У дома Как да изберем Големи домакински уреди Кой производител на хладилници е по-добър - Indesit или Atlant?

Кой производител на хладилници е по-добър - Indesit или Atlant?

Всеки производител на домакински уреди се опитва да задоволи максимално желанията на потребителя. Най-често, отивайки в магазина за нов хладилник, вече имаме груба представа какво бихме искали да купим. Но понякога се случва няколко модела да отговарят на желаните критерии наведнъж и основната разлика се състои само в избора на марка. Например кой хладилник е по-добър от „Indesit“ или „Atlant“? Не всеки може веднага да отговори на този въпрос. Нека се опитаме да го разберем заедно.

За производителите

Сравнение на хладилници "Атлант" и "Indesite»Ще започнем с характеристиките на всяка марка.

Атлант

Този производител замени хладилното оборудване Минск, което беше много популярно в съветско време. Постоянното качество, издържало на теста на времето, продължава да привлича много купувачи и до днес. Изборът на модели е доста голям и може да задоволи голямо разнообразие от нужди. Беларуските хладилници "Атлант" могат да се похвалят с надежден механичен контрол, добър клас на икономия на енергия (A или И+), използването на неутрален хладилен агент, приспособимост към енергийната система на страните от ОНД, използването на удароустойчив и еластичен ABC пластмасов.

Три най-добри модела на хладилници Atlant

 1. ATLANT XM 6025-031
 2. ATLANT XM 6026-031
 3. ATLANT XM 4214-000

Вижте също:

Indesite

Тази компания е широко известна като надежден италиански производител. Хладилниците и другите уреди от тази марка са удобни, удобни и многофункционални. Европейското качество е критерият, предпочитан от много купувачи. Но тук има един нюанс. Хладилници на компанията "Indesite»Не винаги се прави в Италия. Това предприятие има много клонове в Европа и Азия. Следователно качеството на продуктите може да варира значително в зависимост от държавата, в която е направена монтажа. на пазара най-често се представят модели на китайско производство или завод, разположен в района на Липецк.

Независимо от това, хладилниците на търговската марка Indesit също са много разнообразни функционално, имат доста широк модел и ценови диапазон. Всички тези качества позволяват на купувача да избере модел, който напълно отговаря на всички очаквания.

Три от най-добрите модели от Indesit

 1. Indesit DF 5200 S
 2. Indesit DF 4180 W
 3. Indesit DF 5180 W

Вижте също - Каква е разликата между двукомпресорния хладилник и еднокомпресорния

Сравнете хладилниците "Indesit" и "Atlant"

За да използвате пример, за да определите кое е по-добре „Атлант“ или „Indesite»Нека вземем два конкретни модела, по един от всеки производител. За чистотата на експеримента ще сравним хладилниците с приблизително същата ценова категория: Atlant XM 4092 022 и Indesit BIA 16.

Общи параметри

Всеки от тези модели не е твърде различен от другия по отношение на основните технически характеристики:

 • свободно стоящи единици с дънни фризери;
 • бял цвят, материал за покритие - пластмаса;
 • електромеханично управление;
 • всеки модел има по един компресор;
 • енергиен клас - А (339.45 кВт/з/ година за Atlant и 325 кВт/з/ година в „Indesite“);
 • и двата модела имат система за ръчно капене размразяване;
 • и двата хладилника работят на хладилен агент R600a (изобутан);
 • и двата модела имат способността надвиснали врати и удобни рафтове, изработени от удароустойчиво стъкло.

Размери

При всички останали неща, хладилникът Indesit е малко по-нисък от своя беларуски колега:

 • размери на Atlant XM 4092 022 60x63x176 см;
 • размери на Indesit BIA 16 60x66x167 cm.

При което "Indesite»Има малко по-малко полезен обем. Този параметър е 278 лот които 193г л пада върху хладилното отделение и 85 л - във фризера. Хладилникът "Атлант" може да се похвали с малко по-полезен обем. Общият параметър е 297 литра. Нещо повече, 201 л ще вземе хладилник и 96 л - отделение за замръзване.

Ниво на шум

Този параметър и за двата модела също е абсолютно идентичен и според производителите не надвишава 39 db... Вярно е, че за това хладилният агрегат трябва да се постави върху абсолютно равна повърхност и да се регулира стриктно според нивото.

фризер

На пръв поглед фризерите и в двата хладилника не се различават значително. И двете са разположени в долната част на устройството и имат три чекмеджета. Разглеждайки инструкциите, ще видите, че Atlant XM 4092 022 може да замрази 4,5 кг храна на ден. В същото време Indesit BIA 16 е в състояние да се справи само с четири килограма. Разликата изглежда е малка, но е така.

В случай на прекъсване на електрозахранването „Атлант“ е в състояние да задържи в автономен режим за 17 часа. В „Indesita»Тази цифра е с 2 часа по-малко.

охлаждаща камера

Поглеждайки в горното отделение, можете да видите няколко съществени разлики:

 • в „Атланта“ ще намерите 4 рафта за храна, а в „Indesite»Има само 3 от тях;
 • само 3 рафта с врати «Indesita„Не мога да се състезавам с 6 в Atlant по никакъв начин;
 • в допълнение, пакетът Atlant XM 4092 022 включва отделен контейнер за яйца;
 • и двата модела разполагат с 2 просторни чекмеджета за плодове и зеленчуци.

Друга разлика между двата модела е класът на хладилника. Atlant XM 4092 022 има клас N, което означава, че е в състояние да подава декларираните индикатори при работа в температурен диапазон от +16 +32 С. За по-топлите райони Indesit BIA 16 е за предпочитане. Той има клас N-ST и е в състояние да работи нормално при температура на околната среда до +38 С.

Вижте също - ТОП 8 вградени хладилници според мнението на купувачите

Кой хладилник е по-добре да изберете

Както можете да видите, почти невъзможно е да се каже със сигурност кое е по-добре: "Атлант" или "Indesite". Ще трябва да изберете сами. За да не сбъркате, трябва по-скоро да се съсредоточите не върху запазената марка, а върху функционалните индикатори.

Но какво ще стане, ако изборът е между почти идентични модели, както в нашето сравнение? Обърнете внимание - ето какво:

 • Разберете колко сервизни центрове и на двата производителя са разположени във вашия град или в най-близкото разположение.
 • Опитайте да разберете в онлайн магазините или на съответните форуми колко е трудно да закупите компоненти за определен модел, колко струват и колко дълго ще трябва да чакате доставката?
 • Къде точно беше този конкретен модел Indesit, който обмисляте да купите. Наистина ли е италианско качество или монтаж събран в На Русия?
 • Какви конкретни предимства има този или онзи модел? Те са толкова важни за вас?

Само след като анализирате всички показатели в комплекса, можете да направите най-правилния избор.

Вижте също:

24258 1

Една мисъл на тема „Кой производител на хладилници е по-добър - Indesit или Atlant?“

 1. Валера:

  На теория те са практически равни, но по някакъв начин Indesit е по-близо до мен, аз вече използвах тяхното оборудване повече от веднъж и щях да си купя хладилника.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите