У дома Как да изберем Климатична техника Избор на външен нагревател за страната

Избор на външен нагревател за страната

Външните отоплителни уреди са незаменими устройства, когато стане твърде студено за вечерни събирания на терасата на лятната вила. Правилното устройство загрява зоната за почивка и ви позволява удобно да наблюдавате края на топлите летни дни. Такива нагреватели са подходящи не само за топло забавление на улицата, те се използват и в зеленчукови градини, за да предпазят реколтата от резки промени в температурата. По принцип пазарът предлага инфрачервени нагреватели на открито, но има и други, също толкова популярни видове отоплителни устройства.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Параметри за избор на външен нагревател

Преди да купите устройство за отопление на веранда или беседка в страната, трябва да обърнете внимание на такъв важен параметър като мощността на нагревателя. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-голяма е площта, която може да загрее нагревателят, но ако необходимата площ е около 7-10 метра, тогава не е необходимо да купувате устройство с мощност над 10 кВт, тази мощност ще бъде достатъчна за сайт с такъв размер. Може да се направи независимо изчисление по формулата, според която 1 kW енергия е достатъчна за всеки 10 квадратни метра площ. Но за загряване на голяма площ, над 60 квадратни метра, все още не е измислен достатъчно мощен нагревател и може да са необходими няколко парчета.

безопасност

Обикновено тялото на нагревателите се нагрява много, което е травматично. Ето защо, на първо място, е по-добре да обърнете внимание и да изберете модели, чието тяло е допълнително защитено от случаен тактилен контакт с него или които са монтирани на тавана или стената. Следните параметри за защита също трябва да бъдат подчертани:

  • наличието на система за аварийно изключване;
  • в полюсните нагреватели има сензор, който реагира на ъгъла на наклон;
  • широка и стабилна стойка в мобилните модели;
  • подвижен рефлектор (рефлектор) на лъчи в инфрачервени нагреватели;
  • в газ - функцията за автоматично изключване на подаването на газ при гасене на пожара.

Дизайн и материали

Тялото на нагревателите е направено от желязо. По-добре е да се обърне внимание на моделите от неръждаема стомана, тъй като дори при декларираното високо качество на конвенционалния метал с разпрашване, корозията не може да бъде избегната. По отношение на външния вид нагревателите на открито са разделени на три вида: таванни, стенни и монтирани на маса или столове. Нагревателите, монтирани на маса, обикновено са инфрачервени нагреватели - ниски стълбове, в които лъчевият рефлектор действа като маса.

гориво

Според параметъра на източника на енергия, отоплителните устройства са разделени на четири типа:

  • газови нагреватели;
  • електрически нагреватели;
  • устройства за течно гориво;
  • нагреватели, захранвани от твърдо гориво.

Електрическите нагреватели са най-популярни, те не замърсяват въздуха и са пожароустойчиви, когато са свързани към мощна електрическа мрежа. Външните газови нагреватели също са в търсенето сред купувачите, тъй като те са преносими и ще работят без електричество. Използват се за отопление на терасата или се поставят в градината, ако е необходимо да се спасят растенията от внезапни студове. Нагревателите с течно гориво обикновено са подобни на готварски печки и изпълняват същата функция, освен загряване на пространството. Устройствата за твърдо гориво са най-евтините сред външните нагреватели, тъй като те имат прост дизайн.

Вижте също - Избор на добър газов нагревател за вашия дом

Видове нагреватели на открито

По правило това са инфрачервени нагреватели, тъй като този метод на отопление е най-подходящ за улицата. Принципът на работа наподобява разпределението на слънчевата топлина - инфрачервените лъчи, подобно на слънцето, не загряват въздуха, а предметите и повърхностите, които срещат. Такива нагреватели работят на течни или твърди горива, газ и електричество. Клиентите предпочитат електрически и газови нагреватели, тъй като нагревателите за течно гориво обикновено функционират като печки в лятната кухня, а устройствата за твърдо гориво не са с високо качество.

Електрически нагреватели на открито

Нагревателният елемент в уличния електрически нагревател е намотка с нажежаема жичка, която под въздействието на електричеството загрява до 800 градуса. Такива нагреватели ще могат да загряват желаната зона до температура 10 градуса по-висока от температурата извън тази зона. Този тип нагревател е разделен на още три подвида: кварцов, метален и керамичен. Кварцовите устройства сред тях са с най-ниска цена, това се дължи на факта, че те имат кратък живот и не са подходящи за отопление на беседка или тераса - те могат да се използват само в открито пространство.

Газови улични нагреватели

Нагревателите работят на газови бутилки с вместимост до 30 литра, което означава, че не е необходимо да се обвързват с електричество за работа и могат да се използват не само в страната, но и на излети в природата. В един пълен цилиндър нагревателят може да работи без прекъсване до 24 часа. По-добре е обаче да не оставяте устройството без надзор, тъй като устройствата, които използват открит пламък в работата си, винаги имат риск от експлозия.

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

Какво е по-добре газ или електричество?

Трябва да се избере електрически нагревател, ако ще бъде свързан към добра мрежа и прекъсванията на електричеството не са предвидени. Значителният му недостатък обаче е липсата на мобилност, която може да бъде компенсирана чрез свързване към допълнителни удължителни кабели. Въпреки че е по-мощен от газ и, следователно, затоплянето на територията ще бъде по-ефективно. Газовите модели са по-евтини и по-икономични за използване. Основният им плюс е в мобилността, а минус - в отоплението с по-ниско качество.

Вижте също - Как да свържете терморегулатор към инфрачервен нагревател

Рейтинг на най-добрите модели

В нашия рейтинг сме събрали топ 3 най-висококачествени модели на улични електрически нагреватели, които ще ви помогнат да направите правилния избор.

ChillChaser NEPTUN

Този нагревател не само затопля зоната, но и действа като източник на светлина. Той е енергоефективен и практически безшумен в експлоатация. Значително предимство в полза на това устройство може да се нарече сензор за движение, който се включва само когато има хора в зоната на неговата работа, тази функция го прави икономичен. Като приятен бонус, нагревателят има колела, за да улесни придвижването.

Вижте също - Как да изберем перфектния климатик за вашия дом и апартамент

Kvimol KM05

Този нагревател има метод за монтиране на стена.Основното предимство на това устройство е степента му на защита IP 65, което означава, че е устойчиво на влага и може да работи при дъжд. Демократичната цена на устройството също принадлежи към предимствата. Недостатъкът е малка зона за отопление, но може да загрее малка веранда с размер до 15 квадратни метра.

Вижте също - Кой външен климатик е по-добър за дома

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Александър роза Аполон

Този модел, подобно на предишния, може да бъде закупен на достъпна цена. Основното предимство на това устройство е наличието на система за аварийно изключване на нагревателя в случай на падане. В него има и сензор за движение. Енергоспестяваща лампа е вградена в тялото на устройството, а комплектът включва дистанционно управление за нагревателя.

Вижте също:

2493 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите