могат да се нарекат много груби. В крайна сметка е необходимо да се вземат предвид и много параметри:

 • температура "зад борда";
 • степен на топлоизолация на стените;
 • обеми на стаята;
 • височина на тавана;
 • наличието на чернови и др.

Вижте също - Как да свържете термостат към инфрачервен нагревател

Най-добрите модели, работещи на дизелово гориво и бензин

Kroll Gk 40

Отличен вариант за отопление на промишлени помещения. Системата съдържа пневматичен пулверизатор за гориво и надеждни предпазители. Гаранция 24 месеца.

Моделът е доста мощен: капацитетът на резервоара за гориво е 46 литра, капацитетът е малко над 1000 м3 / ч нагрят въздух.

Optima DSPI-90

Чудесен вариант за отопление на помещения до 100 м2. По време на работа няма миризма и шум, които са отлични индикатори за монтаж в жилищен район. Екологично чист, оборудван със звукова система за предупреждение в случай на спешност. Устройството консумира минимум електричество, оборудвано е с сензорен дисплей и дистанционно управление.

Caiman VaL6

Дизелов инфрачервен нагревател от френски производител. Снабдена е със система за пожарна безопасност, работеща в 3 режима. Елиминира шума, дима и миризмата по време на работа. Както дизеловото гориво, така и керосинът са подходящи като горивни суровини. Способен да работи около 13 часа без намеса на потребителя. 3-годишна гаранция.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

"Solyrogaz"

Преносима версия от производителя. Разнообразие от модели ви позволява да изберете устройството, като вземете предвид индивидуалните параметри Фурната позволява не само да затопли стаята, но и да осигури бързо готвене. Когато е напълно заредена, фурната може да работи до 14 часа без прекъсване. За дългосрочна работа в жилищен район е необходима допълнителна инсталация на вентилационна система.

Изборът на дизелов нагревател за дом, лятна вила или промишлени помещения зависи от много параметри. Надяваме се, че нашите обяснения и препоръки ще ви помогнат да намерите най-добрия вариант.

Вижте също:

8925 2

2 мисли за „Избор на нагревател за дизелово гориво“

 1. Женя:

  Добра статия

 2. Игор:

  Тук имам дизелов нагревател у дома Optima загрява много добре апартамента, бих искал да купя оптималната цена, да го изпратя.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите