У дома грижа Вградени уреди Как бързо да почистите фурната от мазнини и въглеродни отлагания

Как бързо да почистите фурната от мазнини и въглеродни отлагания

как да почистите фурната от мазнини и въглеродни отлаганияМога ли бързо да почистя фурната или фурната си у дома? Възможно ли е силно замърсена повърхност да се превърне в проба с перфектна чистота? Лесно! Пригответе инструментите под ръка: оцет, амоняк, вода, сапун и здрав. Нека започнем борбата срещу мазнините и саждите веднага!

 

Как да измиете фурната от стара грес и сажди

Имате ли малко време за почистване? Чудите се как бързо да почистите фурна? В този случай можете да използвате химикали за почистване на повърхностите на фурната. Продуктите Edelstar или Amway ефективно почистват много мръсна повърхност във и извън фурната. Целият процес на изгаряне отнема малко време и се състои от три етапа:

 1. Преди да измиете електрическата фурна, внимавайте за необходимите мерки за безопасност: сложете защитни ръкавици на ръцете си, отворете прозореца, ограничете достъпа до кухнята за деца и домашни любимци. Искате ли да почистите стъклото? Развийте болтовете на вратата и я извадете.
 2. Специална четка или обикновена четка за бръснене ще ви помогне да се отървете от стари, изгорени мазнини и да използвате стара четка за зъби, за да почистите на трудно достъпни места. Нанесете продукта върху мръсна повърхност и оставете 2 часа, а след този период - избършете и изплакнете обилно с вода.
 3. След почистване измийте използваното оборудване, избършете фурната, поставете стъклото и затегнете болтовете.

Химикали за почистване на фурната

Химическият метод е отличен начин за неутрализиране на старите мазнини и сажди, но не забравяйте, че има много недостатъци. За редовно почистване използвайте по-безопасни продукти като сапун, оцет и сода.

Вижте също - Как сами да инсталирате и свържете електрическа фурна

Сода, оцет и вода - и фурната е чиста

Можете да използвате народни средства: оцет и сода като средство за редовно почистване на фурната от изгорени мазнини. Методът на сода с оцет се използва в такива случаи:

 • Като редовна грижа за фурната у дома. След почистване на сухия боклук във фурната, навлажнете повърхността, която ще почистите, а решетките с гъба, равномерно нанесете оцет и оставете за около три часа. Вашата фурна не е много мръсна? Тогава едно лечение ще бъде достатъчно, за да почистите лесно вътрешността на фурната и да се отървете от изгарянето. Четка или гъба с твърдо покритие ще ви помогне да почистите стари петна.
 • За да почистите много мръсна повърхност, можете да разредите оцетна киселина и вода в съотношение едно към едно, накиснете кърпа с разтвор и старателно избършете стените във фурната. След това поръсете сода за хляб върху мястото на изгорената мазнина и оставете за 1 час.Този метод включва химическа реакция с отделянето на водород, която ефективно и безопасно премахва дори старите замърсявания. След почистване изплакнете фурната с топла вода и сапун и избършете на сухо.

Бързо почистване на мръсно стъкло във фурната

Друг добър начин за почистване на фурната у дома е методът с висока температура. По този начин можете лесно да измиете чашата и да се отървете от старите мазни петна. За да направите това, вземете стъклен съд и изсипете в него един литър вода и 20 грама оцетна есенция. Поставете купата във фурна, предварително загрята до 150-170 градуса. След 30 минути изключете фурната и избършете мръсната повърхност, докато изстине. За бързо почистване на чашата, поръсете сода върху навлажнена гъба и избършете повърхността, а след 40 минути избършете чашата. В този случай абсолютно цялата мръсотия ще изчезне и фурната ви отново ще блести с чистота.
Как бързо да почистите стъклото на фурната от замърсяване

Три прости съвета за почистване на вашата фурна

 1. Можете да добавите малко вода към топлоустойчивите съдове, да добавите към него препарат за миене на съдове или обикновен сапун за пране. Включете фурната и варете сместа за около час при температура около 150 градуса. По време на готвене не отваряйте фурната, за да не се изгорите. След това изключете фурната и оставете да изстине. Избършете стените с гъба или парцал и ги изплакнете с вода.
 2. Този метод за премахване на мазнините включва използването на амоняк. С този инструмент можете ефективно да почистите фурната от стари сажди. Сложете вода във фурната и налейте няколко капки амоняк в нея. Затворете фурната и запечатайте вратата с лента около периметъра за херметичност. Оставете тази смес за една нощ. За по-ефективен ефект можете да търкате с амонячни стени. Измийте фурната на следващия ден. Разбира се, основният недостатък на този метод е острата миризма. Ето защо, докато използвате течен амоняк, проветрете района и дръжте децата далеч от фурната.
 3. Ефективна. Една старателно почистена фурна ще помогне на смес от водороден прекис и сода. Пригответе 1/4 чаша сода за хляб и 3% водороден прекис. Комбинирайте съставките и разбъркайте, докато се образува кашиста маса. Нанасяме получената смес върху мръсните стени на фурната и я оставяме в тази форма за известно време. След това избърсваме повърхността и изплакваме с вода. Трябва да се отбележи, че този инструмент е идеален за почистване не само на повърхността на фурната, но и за измиване на съдове от чугун и никел.

Както можете да видите, можете да почистите фурната с инструментите у дома. Използвайте тези продукти редовно, за да гарантирате, че фурната ви ще ви зарадва не само с вкусни ястия, но и блестящо чисти.

Вижте също - Как да изберем електрическа фурна: видове, режими, методи за почистване

20820 1

Една мисъл на тема „Как бързо да почистите фурната от мазнини и въглеродни отлагания“

 1. Nika123:

  Момичета, препоръчвам меланинови гъби за почистване, те премахват всичко моментално и нямате нужда от препарат, нищо ... навлажнете малко с вода и това е всичко.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите