У дома Как да изберем Климатична техника Картина на нагревателя - какво е, как работи?

Картина на нагревателя - какво е, как работи?

При подреждането на къща или апартамент отдавна сме се отдалечили от стандартните решения. Опитваме се да решим всеки проблем, като вземем предвид технологичните иновации. Това ни позволява да направим нашата къща наистина удобна и модерна, по-специално, един от новостите на технологиите се появи нагревател под формата на картина.

Прекрасно устройство за всеки дом. Няма да е излишно във всяка къща. С помощта на такива неща лесно можете да създадете уютна топла атмосфера у дома с приятен интериорен дизайн.

За да сме сигурни дали се нуждаете от такова естетично отоплително устройство в дома си, нека разгледаме по-подробно какво представлява.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Какво е това и как работи

Нагревател за боядисване - на първо място, според предназначението си, това всъщност е отоплително устройство, направено под формата на картина. А именно предната част е панел с приложено конкретно изображение. На гърба на снимката има нагревателен елемент от въглеродни влакна - нишки от въглеродни влакна.

При включване се получава нагряване и инфрачервено лъчение. Според принципа на работа инфрачервените лъчи не загряват въздуха, а предмети, които попадат под тяхното влияние. По този начин топлината е по-ефективна, тъй като обектите се нагряват и генерират топлина, която загрява въздуха. Отоплените мебели и подове поддържат топло и поддържат стаята топла за по-дълго време.

Този тип нагревател е много подходящ за предназначението си през извън сезона, когато отоплението все още не е включено, а извън прозореца е влажно и студено. Във време, когато просто искате да дадете малко топлина на къщата.

Това ноу-хау е доста икономично в сравнение с използването на други видове нагреватели. Консумацията на енергия на устройството е до 60% по-малка в сравнение с другите видове нагреватели. Но дори и при това условие, нагревателят на картината се счита за доста ефективно отоплително устройство.

Нагревателят под формата на картина има много видове изображения. Следователно, като го окачите на стената, е трудно да разпознаете действителния нагревател в него. Различни изображения ще ви помогнат успешно да комбинирате устройството с вашия интериор.

Можете да изберете разнообразие от снимки на картини:

 • Nature.
 • Архитектура.
 • Детски теми.
 • Абстракция.

Най-простите модели са панели (печат върху плат) в рамка с дървени летви от двете страни. Има обаче шедьоври от клас. Малко по-скъпа за цената обаче, подобрена на външен вид има нагреватели под формата на истински снимки. Често изображението им е оборудвано с елементи от сребро, а рамките се отличават със своята помпозност и масивност.

Вижте също - Инфрачервените нагреватели са вредни или не

Основните предимства на модела на нагревателя

Комбинацията от две напълно различни неща по предназначение в едно. Това вече е голям плюс. Настоящото изобретение е моделът на отоплителната зона. Сред предимствата на този нагревател са следните:

 1. Компактен и лесен за инсталиране. Монтира се на стена, където е възможно да се свърже към електрическата мрежа. Тегло до един килограм. Плоскостта на такава картина има различни парламенти (90 * 60, 200 * 60 см). Панелът е с дебелина до 3 мм и може лесно да се навива, което улеснява транспортирането му, когато е необходимо.
 2. Тъй като въглеродът има по-висока проводимост (в сравнение с метала), тези отоплителни устройства са в състояние да загряват зоната няколко пъти по-бързо.
 3. Електрическият нагревател има доста висока ефективност, която е повече от 90%.
 4. Нагревател за картини също се нарича филмов нагревател. Той се отличава със своята екологичност, тъй като не изгаря кислород и не изсушава въздуха. Всъщност този фактор се превърна в един от определящите фактори при избора на отоплително оборудване за апартамент.
 5. Подобряване на ефекта върху човешкото тяло. Картината излъчва инфрачервени лъчи, прониквайки в човешкото тяло на 2-3 см и влияе положително върху тялото като цяло.
 6. Те не се нагряват до високи температури, следователно са безопасни за дългосрочна непрекъсната употреба.
 7. Те не издават звук, когато режимът е включен. Безопасен, може да се използва там, където има влага и влага.
 8. Достатъчно безопасен за деца. Уникалността му е, че когато се докосне, той моментално престава да се нагрява.
 9. Не е чувствителен към напрежения.
 10. Устройството е с високо качество, но на разумни цени.

Вижте също - Какъв тип нагревател да изберете за къща или апартамент

Къде мога да кандидатствам

Бояджийният нагревател може да се използва във всяка стая като жилищни и нежилищни (търговски, промишлени). Често се инсталира в офисите на приемни, детски градини, офиси.

В апартамента неговото поставяне може да бъде и в банята. Както бе отбелязано, нагревателят е устойчив на влага, така че това приложение е безопасно. Той може да служи и като профилактично средство срещу гъбички и влага в помещението.

Такива отоплителни устройства се препоръчват да се монтират до прозорец или входна врата. Това ви позволява да направите така наречения термичен коридор между източника на студ и да не го пускате в стаята.

По мощност най-често нагревателите имат 500 вата. Можете напълно да загреете такова устройство, например, лоджия.

Картината, въпреки че не се нагрява до високи температури, обаче има голяма площ за показване на топлина.

По принцип нагревателите от този сегмент съответстват на декларираните технически характеристики:

 • Мощност от 350 W до 500 W. Ниската мощност е единственият минус на устройството.
 • Температурата на отопление е максимална до 60–75 градуса.
 • Временният работен ресурс се изчислява - до 50 000 часа.
 • Ниско тегло - до 1 кг.

Вижте също - Как да изберем перфектния климатик за вашия дом и апартамент

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Рейтинг на най-добрите производители

Ако сте решили да закупите снимка на стенен нагревател, тогава трябва да вземете предвид следното. По-добре е да направите покупка в специализирани магазини, които имат всички документи и сертификати за качество. Наистина в момента има много фалшификати, които не съответстват на мерките за сигурност. За да избегнете нестандартни покупки, поискайте гаранционни талони и сертификати.

Сред производителите, които вече са се утвърдили като най-добрите в производството на отоплителни картини, могат да се отбележат следните компании:

 • На пика на популярността са устройствата на фирмите "Velvet Season" и "Dobroe Teplo".
 • "Топлината на Крим" и "Неирс" са в голямо търсене.
 • Фирма "TRIO" се счита за най-евтината опция, но качеството отговаря на декларираните характеристики.

Абсолютно безопасен иновативен нагревател за стена е практичен и полезен по много начини.Достъпна и много удобна в своята компактност. И най-удобното е едновременното му практическо и естетическо използване. Такова нещо може да бъде вариант за подарък, който е много оригинален и практичен.

Вижте също:

2852 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите