У дома Как да изберем Големи домакински уреди 5 най-лоши перални машини, които не бива да приемате

5 най-лоши перални машини, които не бива да приемате

Днес ходенето до магазин за хардуер често е пътуване през минно поле. Изборът на модели и производители е толкова разнообразен, а аргументите на мениджърите по продажбите са толкова красноречиви, че вероятността да се купи прасе в пъп е невероятно голяма. За да ви спестим от необмислените решения и безполезните покупки, представяме на вашето внимание рейтинг на най-лошите перални машини година според купувачи и специалисти в сервизния център. В топ 5 на най-лошите бяха включени само тези перални машини, които получиха най-отрицателни отзиви и имат нисък рейтинг.

Electrolux EWT 0862 TDW

Тази домашна пералня прави много нееднозначно впечатление. От една страна, той е доста евтин и има доста прилични характеристики:

 • до 6 кг товарене, което е много добро за семейство от 4 души;
 • много добър енергиен клас A +, което спестява определена сума от бюджета;
 • пълно завъртане при 1000 об / мин;
 • списък на програми и функции, достатъчен за висококачествено измиване на почти всеки предмет в къщата.

Но от друга страна, практиката показва, че тя има много повече негативни функции, за които никога няма да ви кажат в магазина.

На първо място, този модел, както и много други "перални машини" от производителя Indesit, изплаква нещата катастрофално. При завъртане машината „скача като коза“ и издава много силни звуци. Въпреки, честно казано, трябва да се каже, че подобен инцидент често се случва с много перални машини с най-високо зареждане. Ето защо, когато купувате такъв модел, трябва да сте готови за това.

Освен всичко друго, Electrolux EWT 0862 TDW има и „ексклузивни“ функции, присъщи само на него:

 1. Лоша връзка на шева с оста на барабана, в резултат на което закрепването на шева не издържа дори година работа, докато зъбите по оста също са повредени.
 2. Водата често остава в барабана и дозатора.
 3. Не изплаква напълно почистващите препарати.
 4. Бутоните за управление са слабо свързани и изискват многократно натискане.

Вижте също - Как да изберем безшумна пералня

Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B

Хората, които използват оригинални машини Ariston от много години, когато купуват ново оборудване от същата марка, често изпадат в проблеми. Факт е, че оборудването на Hotpoint-Ariston, доставяно на домашни магазини, отдавна има много малко общо с Италия.

Надеждността и нивото на сглобяване на домашните "Aristons", за съжаление, оставят много да се желае. От положителните качества на тази техника може би може да се отбележи само нейният дизайн. Изглежда като космически кораб, много оригинален. И също така положителните отзиви са предизвикани от голяма врата за товарене и множество различни функции.

За съжаление, тук приключва вълнението. Ако ще използвате пералнята дълго и планирате, ако е необходимо, да осигурите бюджетни ремонти самостоятелно, тогава Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B е най-неудачният избор. Факт е, че огромното мнозинство перални машини от тази марка имат неразделим барабан. Това е изпълнено с факта, че дори при елементарна повреда под формата на натрошени лагери, ще трябва да ги смените заедно с резервоара и барабана. Цената на такива ремонти може да бъде повече от половината от цената на нова "пералня". Затова си струва да помислите внимателно преди да купите.

Минуси:

 • Дълги режими на измиване за 3-4 часа. При бързо измиване изобщо нищо не се мие.
 • Изтрива много силно, свирки, дрънка просто ужас.
 • Окачен. За всеки трети път пералнята замръзва на етапа на събиране на вода.

ELECTROLUX EWS 1254 SDU

И ето още една, на пръв поглед, доста добра пералня. Ако обективно разгледаме многобройните отзиви на клиентите, тогава може да се отбележи, че този модел осигурява много добро качество на измиване. Сред другите положителни аспекти може да се отбележи отличен клас на консумация на енергия A ++, „умна“ електронна система за управление и напълно демократична цена.

Но ако тишината и спокойствието са важни за вас, не трябва да купувате този модел. Един от най-големите му недостатъци според потребителите е невероятният шум и вибрации по време на работа. Освен това много нещастни собственици на този модел уверяват, че нивото на звука, излъчвано от "пералнята", по никакъв начин не зависи от равномерността на пода, нивото на оборудване или всякакви други точки. „Да танцуваш с тамбур“ в този случай не води до нищо. EWS 1254 SDU продължава да дрънка и отскача, независимо какво правите.

Такива характеристики на работата на пералнята водят до факта, че тя трябва да бъде ремонтирана много по-често, отколкото при други модели с подобни параметри.

GORENJE W98Z25I

В сравнение с предишните модели, този домашен асистент е практически безшумен. Освен това, ако се съди по набора от функции и цената на пералнята, човек може да си представи един суперкласов модул. Но при постоянна употреба може да се разочарова много бързо. Освен това най-често той е свързан не с качеството на самата машина, а с работата на сервизните услуги на Gorenje, които често са просто невъзможни за намиране. Ако все още имате достатъчно късмет да намерите адрес, на който те ще се ангажират да поправят вашата „пералня“ под гаранция, бъдете готови за непрофесионализма на персонала, изненадващо скъпите разходи за привидно стотински резервни части и други изненади.

Ако говорим за специфичните недостатъци на този конкретен модел, тогава можем да подчертаем следното:

 • чести повреди веднага след края на гаранционния период;
 • слаби лагери;
 • неясна пластмаса на ключа за вратата на багажника;
 • не винаги висококачествено предене на бельо;
 • прекалено „умна“ балансираща система, която дълго време търси правилното подреждане на нещата в барабана;

ZANUSSI ZWI 71201 WA

Като начало трябва да се каже, че цената на този модел не е толкова ниска, което по принцип е характерно за всяка вградена технология. Тя има достатъчно добри качества:

 • успокои;
 • просторен;
 • има приличен брой обороти;
 • не е лошо по отношение на консумацията на енергия и ефективността;
 • има много различни електронно контролирани програми.

Тази последна точка си струва да се говори по-подробно. От една страна, много различни режими ви позволяват да изберете времето и параметрите точно според нуждите на потребителя. Но това е, ако всичко работи добре. Според клиентите, които използват не един или два режима, но пълна функционалност, може да се види, че „умният“ контролен блок в този модел често се проваля. Не, автоматичната "миеща жена" не се счупва. Тя просто започва да се мие, както пожелае, напълно не спазвайки дадения режим.

Но дори това качество би могло да се примири, ако не за основния недостатък - солиден барабан.Както стана ясно от предишните примери, това не може да бъде поправено и дори при банална подмяна на лагерите има само една рецепта - да смените барабана напълно. Цената на такъв ремонт е доста сравнима с покупката на ново, по-адекватно оборудване по отношение на ремонта.

Нека да обобщим

Разбира се, изборът на пералня е много важен и сериозен въпрос. И трябва да подходите към него, като проучите цялостно проблема, защото е малко вероятно първоначално да планирате да подмените пералнята само за няколко години употреба.

Без съмнение, нашата класация на най-лошите перални машини години не се преструва на истина. Със сигурност има щастливи потребители на тези конкретни модели, които в процеса на използване на домашните си помощници никога не са срещали горните недостатъци. И слава Богу. Пожелаваме им да продължат да използват придобитото оборудване с удоволствие.

Въпреки това, когато избирате скъпи домакински уреди, е много по-разумно да разчитате на негативния опит на някой друг. В крайна сметка, вашите собствени „неравности“ по този въпрос могат да струват доста стотинки.

Вижте също:

23123 3

3 мисли за „5 най-лоши перални машини, които не бива да приемате“

 1. Никита:

  Не знам, този Hotpoint Aqualtis никога не се е разпадал от няколко години, така че нямаше проблем с ремонта.

 2. Даша:

  И никога не съм късал дрехите си така. Не знам, въпросът е, може би има хванат дефектен човек

 3. Ед:

  за ZANUSSI ZWI 71201 WA се казва, че „Но дори това качество може да се примири, ако не и за основния недостатък - солиден барабан. Както стана ясно от предишните примери, това не може да бъде поправено и дори при банална подмяна на лагерите има само една рецепта - напълно да смените барабана. "

  Може би резервоарът не е отделим, но не е барабан?
  Обикновено европейските жени имат заварен резервоар, за разлика от корейските.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите