У дома Ремонти Големи домакински уреди Пералнята на Samsung дава грешка SUD (5UD) или SD (5D) - какво означава това?

Пералнята на Samsung дава грешка SUD (5UD) или SD (5D) - какво означава това?

Спирала ли е вашата пералня Samsung, докато миете пране, мига ли сензорите и на дисплея се вижда 5D (косъм или петна)? През стъклото на люка се вижда огромно количество пяна в барабана или напълно отсъства? Какво да правя? Какво означава 5д, сапунена вода или Sud в пералнята Samsung? Как да отстраним проблема? В тази статия ще намерите отговори на всички тези въпроси.

Как се декриптира грешката

Sud (5ud) или SD (5D) в пералня Samsung

Пералните машини на Samsung имат определени кодове, които помагат на потребителите да разпознаят проблема, който възниква в устройството възможно най-скоро.. Помислете какво може да ни сигнализира кодът за грешка Sud (5ud) или SD (5D).

Код Sud (5ud) или SD (5D) - показва образуването на огромно количество пяна вътре в барабана. Когато вътре в устройството има твърде много сапунен разтвор, механизмът преминава в режим на потискане на разпенването (активен режим). Ако режимът не успя да понижи нивото на пяната, машината преминава в режим на готовност, изчаква пяната да се утаи самостоятелно (пасивен режим).

Определение на шифър 5д пишеща машина без дисплей:

 • огромно количество пяна извън устройството;
 • индикаторни лампи за всички режими на пране;
 • светлина на температурни индикатори;
 • превключване на машината в режим "готовност".

Причини за грешката:

 • неподходящ прах за пране в автоматична машина;
 • прекомерна употреба на концентриран прах;
 • неизправност на сензора за пяна;
 • източващият филтър е мръсен;
 • измиване на „пухкави“ продукти;
 • работата на контролния модул („мозъци“) е нарушена.

Вижте също - Какво означава грешката dE, Ed, Door на пералнята на Samsung?

Как сами да отстраните проблема

По принцип включването на кода Sud (5ud) или SD (5D) е с информационна цел. Ако откриете подобна грешка - е лесно да се поправи. Необходимо е да изчакате от 5 до 15 минути, за да се утаи пяната. Машината ще отстрани пяната самостоятелно и ще продължи да работи нормално. В някои модели е необходимо да натиснете бутона "Старт / Пауза", за да премахнете активно пяната (трябва да прочетете инструкциите).

Бакшиш:

За да не се появи 5D грешка, е необходимо да се използват само висококачествени прахове или течни перилни препарати. На опаковката на продукта трябва да се посочи "автоматично". Средно за 2 до 3 кг сухо пране са необходими 1 супена лъжица прах. Пухкавите неща също допринасят за прекомерното разпенване.

Ако се е образувала много пяна, режимът на измиване не приключва, сензорът постоянно мига с код за грешка (5д, Sud или сапунена вода):

 • Необходимо е да се прекъсне измиването;
 • отидете на програмата за източване;
 • извадете прането;
 • проверете изпускателния филтър, най-вероятно е запушен. Ще е необходимо да го почистите. Ще научите повече за местоположението на филтъра от инструкциите за устройството;
 • изплакнете дозатора за прах и самия барабан от остатъците от почистващия препарат;
 • започнете да миете без пране и прах в режим "Памук", с температура 60 градуса (за измиване на вътрешната част на машината от пяна).

Ако възникне грешка, но няма образуване на пяна - Това показва повреда. Но все пак се опитайте да почистите дренажния филтър на устройството и започнете ново измиване без пране и прах. Ако кодът за грешка не изчезне, трябва да се свържете със специалист.

Основни неизправности

Знак кауза Ремонти
Грешка (5D, косъм или петна) по време на процеса на измиване;

без пяна;

по време на стартиране без пране и прах - грешката не изчезва.

Неизправност на сензора за пяна Необходимо е да се замени частта.
След включване на машината или по време на самото измиване се появява грешка (5D, косъм или петна). Неизправен пресостат. Необходимо е да се коригира неизправността или сменете превключвателя за налягане.
Бавно изтичане на вода без прах;

възниква грешка при източване на пяна вода.

Запушване на канализацията и канализацията. Изпускателната връзка, маркучът или дренажът трябва да бъдат почистени.
Грешката не отшумява в никакъв случай. Неизправност в контролния блок. Изключете машината от електрическата мрежа и я рестартирайте след 5 минути. Ако не се наблюдава положителен резултат - трябва да се обадите на съветника. Ако процесорът на таблото за управление е непокътнат, той може да бъде поправен. Ако е изгорял - необходимо подмяна на контролния блок.

Грешка 5D, косъм или петна в пералнята на Samsung обикновено не показва сериозни повреди. За да нямате такива проблеми, е необходимо да се предвиди контрол на пяната, дори когато купувате пералня. Тъй като устройства с този режим се борят с пяна самостоятелно, автоматично.

Вижте също:

8610 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите