У дома Как да изберем Големи домакински уреди Съвети за избор на евтина и качествена пералня

Съвети за избор на евтина и качествена пералня

Добрата пералня ни спестява много време и енергия. Освен това нещата в този уред се мият правилно, което означава, че те издържат по-дълго и изглеждат по-добре. Ако сте изправени пред необходимостта да купите тази полезна единица у дома или в къщичката, тогава вероятно искате да знаете как да изберете пералня в година, за да направим тази покупка печеливша и продуктивна придобивка. Подготвили сме за вас редица препоръки, които трябва да улеснят избора ви на най-оптималния и подходящ модел на машина за пране на дрехи и домашен текстил.

Какво да търсите при избора

Какво да търсите при избора на пералня

Изборът на пералня е отговорен въпрос. На първо място, защото е доста скъпо удоволствие. Дори за най-бюджетната пералня, приблизителната цена ще бъде около , Елитните превозни средства ще струват 8-10 пъти повече. Освен това, това не е сезонна покупка, а придобивка за няколко години. Надеждната, правилно подбрана, висококачествена шайба лесно ще ви издържи 5-7 години или дори повече. Освен ако, разбира се, ще се придържате към всички препоръки на производителя. И искаме да ви кажем как точно да изберете правилната пералня, така че нейното качество и ефективност да зарадва вас и вашето семейство.

Бакшиш:

Винаги обръщайте внимание на техническите характеристики и параметри, те ще ви помогнат да изберете оптималния модел на пералнята.

Разнообразие от марки, модели, функционалност и дори дизайн могат да обърнат главата ви дори и на най-взискателния клиент. Обхватът е толкова голям, че е трудно да се направи избор. Но съсредоточаването само върху цената и материалните ви възможности не е напълно разумно, защо да плащате за тези функции, които няма да използвате? За да разберете какво да търсите, първо трябва да определите нуждите си - количеството на прането, интензивността, какви неща ще миете най-често, какво пространство имате и т.н.

Вижте също - Характеристики на директно задвижване в пералня

На какви параметри трябва да обърнете внимание, когато избирате?

Видове перални машини

Тип перална машина

Пералните машини са вградени или независимо стоящи. Ако сте започнали ремонт в кухнята си и искате да скриете домакинските уреди зад фасадата на мебелите, тогава изберете вградена пералня. Такова устройство може да бъде поставено под плота на масата - ако комуникациите позволяват. Най-добрите модели на този тип пералня в година на име модели MAUNFELD MBWM.148W (8 кг измиване, пълна защита срещу течове, блокиране, 1400 об / мин и пластмасов барабан) и Weissgauff WMI 6148D (без сушене, миене - до 8 кг, въртене - 1400 об / мин, пластмасов резервоар, енергиен клас - A *).

Свободностоящият не е по-нисък от вградените модели по качество или функционалност. Освен това някои модели изглеждат толкова стилни и привлекателни, че би било жалко да ги скриете зад празна фасада. Например светъл и опростен Gorenje Color W 65Z03R / S (6 кг измиване, 1000 оборота в минута, забавен старт, енергиен клас - A ++, 23 режима на работа) или ефектен Samsung WW12K8412OX (12 кг пране, 1400 об. / Мин., Клас на консумация на енергия: A *, 14 режима, защита от течове на вода, защита срещу деца, всякакви индикации).

Видове за изтегляне

Има модели с вертикално и предно зареждане. При странично натоварване ще ви трябва пространство, където вратата би могла да се отвори, а в тесни бани това не винаги е възможно. Но горната повърхност може да се използва като рафт. В допълнение, такава машина, като правило, има голяма функционалност. обръщам внимание на LG F-1096ND3 (6 кг, 1000 об / мин, устойчиви на деца и водоустойчиво, интелигентно измиване) или Gorenje MV 75Z43 / S (7 кг, 1400 об / мин, A *, най-бързият режим отнема само 17 минути). По отношение на качеството на сглобяване, те са еднакво надеждни и безупречни.

Пералня с вертикален тип зареждане не може да се използва като рафт. Но той е по-компактен и лесно ще се впише в най-ограниченото пространство. Освен това ще имате възможност да добавите нещо директно, докато машината работи. Най-често купувачите обръщат внимание Electrolux EWT 1064 ILW (6 кг пране, въртене на 1000 оборота, консумация на енергия от клас A *, надеждни защитни мерки - контрол на дисбаланса, блокиране, регулиране на пяната) и Indesit ITW A 5851 W (5 кг пране, въртене на 800 оборота, енергиен клас - А, 15 програми, защита от деца и течове, таймер за забавяне).

Вижте също - Най-добрите перални машини според отзивите на клиентите

Размери на пералнята

Като правило миящият електронен помощник има височина 85 см, ширина 60. Можете да си купите пералня "под мивката" - тогава височината й няма да надвишава 70 см. Дълбочината на машината може да бъде със стандартни размери - 50-60 см, или тесни - 45-50 см. Има дори супер тесни - 35-40 см. Но трябва да разберете, че такива устройства не могат да се похвалят с голям капацитет. Когато избирате правилния модел, трябва да се уверите, че избраната машина е подходяща по размер и преминава през вратичките. Сред тесните перални машини те се открояват като качество Siemens WS 10G160 (5 кг спално бельо, 1000 оборота, допълнителна функция за зареждане, размери - ширина - 60, дълбочина - 40, височина - 85), Samsung WW65K42E08W (6,5 кг измиване, 1200 оборота, защита срещу течове и дисбаланс, меден барабан Диамант, цена - от 27), Indesit BWSA 61051 (6 кг - максимално натоварване на барабана, 1000 оборота в минута - въртене, избор на температура на пране, функция Push & Wash, отстраняване на миризма, цена - около $ 210) Можете безопасно да инсталирате под мивката Сенди Aquamatic 2D1140-07 (4 кг, 1100 оборота в минута, височина 70 см, забавен старт, допълнителни режими и защита на детето).

Капацитет

Като правило можете да намерите добра пералня с вместимост от 3,5 до 14 кг. Този индикатор е важен за сухо памучно бельо. Ако решите да измиете вълна, прежда, синтетичен зимувател или други материали, които абсорбират влагата, заредете пералнята малко по-малко от горната допустима норма. Имате голямо семейство и често и често правите пране - погледнете такива модели като Hotpoint-Ariston RZ 1047 W (10 кг - капацитет на барабана, 1400 об / мин по време на цикъла на въртене, A *, надеждна защита на качеството, таймер, забавен старт, цена - около 45 хиляди рубли), Samsung WW12K8412OW (12 кг пране, барабан Swirl, барабан Eco почистване, енергиен клас - A *, на цена от около $ 1000), Asko W8844 XL W (11 кг измиване, енергиен клас A ++, въртене до 1400 оборота в минута, освен отделни програми, ниско ниво на шум, цена - от $ 1100) и LG FH-495BDS2 (12 кг товар, енергиен клас - A *, въртене - до 1400 оборота в минута, възможно е да изберете скоростта на въртене или напълно да отмените, високо ниво на защита, цена - от $ 7000).

Вижте също - ТОП перални машини за предно зареждане

допълнителни характеристики

Функционалност

 • Класове на ефективност Буквените символи ни показват ефективността на пране и предене, сушене на дрехи, както и консумацията на енергия.Изберете модел, чиито класове не са по-ниски от А - в този случай ще получите продуктивен, практичен уред, тъй като само такъв уред може да гарантира качеството на измиване и разумна консумация на енергия. Въпреки това, перални машини с функция за сушенеПо правило те имат B-клас на енергийна ефективност, но с висока мощност, което означава, че това е по-икономичен вариант. Коя пералня да изберете - производителна или икономична - зависи от вашите възможности.
 • Скорост на въртене: 400 до 2000 об / мин. За висококачествено отстраняване на течности е по-добре пералнята да се изтръгне със скорост 800-1200 об / мин.
 • Надеждност. Друг важен фактор. Вземете интерес как системата за защита от течове на вода е внедрена в модела на пералнята, който харесвате. Може би това е просто запечатан корпус? Или може би интелигентна система за изключване? В най-добрите модели можете да намерите и двата начина да се предпазите от течове на вода. Това е най-стабилната система за защита. И ако децата живеят във вашата къща, тогава режимът за защита на детето ще бъде разумна предпазна мярка - надеждно блокиране на пералнята от случайно натискане.
 • Control. Какво предпочитате - надеждна механика или стилна, модерна електроника. По правило механичният тип управление се среща при по-стари и по-прости модели, но наличието на електронен дисплей - което е много удобно - е съдбата на по-модерните и многофункционални перални машини. Ние избираме това, което е по-удобно за нас. И все пак в много висококачествени устройства се осъществява интелигентно управление. Тя позволява на уреда да дозира почистващия препарат и количеството вода самостоятелно, да избира оптималните параметри за измиване и въртене, в зависимост от режима на работа, както и да запаметява предварително въведените потребителски настройки. Тази полезна способност на устройството ви позволява не само ефективно да миете нещата си, но и помага да намалите разходите за енергия и консумацията на прах за пране.
 • Материалът, от който е направен резервоарът за инструменти. Основният товар по време на работния процес пада върху резервоара. Следователно "издръжливостта" на цялата машина като цяло пряко зависи от нейната надеждност и здравина. Също така, именно този индикатор определя нивото на шума на устройството по време на работа. Нека разгледаме най-популярните материали, които се използват при производството резервоар за пералня:
 1. неръждаема стомана - здрава и издръжлива, но най-"шумна";
 2. пластмасата е по-евтин материал в сравнение с предишния. Освен това леко намалява нивото на шума и ще намали консумацията на енергия. Моделите от средния ценови сегмент, които се сравняват благоприятно с качеството на изпълнение, най-често са оборудвани с пластмасови резервоари, изработени от устойчиви и устойчиви композитни материали.

Бакшиш:

Добре е, ако задната стена на барабана е хълмиста, а не гладка. По този начин, ефективността на взаимодействието на бельо и прах за пране.

Функционалност

допълнителни характеристики

Въпреки че този критерий е фактор за ценообразуване, все още има някои нюанси. Няма смисъл да преплащате за огромен брой функции или режими, ако не планирате да използвате интензивно устройството си - например да го инсталирате в селска къща. Абсолютно всички модели - както бюджетни, така и тези, чиято цена е много по-висока, са оборудвани с основни програми на работа - пране при различни температури, определен брой завои по време на цикъла на въртене, пране на различни видове плат и др.

Вижте също - Как да изберем сушилня за дрехи за цена и качество

Но ви съветваме да обърнете внимание на такива характеристики на модела като:

 • бързо измиване;
 • източване без завъртане;
 • интензивно измиване;
 • закрила на детето;
 • половин товар;
 • забавен старт;
 • перални обувки или връхни дрехи;
 • измиване на детски неща.

Това спестява време, когато пералнята разполага с огромен брой вече конфигурирани режими за всякакви нужди! Съществува мнение, че колкото повече режими - толкова по-голяма е вероятността от „бъгове“ и сривове, но трябва да разберете, че висококачественото и многофункционално устройство на реномиран производител ще ви зарадва със стабилно и продуктивно измиване.

Да обобщим

Разказахме ви как да изберете пералня. години, така че неговите технически характеристики и изработка да ви осигуряват планини от чисто и свежо бельо поне всеки ден. Какъв ще бъде решаващият фактор за вас - цената, функционалният обхват, марката или капацитета - вие решавате, ние просто поехме свободата да препоръчаме най-популярните, обсъждани и често купувани модели перални машини. Понякога споменаването на конкретен модел в реклама или рейтинг определя нашия избор, но сме сигурни, че сега няма да се оставите да се объркате и ще си купите миеща и внимателно. Нашата статия за преглед приключи, но обещаваме да ви информираме за всички нови и подобрени перални машини за дома.

10468 3

3 мисли за „Съвети за избор на евтина и висококачествена пералня“

 1. Светлана:

  Вкъщи имаме просто тясна пералня с гореща точка-аристон, наистина мощна и удобна! По принцип обичам тесни шайби, това е чудесно решение за малки бани, особено ако такива малки шайби вършат работата си перфектно

 2. Zoina:

  Между другото, аз също имам Hotpoint. просто "AQSD 29 UL", както се казва в статията. много удобен за използване и изтрива перфектно

 3. Валентин:

  Използваме и този модел на горещи точки, много сме доволни, че напълно измива праха, нещата не са сапунени след измиване

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите