У дома Как да изберем Вградени уреди Как да изберем пералня под мивката в банята

Как да изберем пералня под мивката в банята

Как да изберем пералня под мивкатаЗа собствениците на типични "хрушчови" и "малки семейства" въпросът с подреждането на модерни домакински уреди, например пералня, е доста остър. Жителите просто са принудени да търсят решение на проблема. Липсата на пространство, осигуряването на достъп до работа и изход, съхранението на свързани материали го принуждава да бъде разположен в кухнята, в коридора, килера, но пералнята често е инсталирана под мивката в банята.

Разнообразие от перални машини

Инсталирането на пералня под мивката за баня е оптималното решение за пестене на използваемо пространство. Следователно, според принципа, пералнята може да бъде поставена под мивката в кухнята. Последователността на избора, закупуването на мини модел остава в този случай непроменена.

Сред голямото разнообразие от съвременни домакински уреди и по-специално перални машини си струва да обърнете внимание на модели със следните параметри:

 • Компактни перални машини.
 • Конични коли със стандартна височина.
 • Стационарен комплекс, състоящ се от мини кола и мивка.

Вижте също - Как да сменим маркуча за вход и изтичане на съдомиялната машина

Перални машини Slimline със стандартна височина

Критерии за избор на оборудване

Избор на малка пералня под мивка в кухнята или пералня под мивката в комплект с мивка за баня, трябва да обърнете внимание на някои параметри, наличието на които не само ще улесни инсталирането, ще освободи място, но и няма да повлияе на функционалността.

Нека ги разгледаме по-подробно:

 • Височина на пералнята в рамките на 70 cm.
 • Ширината на шайбата трябва да съответства на размерите на мивката, инсталирана отгоре. В случай, че плот за плот е монтиран върху шайбата, трябва да се вземе предвид неговата ширина.
 • Дълбочина до 51см.
 • Зареждане на пране до 3,5 кг.
 • Тип на предно зареждане
 • Задно (странично) разположение на разклонителните тръби.

Критерии за избор на пералня

По отношение на функционалността компактните модели перални машини са почти идентични с обемното оборудване за почистване на дрехи. Често мини пералните машини съдържат най-малко 10 от най-популярните команди, които домакините използват у дома.

Тези програми за мини машини включват:

 • Нежно измиване.
 • Студено измиване.
 • Измиване на синтетични продукти.
 • Измиване на памучни продукти.
 • Икономичен режим.

Най-популярните и надеждни сред купувачите са пералните машини под мивката от 3 производители, а именно: Eurosoba, Electrolux и Candy.

Трябва да се отбележи, че в случай на цялостно обновяване и обновяване на банята, експертите препоръчват да се обърне внимание на готови комплекти: пералня + мивка. Те са идеални за интериори, които са перфектно съчетани един с друг.

Брой режими на пране

Често вградената пералня под мивката е снабдена с допълнителна защита срещу проникване на влага върху контролния панел. Леко модифицираните размери на комплекта осигуряват повече възможности и удобство при работа с оборудването. Освен естетическата привлекателност, заслужава да се отбележи и финансовият аспект. Цената на готов комплект е много по-ниска от отделната покупка на всеки елемент.

Предимства и недостатъци на компактните перални машини

Сред многото предимства на съвременната технология, компактните перални машини под мивката за баня имат редица индивидуални предимства:

 • Монтаж на мини пералня в съответствие с функционалната цел, идеално комбинирана с интериора на банята, кухнята и други помещения.
 • Малките перални машини са по-стабилни.

Въпреки цялата привлекателност на компактните перални машини, автоматичната машина за банята има редица недостатъци, включително: капацитетът на прането и цената на оборудването са до 30% повече от техните колеги със стационарни размери

Тънкости на монтажните работи

Когато инсталирате пералня под мивката, трябва да вземете предвид няколко аспекта:

 • Допълнителна защита за електронния блок.
 • Плотът на плота на шайбата трябва да се побира под мивката, без контакт с тръбите за източване.
 • Оборудването, мивката (кухненски плот) завършват на същото ниво, тоест не трябва да стърчат.

Разнообразие от черупки

Когато избирате мивка за комбинация и монтаж над пералнята, се препоръчва да обърнете внимание на следните нюанси:

 1. Преливаща. Повечето мивки от този тип са оборудвани с красив преливник с фиксирана декоративна капачка.
 2. Дълбочина. Когато избирате мивка, трябва да вземете предвид дълбочината на модела, възможността вода да попадне върху оборудването. В случай, че компонентите са закупени и размерите им не съвпадат, плотът е идеалното решение. Той ще защити оборудването и ще добави аромат на дизайна на стаята.
 3. Източване. Когато избирате модел за баня, трябва да дадете предпочитание на страничен или долен дренаж.

Днес на рафтовете на магазините можете да намерите богат избор от перални машини с включена мивка. Такива модели перални машини перфектно ще се впишат в интериора на вашата баня и ще спестят време за избор на пералня и мивка отделно.

Разнообразие от мивки за перални машини

Инсталиране на пералнята под мивката

Купете компактен модел за домакински уреди. Изберете и закупете подходящия модел мивка. Поставете на същото ниво и по възможност да се „удавите“ в пералното помещение. По време на монтажа поставете дренажната тръба от мивката на гърба на пералнята, без да я докосвате. Инсталирайте мивката на удобна височина за жителите над домакинските уреди с малко количество свободно пространство.

Слушайки препоръките на експерти, ще имате само положителни емоции от дизайна, подбора и монтажа на пералнята.

Вижте също:

6612 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите