У дома Как да изберем Вградени уреди Плюсове и минуси на вградените хладилници

Плюсове и минуси на вградените хладилници

Когато подреждате кухня, има редица проблеми, които трябва да бъдат решени. Сред които са самия дизайн, оформлението и разположението на кухненските уреди. Всъщност кухненските уреди са неразделен атрибут на кухненска стая, така че когато трябва да изберете мебелен комплект, трябва предварително да помислите за местоположението на основните елементи.

Особено когато става дума за технология с големи размери, местоположението на която трябва да се изчисли предварително. Сред тях има хладилник, без който няма никъде. На фона на съвременните кухни, някои хора не обичат отворени видове хладилници. За да се реализира напълно идеята за дизайн, те често се маскират в шкафове и ниши. Трябва обаче да се помни, че съществуват определени разлики между обикновен хладилник и вграден хладилник.

Нека разгледаме по-подробно плюсовете и минусите на вградените хладилници - това ще помогне да направите правилния избор в полза на определени видове.

Какво е различното от обикновено

Първата разлика между вградения хладилник и обичайния е, че той е прикрит по определен начин и хармонично се слива в мебелния комплект, поради което не е поразителен, когато влизате в кухнята или друга стая. Това е чисто естетически момент. Всъщност хладилниците от този тип са надарени с определени технически характеристики, а именно:

 • Уплътнен изолационен слой.
 • Допълнителен вентилатор.

Вградените хладилници са малко по-тежки поради по-суровата употреба. Следователно този тип изисква определени характеристики на конструкцията на работата за нейната безопасна и подходяща работа.

По-специално, скритият тип на това оборудване изисква допълнително охлаждане на неговите отоплителни устройства. По предназначение и двата вида хладилници изпълняват функциите си за съхранение и охлаждане на храна абсолютно еднакво добре.

Закрити хладилници, с по-малки размери до 15%. Това е момент, обмислен от производителя. В крайна сметка, тя изисква допълнително рамкиране с подходящ пространствен изход за правилна работа. Така че размерите да не са твърде големи, производителят просто намали полезния обем на такива устройства.

Ако сравним параметрите му със стандартен хладилник, монтиран в шкаф или ниша, тогава довършителните размери на последния ще бъдат много по-големи.

ТОП 3 от най-добрите вградени хладилници Electrolux

 1. Electrolux ENN 3153 AOW
 2. Electrolux ENN 92801 BW
 3. Electrolux ERN 1200 FOW

Вижте също:

Какво представляват вградените хладилници, техните характеристики

Хладилниците за монтаж на мебели представляват специален подвид на хладилно оборудване. Сред тях можете да изберете оборудване с различни размери: 

Малки (еднокамерни) модели. Този тип е много актуален в малки помещения, където е по-добре да се маскира измервателното оборудване и да не се привлича твърде много внимание. По-специално, ако например в апартамента има много малък кухненски бокс, тогава е препоръчително да поставите малък хладилник в комплекта и той няма да привлече твърде много внимание.

Отличен вариант за този тип хладилник е да го инсталирате в офиса, където един тип хладилник на фона на офис работна среда не е много подходящ.

Големи (стандартни) модели. Стандартни хладилни системи, които се монтират главно в жилищни кухни. Като правило те приличат на стандартен хладилник.

Според вида на инсталацията те са разделени на следните модели:

Напълно вграден - предвижда се монтаж в комплект и облицовка на панела на хладилника с облицовъчен материал;

Частично вградено е инсталирането на това оборудване в скрити шкафове, ниши. В този случай самият хладилник (входни врати) остават в първоначалния си вид.

Вижте също - ТОП 8 вградени хладилници според мнението на купувачите

Предимства на вградените хладилници

Представяйки си вграден хладилник, можете веднага да подчертаете предимството му по отношение на естетиката на външния вид и хармонията в интериора. Но това не е единственото предимство. И така, предимствата на това хладилно оборудване включват:

 1. Относителна звукоизолация. За разлика от стоящите хладилници, вградените хладилници издават много по-малко шум или изобщо ще бъдат безшумни. Това се дължи на факта, че е пришит в килер, рамката на който задържа звука от работата му.
 2. Допълнителната топлоизолация, като необходимо свойство на затворен хладилник, го прави икономичен. Следователно сред предимствата има полза в нейната икономика.
 3. Stealth. Можете да го инсталирате в кухнята, коридора, офиса - и той ще бъде невидим на външен вид. Това е много удобно не само за завършване на идея за дизайн на кухнята, но и препоръчително за инсталиране на мини хладилник за охлаждане на напитки в офиса или директно в офиса. Преоблечен като мебели, той изобщо няма да развали интериора.
 4. Универсалност. Подходящ за монтаж в различни видове помещения. Подходящ за всеки интериор и дизайн, докато те функционират абсолютно еднакво с основното си предназначение.

ТОП 3 най-добри вградени хладилници на Bosch

 1. Bosch KIN86AF30R
 2. Bosch KIV38X20
 3. Bosch KUL15A50

Недостатъци на вградените хладилници

За съжаление, някоя от най-добрите идеи има освен това? значителни предимства и недостатъци. Може би на фона на преобладаващите характеристики те са незначителни. Трябва обаче да ги вземете предвид, когато избирате техника, за да изчислите всички нюанси и да не страдате от неочаквани моменти.

Вградените хладилници се характеризират със следните недостатъци:

 1. Хладилникът е почти плътно монтиран в мебелите. Ето защо, когато се появи характерният шум, е трудно да се намери мястото на сблъсък на стените на оборудването и мебелния панел.
 2. Сложен процес на почистване. Имайки предвид, че хладилникът се нуждае от периодично почистване не само отвътре, но и отзад (компресор, вентилатор), този тип оборудване не се поддържа много лесно. Не може да се движи като обикновен хладилник. За да стигнете до оборудването с цел почистване или ремонт, то трябва да се повдигне и извади или да се използва специална стойка за това.
 3. В комплекса шкафът заедно с хладилника е практически неподвижен. Придвижването му е невъзможно без много усилия, като повечето се вземат само за ремонт или монтаж на друго устройство.
 4. Друг момент е изборът на хладилник с различен размер.Ако има нужда от инсталиране на по-голям хладилник, тогава мебелите ще трябва да бъдат направени за него по различен начин.

Вижте също - Кой хладилник е по-добре да изберете: рейтинг и експертизи

Трябва ли да купувате?

Дали си струва да купите вграден хладилник или обикновен, зависи от вашите собствени предпочитания и интериорни характеристики. По-горе изброените плюсове и минуси са необходимите характеристики на единиците като цяло.

Ако говорим за особеностите на външния вид, тогава пряко зависи от стаята, в която ще се намира. Например, за отделна кухня в хол, с достатъчно пространство в модерен стил, има прилични готови модели. Някои се отличават с интересни цветове, шарки на панела, модерни електронни табла. Тоест, доста добри модели успешно ще се впишат в интериора.

В помещения, които по принцип не предвиждат поставяне на хладилник (офис, кабинет), разбира се, скритият тип ще бъде по-добър по избор.

Вградените хладилници ще бъдат незаменими, когато стилът на кухнята просто не е в хармония с домакинските уреди. Например, комбинирането на кухнята и хола в една и съща стая и правенето им в специфичен стил, който не се комбинира с модерни домакински уреди. Например, кънтри стил с винтидж мебели; класически интериор с антични мебели и помпозни кристални полилеи. Ясно е, че в такива случаи човек наистина иска да скрие зле необходимата техника, за да не развали цялостната картина.

Прегледани са общите характеристики на вграденото хладилно оборудване. Тази информация е основна и достатъчна, за да разберете какъв тип оборудване е необходимо в конкретен случай. Освен това са разкрити функции, които могат да причинят известен дискомфорт при употреба. За някои те могат да бъдат безтегловни на фона на предимствата. За някои обаче това може да е причината той да избере различен тип. Във всеки случай правилният избор може да бъде направен само ако имате пълна информация за оборудването.

Вижте също:

10758 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите