У дома Как да изберем Вградени уреди Оценка на най-добрите вградени съдомиялни 45 см

Оценка на най-добрите вградени съдомиялни 45 см

Днес нашата класация е посветена на вградени съдомиялни машини с дължина 45 см. Въз основа на резултатите от класацията ще отделим основните производители, ще разгледаме кои съдомиялни машини са по-добри и защо. Той се основава на анализа на статистическите данни за реалното търсене и потребителските предпочитания на много потребители на Runet (електронни магазини за домакински уреди, електронни каталози на продукти, аналитични прегледи) и резултатите от независима оценка на пазара от специализирани маркетингови агенции. Според резултатите от 45 см. Съдомиялна машина, ние ще прегледаме производителите и ще изберем най-добрата вградена 45 см съдомиялна машина.

Резултатите от оценката показват, че потребителят все повече дава предпочитание на качеството и надеждността. Затова той избира известни немски марки Bosch, Hansa, Siemens, Körting, чиито обеми на продажби заедно представляват 71% от дела на продажбите у нас.

И това не е изненадващо - в края на краищата производителите от това ниво винаги ценят своето име и репутация, непрестанно дават приоритет на иновациите, качеството и функционалността на своите продукти, които трябва да преминат през сериозна проверка за съответствие с изискванията за надеждност и безопасност и подготовка преди продажба. Съдомиялните им машини са енергийно ефективни в своя клас и напълно отговарят на най-високите стандарти за качество (Rostesta / ISO / CE / GS / EMW). Това позволява на собствениците им да бъдат напълно сигурни, че тези автомобили ще им служат дълги години без никакви проблеми.

Критерии за избор на съдомиялна машина с дължина 45 см

Тъй като говорим за вградена съдомиялна машина с размер 45 см, няма да споменаваме такива критерии като размер и способност за „вграждане“, вече сме решили на това. Ние изброяваме останалите критерии за подбор:

 • Броят и вида тави за съдове - този критерий е индивидуален, всичко зависи от вида на чиниите в кухнята. Трябва да има тавичка за прибори.
 • Капацитет - не вземайте модели за 12-15 комплекта ястия. С размер от 45 см трябва да изберете съдомиялна машина с товар до 10 комплекта.
 • Ефективност - съдомиялни A +, A клас ще бъдат за предпочитане. Консумация на вода до 20 литра.
 • Допълнителните функции са един от най-големите критерии. Колкото по-нататък, толкова повече функции се появява този вид техника. Няма да изброяваме всичко, съветваме ви да изберете само онези, които наистина ще ви бъдат полезни, всичко останало е „маркетингови чипове“.

Вижте също - Как да изберем интегрирана миялна машина

Съдомиялни машини от висок клас - първокласен избор

Сред най-скъпите и стилни вградени съдомиялни машини с ширина 45 см, които, за съжаление, не всеки късметлия може да си позволи поради високата си цена (около 2 хиляди рубли).долара), най-високите стъпки на рейтинга вече повече от пет години, германците постоянно пазят.Забележка: по-долу в скобите са дадени основните показатели за ефективност: консумация на вода, литри / цикъл / брой комплекти ястия / набор от програми / ниво на шума, dB / енергиен клас / ценови диапазон, триене. (Януари 2019 г.).

 • Miele - съдомиялна машина от първокласен клас със сушилня, еко-сензор за качеството на водата (измиване) и собствен пакет от функции, включително Update (промяна на програмните режими: температури, обеми, продължителност). Машинно програмиране е възможно с помощта на лаптоп, модел:

G 4860-SCVi (9/9/9 / 45 / A ++ / от 129 900) - напълно вграден;

G 4760-SCVi (7/9/6 / 46 / A ++ / от 106 900) - напълно вграден;

G 4700-SCi (9/9/6 / 45 / A + / от 109 900) - с отворен панел.

[Miele - miele.de (Miele & Cie.KG, град Gütersloh / фабрики в Германия, Австрия и Чехия)].

 • AEG - тяхната отличителна черта в собствената функция Fuzzy Logic (електронна система за интелектуална оценка на качеството на зареждане, независимо оценява и избира оптималния режим), най-добрите съдомиялни машини:

F 88400-VI0P (8/9/9 / 43 / А + / 44900-47990) - напълно вграден, с сензорно управление;

F 65401-IM0P (9/9/5/46 / A + / от 41928) - с отворен панел;

F 65402-VI0P (10/12/5 / 46 / A + / 33010-44990).

[AEG - aeg.com (General Electricity Company, Франкфурт на Майн, компания, подчинена на шведската холдингова компания AB Electrolux & Atlas Copco)].

 • SMEG - изненадващо тихи и ефективни съдомиялни машини от неръждаема стомана, най-големият избор от програми и режими, включително нощни. Най-продавани:

PLA4525 (10/10 / 5/44 / A ++ / 69490-87930);

STA4526 (10/10 / 5/44 / A + / от 76590).

[SMEG - (частна компания Smeg, Guastalle, Италия)].

 • Gaggenau - gaggenau.com (Gaggenau Hausgeräte GmbH).

Струва си да изберете тези 45 см вградени съдомиялни машини, ако не сте ограничени в средствата и е важно да изберете най-модерните и надеждни. Всеки от тях ще има максимална функционалност и безупречно качество. Оценката на 45 см вградени съдомиялни машини според потребителите препоръчва да изберете.

Вижте също - Как да изберем съдомиялна за вашия дом: отзиви на потребителите

Оценка на лидерите на марките - избор на потребителите

За по-голяма яснота и надеждност си струва да сравним пазарните дялове, заети от най-добрите марки в сегмента от тесни 45 см вградени съдомиялни машини, към януари 2019 г. (в проценти):

 • 42% – Bosch монтаж в Германия и Словения.
 • 14% – Hansa Полска асамблея.
 • 12% – Siemens
 • 6% – Electrolux
 • 5% – Beko
 • 4% – Gorenje
 • в равни дялове от 3%:

Maunfeld- Англия;

HOTPOINT-ARISTON - Италия;

Körting - Германия;

водовъртеж - Полска асамблея

 • 5% - други производители.

Както може да се види дори в такъв тесен разглеждан сегмент (в сравнение с цялата ниша на съдомиялни машини, включително монтирани на пода и компактни съдомиялни машини, за които писахме в предишна публикация), разликата в приоритетите и разпределението на водещите „роли“ е доста значителна. Но само едно може да се каже със сигурност - Bosch все още уверено води във всички сегменти на домакински съдомиялни машини (вградени, подови, компактни, с различни ширини и размери). Немската практичност, отличното качество и разумната цена са ключът към успеха на тази марка и високите оценки на нейните продукти.

Вижте също - Консумирана мощност на съдомиялни машини

Рейтинг на най-популярните модели 45 см - ТОП 10

BEKO DIS 25010

BEKO DIS 25010

Компактни 44,8х81,8х55 см, просторни за 10 комплекта. Икономичен A + / 0.83 kWh по отношение на консумацията на енергия. Клас на пране / сушене А. Електронно управление. Консумира ежедневно 10,5 литра вода. Нисък шум - 49 dB. Програми: 2 стандартни (интензивни, експресни); 2 специални (деликатни, икономични за мръсни съдове), половин товар. Материал на работна камера неръждаема стомана. Височината на кошницата е регулируема. Напълно утечки. Изходяща вода 60 0С. Можете да добавите продукти 3 в 1. Инсталира се LED индикатор за сол / изплакване. Стъклен държач. Отложен старт 1-24 часа .

Професионалисти:

 1. Ниска цена за пълноценни компактни уреди.
 2. Удобни настройки.
 3. Полезни програми.
 4. Нисък шум.
 5. Икономичен в консумацията на енергия.

Минуси:

 1. На маркуча за вход и изход няма аквастоп.
 2. Горната кошница държи ластика.
 3. Без краен звуков сигнал.

Вижте също - 6 най-добри съдомиялни машини VECO на годината

Electrolux ESL 94200 LO

Electrolux ESL 94200 LO

Разходи за модел по-висока от BEKO. Размерите са еднакви. По-висока енергийна интензивност - A, консумация на мощност 2100 вата. Побира по-малко комплекти ястия - 9. Но консумира 0,5 литра по-малко вода. Електронно управление без дисплей. Работи по-силно - 51 dB. Също така 5 програми: 3 стандартни (нормално-ежедневен, интензивен, бърз цикъл); 2 специални (икономия, предварително накисване). Три температурни условия. Работната камера е изработена от неръждаема стомана, кошът е регулируем по височина. Звуков сигнал на края на цикъл. Индикация на сол / средство за изплакване. Пълна защита от течове.

Ползи:

 1. Всички необходими програми са инсталирани.
 2. Сирена в края на цикъла.
 3. Качеството на почистването.
 4. Лесна за интегриране.
 5. Може да се отваря по време на миене и да се добавят съдове за съдове.
 6. Ако възникне авариен прекъсване на захранването, той започва от момента, в който спира, а не от началото на програмата.

Минуси:

 1. Няма забавен старт.
 2. Няма тавичка за прибори
 3. В горната кошница няма щифтове за халби.

Вижте също - Избор на компактна съдомиялна машина

Midea MID45S100

Midea MID 45S100

Със същите размери и зареждане с Electrolux, класът на консумация на енергия е по-висок от A ++, той консумира 0,69 kWh на цикъл. Работете по редовна програма 190 мин. Шумът е един и същ с BEKO - 49 dB. Минималната мощност е 1930 вата. Икономичен в консумацията на вода в сравнение с предишните 2 - 9 литра. Електронно управление без дисплей. Сушене на пране и конденз в клас А. Пет програмни режима: 3 стандартни (нормални или ежедневни, интензивни, експресни); 1 специална - икономика. Половин товар, таймер за забавяне 3-9 ч. Индикация за наличие на сол / средство за изплакване Допълнително сушене. Разходите .

Професионалисти:

 1. Просто електронно управление.
 2. Измива ефективно сухите остатъци от храна.
 3. Регулирането на височината ви позволява да миете високи или съдове с много съдове.
 4. Бърза лесна инсталация.
 5. Добро изграждане.
 6. Енергийна ефективност.

Минуси:

 1. Шумен.
 2. Измива се лошо в икономичен режим. Детергентът остава върху чиниите.
 3. Лекото тегло на машината води до спонтанно удължаване изпод плота.

Вижте също - 6-те най-добри миялни машини Midea

Бонбони CDI 1L949

Бонбони CDI 1L949

Модел от клас A + за консумация на енергия, консумира 0.78 kWh на цикъл. Измива до 9 комплекта. Той консумира, подобно на Midea, 9 литра вода на цикъл с максимална изходна температура до 700. Незабавен бойлер. Минималната консумация на енергия е 1930 W. Още програми - 6. Материал на работната камера - неръждаема стомана, регулиране на височината на кошницата, държач за стъкло. Дисплей за помощ за сол / изплакване. Краят на цикъла е придружен от звуков сигнал. Пълна защита от течове. Разрешено е използването на температурни режими 3 в 1. 5. Програми: 3 стандартни (нормален, интензивен, бърз цикъл); 3 специални (деликатни за кристал, икономични, предварително накисване. Половин товар. Таймер за забавяне 3-12 часа. Цената е с 1000 по-ниска от Midea - .

Професионалисти:

 1. Отлична цена / качество.
 2. Измива се нормално.
 3. Нисък шум, може да се включва през нощта.
 4. Ясна индикация на програмата.
 5. Пълни подробни инструкции.

Минуси:

 1. Няма отделен режим на изплакване.
 2. Сигналът е много силен.

Вижте също - 10 най-добри съдомиялни 45 см според отзивите на клиенти

Hotpoint-Ariston LSTB 4B00

Hotpoint-Ariston LSTB 4B00

Модел с по-голям капацитет от Candy CDI 1L949 - 10 комплекта. По-ниският клас на консумация на енергия - А. Малко по-висок шум 51 dB. Консумира повече вода - 10 литра. Консумирана мощност 1900 W, консумация 0,94 кВтч. Електронно управление. Частична защита на тялото. Програмни режими: икономичност, предварително накисване, ежедневно, половин натоварване. 3 температурни режима. Разходите .

Професионалисти:

 1. Бюджетен модел. Отличен монтаж, висококачествени компоненти.
 2. Отлично качество на пране.
 3. Половин товар.

Минуси:

 1. Няма да навреди тавичка за прибори.
 2. Неудобна организация на кошницата.
 3. Не използвайте комбиниран препарат.

Вижте също - 8 най-добри съдомиялни машини Hotpoint-Ariston

Weissgauff BDW 4140 D

Weissgauff BDW 4140 D

Капацитетът е същият като при VEKO - 10 комплекта, но класът на консумация на енергия е по-висок - A +. Мощност 2100 W.Консумация на вода, както в Канди - 9 литра. Отнема по-малко време за редовна автомивка, отколкото за Midea - 175 минути. Ниво на шума 47 dB. Електронно управление. Дисплеят показва информация за режима. 8 програмни режима - повече от първите четири машини. Вътрешното осветление е добавено към класическия комплект за работни камери. Тава за прибори, която не беше в първите 4 модела на класацията. Стъклен държач. Индикаторен лъч на пода. Индикация за пълнотата на контейнерите за сол / изплакване. Три стандартни режима: нормален, интензивен, бърз цикъл. Три специални: деликатен, икономичен, предварително накисване. Половин товар. Пет температурни режима. Пълна защита от течове. Отложен старт 1-24 ч. Сензор за чистота на водата. Звуков сигнал. Разрешени са 3 в 1 почистващи препарати .

Професионалисти:

 1. Индикатор на пода.
 2. Сензор за чистота на водата.
 3. Добра вътрешна организация на кошницата.
 4. Тихо.
 5. Измива перфектно в обичайния режим.

Минуси:

 1. В икономичен режим може да останат петна по стъклото.
 2. Няма дюза за миене на тави.

Bosch Serie 2 SPV25DX10R

Bosch Serie 2 SPV25DX10R

Енергоефективен модел с клас на сушене / пране като BEKO DIS 25010 - А. Консумира 0,8 кВт на цикъл, малко повече от Candy CDI 1L949. Но консумира по-малко вода с 9 комплекта - 8,5 литра. Консумацията на енергия е 2400 W. Измива 20 минути по-дълго в нормален режим от Weissgauff BDW 4140 D. Електронно управление. Издава шум до 46 dB. На изхода има вода с максимална температура 600. Режими на работа на глезена: 2 стандартни (интензивни, бързи), един специален - икономичен. Нощ и VarioSpeed. Отложен старт 3-9 ч. Пълна защита срещу течове. Защита от деца. Четири температурни режима. Разрешено означава 3 в 1. Уведомява за края на цикъла със звуков сигнал. Дисплеят показва липсата на сол / средство за изплакване. цена .

Професионалисти:

 1. Спестяване на консумацията на вода.
 2. Измива добре стъклото.
 3. Нощен режим с минимален шум.
 4. Изсъхва добре, дори кондензът не остава върху пластмасата.
 5. Качеството на частите.
 6. Защита от деца.

Минус:

 1. Няма лъч.
 2. Няма тавичка за прибори
 3. Мощен дори в бърз режим.
 4. Без предварително накисване.
 5. Няма дисплей

Вижте също - 8 най-добри съдомиялни машини на Bosch

Kuppersberg GS 4533

Kuppersberg GS 4533

Със същите размери като горните модели, той може да побере максималния брой комплекти ястия - 11. Пестене на енергия в клас A * с консумация от 0,8 kWh на цикъл. Консумирана мощност 1800 W. Консумацията на вода от клас А е 9 l / цикъл. Най-високата температура на водата на изхода е 650. Електронно управление с извеждане на информация към дисплея. Може да се използва почистващ препарат 3 в 1. Шум 49 dB. 6 програмни режима: 3 стандартни (дневни, интензивни, експресни); 3 специални (деликатни, икономични, накисващи). Температурни режими - 3. Проточен нагревател. Защита от деца. Защита на случая срещу течове. Таймер за забавяне 1-24 часа Звуков сигнал за края на работата. Тава за прибори цена .

Професионалисти:

 1. Моментален бойлер.
 2. Енергоспестяващ клас A *.
 3. Икономичен по отношение на консумацията на вода.
 4. Просторен за 11 комплекта.
 5. Режим на накисване
 6. Пълен комплект.

Минуси:

 1. На пода няма лъч.
 2. Без половин товар.

Korting KDI 45165

Просторен за 10 комплекта, като Weissgauff BDW 4140 D, но по-висок енергиен клас - A ++ / 0.74 kWh. Консумация на вода, както в Канди - 9 литра. Време за цикъл в нормален режим 195 минути Консумирана мощност 2100 вата. Шум 47 dB. Моментален бойлер. 8 програми: 3 стандартни, 4 специални (деликатно, икономично, предварително накисване, автоматично). Половин товар. Таймер за забавяне 1-24 часа Пълна защита срещу течове. Можете да заложите средства 3 в 1. Звуков сигнал. Лъч на пода. Тава за прибори, държач за стъкло. цена .

Професионалисти:

 1. Много софтуерни режими.
 2. Лъч на пода.
 3. Поставка за стъкло и тава за прибори.
 4. Икономичен по отношение на консумацията на вода.
 5. Той перфектно почиства всяка мръсотия от чинии.

Минуси:

 1. Не е информационна инструкция.
 2. Горната кошница не може да бъде извадена напълно.

Siemens iQ300 SR 635X01 ME

Siemens iQ300 SR 635X01 ME

По отношение на консумацията на енергия, Kopersberg е по-нисък - клас A + / 0,84 kWh и капацитет - 10 комплекта. Но шумът е с 48 dB по-нисък. По-голям разход на вода с 0,5 литра. Консумирана мощност 2400 вата. Измиване от клас A с продължителност 195 минути, като в Bosch. Има сензор за чистота на водата. Температура на изхода 600.Валидно означава 3 в 1. Електронно управление, дисплей. Пет програмни режима: 2 стандартни (интензивен, експресен); 3 специални (деликатни, икономични, автоматични). Отложен таймер 1-24 часа Защита срещу течове завършена. Защита на детето. Звуков сигнал и лъч на пода. Интензивна зона, сушилни за екстри, VarioSpeed. Тава за прибори Индикация за препарат за изплакване / сол. цена .

Професионалисти:

 1. Пълна защита на жилищата, защита на децата.
 2. Рей на пода.
 3. Капацитет - 10 комплекта.
 4. Висококачествено измиване и сушене.
 5. Интензивна зона и допълнително изсушаване.

Минуси:

 1. Шумни в интензивен режим.
 2. Не удобно подреждане на държачи за очила.

Вижте също:

Сред критериите, на които потребителите се ръководят при избора на 45 см вградени съдомиялни, приоритетите са следните: според вида на монтажа и монтажа 94% от потребителите избират напълно вградени; и с отворен панел, само 6%; конденз сушене 95%, издухване изберете 5%. Други показатели:

 • Дебит, литри / цикъл: до 8 (6%), до 10 (53%), 11-12 (33%) и по-високи (8%).
 • Енергиен клас: „A“ (38%), „A +“ (44%), „A ++“ (17%).
 • Ниво на шума, dB: ≤ 45 (13%), ≤ 48 (62%) и по-високо (23%).

Вижте също - Какъв тип сушилня за съдомиялни е най-добре

51424 4

4 мисли за „Рейтинг на най-добрите вградени съдомиялни 45 см“

 1. Уляна:

  И ми хареса миялната машина от горещата точка ... май не съм толкова придирчива))) и фактът, че звукът е тих е дори плюс - няма да събудя хлапето, ако сложа съдовете да мият до късно

 2. Полин:

  Дори е странно, че Indesit има толкова малък интерес по отношение на интереса; никой от моите приятели не се е оплаквал от компанията. И ние самите, използвайки тяхната миялна машина, не забелязахме никакви проблеми. мие добре, никога досега не се е счупил.

 3. Маркел:

  И между другото, от Hotpoint се изненадах, че са толкова слабо закупени. Не забелязах никакви проблеми в него, изглежда стилно, идеално се вписва във всеки интериор, изглежда, от какво още се нуждаят хората?

 4. Владимир:

  Тук някои имат интензивна зона в своите плюсове. Струва ми се, че миялната машина трябва да се мие интензивно навсякъде! В моя басейн, независимо къде да сложа чиниите, то ще се мие навсякъде. Ще се измие внимателно

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите