У дома Как да изберем Климатична техника Как да изберем добър газов нагревател за летни къщи

Как да изберем добър газов нагревател за летни къщи

Отоплението на къща с отоплителни уреди винаги е скъпо удоволствие. Електрическите нагреватели покриват всичките им предимства въз основа на консумираната електроенергия. Затова купувачите все по-често гледат към газови нагреватели за летни къщи. Газът все още е най-достъпното гориво. В зависимост от целта на използване, те са преносими, фиксирани, свързани с газова тръба или газът трябва да бъде доставен независимо в цилиндър. Газовите нагреватели са от различни видове, така че е трудно да се реши кой газов нагревател е по-добре да се купи за лятна резиденция.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

На какво е важно да обърнете внимание при покупката

Мощността е основният параметър, на който трябва да обърнете внимание, когато избирате газов нагревател за лятна резиденция. Този индикатор ще определи колко площ на помещението може да загрее. Има широко разпространено мнение, че на всеки 10 квадратни метра пространство е необходима 1 кВт мощност, за да го загрее. На практика тези показатели не се различават много, следователно, те могат да се основават при избора на необходимата мощност на нагревателя. Също така се препоръчва да се обърне внимание на нагревателите, които са оборудвани със система за аварийно спиране на захранването с газ. За разлика от други видове нагреватели, по-добре е да купувате газови нагреватели на по-скъпо европейско производство - чуждестранните производители се грижат по-добре за качеството на материалите, използвани за сглобяване.

Вижте също - Избор на външен нагревател за страната

Предимства и недостатъци на газовите битови нагреватели

Основното предимство на газовите нагреватели е тяхната ефективност, тъй като газът е най-евтиното гориво за отоплителните устройства. Други плюсове включват:

 • дълъг експлоатационен живот;
 • регулируемо ниво на мощност;
 • повечето модели могат да работят с изключено електричество;
 • преносимите модели не използват открит пламък за работа.

Значителен недостатък на газовия нагревател е ниската степен на безопасност, въпреки че устройствата са оборудвани със защита. Устройството, което работи на втечнен газ, винаги има висок риск от пожар. Също така, за повечето устройства е необходимо да се помисли за вентилация и система за извеждане на горивни продукти на улицата в къща или гараж.

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

Стационарни газови нагреватели

Стационарните газови нагреватели включват конвектори.Устройството се състои от чугунен или стоманен корпус с нагревателен елемент и горивна камера, която е инсталирана извън къщата. Принципът на работа е, че устройството засмуква въздух, загрява го и го освобождава вече топъл. Някои модели са оборудвани с вентилатор вътре в кутията за по-бързо разсейване на топлината. Предимства на конвектора:

 • оборудвани с датчици за контрол на подаването на газ;
 • аварийно спиране на доставката на газ;
 • приемлива цена;
 • лесна инсталация;
 • не замърсявайте и не изгаряйте въздуха в помещението - продуктите от горенето се изхвърлят навън.

Вижте също - Как да свържете термостат към инфрачервен нагревател

Мобилни газови нагреватели с инфрачервено лъчение

Преносимите нагреватели са компактни, удобни, консумират по-малко газ, но имат по-малко мощност и са подходящи за отопление на малка площ. Най-популярната опция е инфрачервен нагревател. Вътре в устройството има нагревателен елемент - керамични панели. Устройството излъчва инфрачервени лъчи, които загряват повърхността и предмети, с които се сблъскват.

Има опция за инфрачервен нагревател за външна употреба. Външният вид на устройството наподобява помпа за лампа, на газов цилиндър е инсталирана тръба, а върху нея - отражател на инфрачервени лъчи. Инфрачервените лъчи в уличния нагревател се произвеждат чрез генериране на енергия от изгарянето на газ. Той е удобен с това, че не се нуждае от електрическа връзка, а също така, когато е наклонен, автоматично ще изключи подаването на газ.

Вижте също - Как да изберем перфектния климатик за вашия дом и апартамент

Каталитични нагреватели

Този тип нагревател има ниска мощност и е подходящ за ефективно отопление на малки помещения. Те могат да работят на газ, бензин или електричество. Този нагревател е най-безопасният, тъй като по време на работа не се излъчва пламък; Втечнен газ се сблъсква с катализатора от фибростъкло, превръщайки енергията на газ в топлина. По същата причина каталитичният газов нагревател е също така екологичен, тъй като не произвежда вредни за околната среда и здравето горивни продукти. Някои модели са оборудвани с вентилатор, който ускорява разпространението на топлина в цялата стая.

Вижте също - Кой външен климатик е най-подходящ за дома

Газови оръдия

Топлинното газово оръдие е мощно и може да нагрее голяма площ бързо и ефективно. Газовото оръдие не се нуждае от електричество, за да работи. Той е компактен и често се използва за открито, големи открити пространства и за строителни цели. Също така, тя ще работи еднакво ефективно дори при дъжд и силен вятър. Принципът на работа на устройството е във вентилатор, който създава въздух, преминаващ през нагорещен нагревателен елемент вътре в кутията. Видове устройства:

 • директен топлинен пистолет (топъл въздух излиза заедно с продуктите от горенето);
 • топлинен пистолет с непряко нагряване (продуктите от изгарянето се отстраняват не с въздух, а през отделна тръба);
 • втечнен газов топлинен пистолет.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

заключение

За да изберете добър газов нагревател за лятна резиденция, трябва да решите какво ще се изисква от устройството. Ако е необходимо за строителни цели или върху парцел в градина и зеленчукова градина, който може да страда от преждевременни студове, тогава трябва да се помисли за пистолети с топлинен газ - те най-ефективно ще изсушат пресен цимент или ще спасят градината от студа. Тези, които обичат да се разминават с хладните вечери навън в беседката, трябва да поставят инфрачервен нагревател на открито до тях, който ще затопли и ще създаде релаксиращ ефект на престоя на слънце.

Ако целта на отоплението не е улица, а къща, тогава в зависимост от размера на стаята, можете да помислите за конвектор за отопление на големи площи или каталитичен нагревател за малки помещения. Също така е важно редовно да почиствате газовите отоплителни уреди и да ги проверявате за течове на газ.

Вижте също:

3430 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите