У дома Как да изберем Големи домакински уреди Избор на компактна съдомиялна машина

Избор на компактна съдомиялна машина

В съвременния свят домакинските уреди са много популярни, което значително улеснява живота на хората. Едно от тези звена е миялна машина, която елиминира необходимостта от постоянно миене на съдове на ръка, особено в големи количества. Стандартните модели обикновено са големи и могат да почистват повече от един комплект съдове в един процес на измиване, но не всеки може да си позволи да купи съдомиялна машина поради липса на място. В този случай, пишеща машина за десктоп, която е с малки размери, би била отлична опция. Предимството му е, че дори може да стои на маса или някъде в ъгъла.

Характеристики на настолните машини

Тези съдомиялни машини са малки, не изискват много място и ще се впишат перфектно в малка кухня. Това устройство може да бъде монтирано на маса или вградено под мивката. Всички модели имат едни и същи размери: ширината е 55 сантиметра, дълбочината е 50–55 сантиметра, а височината е не повече от 45 сантиметра.

Въпреки своята компактност, такова устройство е лесно подходящо за двама души. Машината може да почисти 6 комплекта чинии с едно измиване. Обърнете внимание, че това устройство може да бъде подходящо и за голямо семейство, ако размерът на кухнята не позволява инсталирането на стандартна съдомиялна машина. Но недостатъкът е, че ще трябва да се включва по-често, но ако вземем предвид ефективността на работата на това устройство, тогава това няма да повлияе значително на доходите на семейството.

Малките съдомиялни машини могат да се справят с няколко температури:

 1. 70 градуса - подходящ за силно замърсяване;
 2. 65 градуса - стандартните програми работят при тази температура;
 3. 40–45 градуса - режим на бързо измиване;
 4. 50 градуса - икономичен режим.

А също така има деликатен режим и накисване.

Вижте също:

Какво да търсите при избора

Когато купувате това устройство, вземете предвид следните функции:

 • Трябва да има поне 4 режима на работа.
 • Сушене на чинии.
 • Определяне на степента на чистота на съдовете.
 • Наличието на деликатен режим.
 • Брой почистващи филтри.
 • Наличието на икономичен режим.

Преди да купите, също трябва да обърнете внимание на нивото на шума на машината. Ако тази цифра е 45 dB, устройството ще работи тихо и ако при 47–55 DB тези модели вече са шумни.Безопасността на малка миялна машина се определя от наличието на система за защита на водата, която е разделена на пълна и частична. Последните са най-много.

И също така необходимата функция за блокиране на ключалката, което е просто необходимо, ако семейството има малки деца. И съвременните технологии все още могат да се похвалят с наличието на сензори, които определят степента на замърсяване на водата. Повечето модели са оборудвани със сензор за откриване на почистващ препарат, който разпознава типа почистващ препарат и автоматично избира програмата. Функцията за забавен старт също е много важна, като ви позволява да започнете процеса на измиване дори през нощта.

Вижте също - Indesit отзиви за съдомиялни машини

Консумация на вода, електричество и перилни препарати

Съдомиялните съдове консумират малко вода, 6-9 литра вода на цикъл, а консумацията на електроенергия обикновено не надвишава 800 W / h. Този агрегат е много по-икономичен в сравнение с други модели. С такива индикатори можете да спестите около 8 кубически метра топла вода на месец, като спестявате и студена вода.

Ако говорим за перилни препарати, тогава 1 килограм прах е достатъчен за 60–70 измивания. Колко скъпо ще бъде, ще зависи от избрания препарат. Консумацията на електроенергия е 0,61–0,8 kWh и около 70 kWh годишно.

Вижте също - Какво има в комплекта на съдомиялните машини

Недостатъци на съдомиялни машини

Този тип домакински уреди изискват гореща вода за измиване и горещ въздух за сушене, използването на почистващи препарати, но не всяка машина може да издържи на такива условия. Помислете за типа съдове, които не могат да се мият с това устройство:

 1. Алуминий.
 2. Дървен.
 3. Пластмасов.

Това важи не само за компактните съдомиялни машини, но и за пълноценните.

Вижте също - Съдомиялната не изсушава чиниите и не загрява водата

5 най-добри компактни съдомиялни машини

Всички модели по-долу могат да мият 6 комплекта чинии в един цикъл.

Bosch SKS 62E22

Тази малка миялна машина се вписва лесно във всяка кухня. Размерите на тази единица са 55 сантиметра ширина и 45 сантиметра височина, но в същото време ще измие 6 обикновени комплекта чинии. Устройството има 6 програми за измиване, с които можете дори да измиете кристал. Този модел получава добри отзиви от купувачите. Тази миялна машина работи безшумно, а почистващият препарат може да бъде всеки. Наличието на сензор за чистота на водата ще ви помогне да изберете най-добрия режим на измиване.

Вижте също - Грижа за съдомиялна машина

Bosch SKS 40E22

Сред предимствата и недостатъците на този модел са:
Професионалисти:

 • 1 цикъл на измиване консумира 8 литра вода.
 • Можете да измиете 6 комплекта чинии за един път.
 • Компактност.
 • Лесна за работа.
 • Висок клас на измиване.
 • Достъпна цена.
 • Един цикъл на измиване изразходва 0,62 kWh електроенергия.

Минуси:

 • 4 режима на измиване;
 • Работата е придружена от ниво на шум от 54 dB.
 • № 3 в 1 чекмедже за перилен препарат.
 • Кондензационно сушене.

Вижте също - Направете вградена инсталация за съдомиялна машина

Bosch SKS 51E11

Този модел има интересен дизайн. Благодарение на наличието на деликатно измиване, тя може да бъде поверена с всякакви съдове за съдове. Има отделение за почистващ препарат 3 в 1. Единственият недостатък, който потребителите отбелязват, е частичната система за защита.

Вижте също - Което е по-добро от индукционен или електрически котлон

Electrolux ESF 2400 OH

Тази компактна миялна машина е икономична, изисква 6,5 литра вода и 0,61 kWh електроенергия на цикъл. Има 6 режима на работа, включително и деликатния. Отделно е необходимо да се каже за недостатъците на този модел, сред които може да се отдели частична защита и невъзможност за използване на таблетки.

Вижте също - Вградена електрическа фурна: кое е най-доброто да изберете?

Бонбони CDCF 6

Тази машина е с най-голямо търсене сред купувачите. Той съдържа 6 комплекта чинии, но по отношение на клас на миене и ефективност, той не е по-лош от стандартните съдомиялни машини.

Това устройство може да се похвали с 6 програми и 5 температурни режима, сушене на конденз, деликатно измиване, забавяне на таймера за 8 часа. Един цикъл на работа изисква 8 литра вода и 0,63 kWh електроенергия. Ако говорим за нивото на шума по време на работа, то то е доста високо - 53 dB.

В тази статия говорихме за съдомиялни машини за настолни компютри, как да ги изберем, недостатъци и прегледахме най-добрите модели. Сега знаете, че ако имате малка кухня, тогава не е необходимо да се отказвате от закупуването на тази полезна техника, която ще се побере перфектно на масата.

Вижте също - Избор на безшумна кухненска качулка

Вижте също:

6337 1

Една мисъл за „Избор на компактна съдомиялна машина за плот“

 1. яхт клуб:

  Такава малка съдомиялна машина е идеална за тези, които живеят сами или когато в семейството са само двама от вас, изглежда, че има малко съдове, но така или иначе не искате да миете чиниите с ръцете си) ние бяхме представени с такава малка индезита за сватба, преди това никога не е имало съдомиялни машини изобщо. Ние го използваме, харесваме всичко) готино нещо)

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите