У дома Ремонти Големи домакински уреди Пералнята на Samsung дава грешка OE, E3, OF, OC - какво означава това?

Пералнята на Samsung дава грешка OE, E3, OF, OC - какво означава това?

Какво трябва да направя, ако машината внезапно спре след началото на измиването и пуска помпата за източване? Същата неизправност може да възникне веднага след натискане на бутона за старт. В пералнята на Samsung грешките се обозначават с две цифри на цифровия дисплей или с мигащи светлини на предния панел. Какво означава това?

Дешифриране на грешката

Грешка OE, E3, OF, OT в пералнята на Samsung

Кодът E3, OE, OF, OC на дисплея на Samsung устройството показва преливането на вода. Превключвателят за налягане (сензор за ниво на водата) сигнализира, че пералнята е пълна с вода, така че спира миенето и започва да източва водата. Различните индикации за грешки зависят от модела и годината на производство на вашата пералня.

Важно:

Не бъркайте грешка E3 с грешка 3E - това са напълно различни видове неизправност.

На пишещи машини на Samsung без дисплей всички светодиодни индикатори за функции за миене мигат и в същото време светват два индикатора за температура - студено (студено или 30 ° С) и 40 ° С.

Грешка E3 на пишещи машини на Samsung без дисплей

В какви случаи можете да се елиминирате

  • Много прах или прах за пране на ръка бяха добавени по погрешка, Това е най-простата причина за грешката. Твърде много пяна не позволява на сензора да открие нивото на водата. Трябва да изчакате, докато изтичането приключи, извадете прането и стартирайте програмата за изплакване. Това ще изчисти праха и пяната от машината. Заредете прането отново и започнете прането.
  • Водата от канализацията влиза в машината (неправилно свързване).Свързването на канализацията към канализацията трябва да се извърши съгласно инструкциите за машината. Случва се дренажът да е свързан към сифона на мивката в банята или в кухнята, той се запушва и водата се издига в него, след това попада в маркуча за източване и след това в резервоара на пералнята. При такава връзка е необходимо постоянно да се следи чистотата на сифоните. Внимателно проверете връзката за източване и я проверете с инструкциите.
  • Възникна повреда в контролния модул, Изключете машината, изключете я за няколко минути - това ще нулира всички програми. След това включете и започнете измиването.

Вижте също - Пералнята на Samsung дава грешка SUD (5UD) или SD (5D) - какво означава това?

Неизправности, изискващи ремонт

Когато извършвате каквито и да било работи, първо изключете машината от контакта.

Запушване в тръбата или въздушната камера на превключвателя за налягане

Необходимо е да почистите сензора. За да направите това, трябва да извадите превключвателя за налягане от машината, да изключите въздушната тръба от фитинга и да проверите както сензора, така и камерата. Дизайнът на превключвателя за налягане практически елиминира запушването, но тръбата понякога се запушва. Изплакнете го с течаща вода.

Прахът може да бъде причина за това запушване.

Отворете се във веригата на датчика за ниво на водата

Проверете свързващите проводници; външните признаци на това увреждане ще бъдат лоша изолация и счупена жица. Ако е възможно, спойка и изолирайте, ако това не е възможно, сменете целия кабел.

Причината за тази неизправност е вибрацията на машината. За да избегнете това и други повреди, свързани с вибрациите, е необходимо да инсталирате правилно машината, може би да използвате силиконови подложки за краката, да спазвате нормите за зареждане на машината и да се уверите, че прането не попадне на бучка.

Неизправен превключвател за налягане (сензор за ниво на водата)

Преди да проверите самия сензор, обърнете внимание на закрепването на въздушната тръба към него. Ако връзката е разхлабена и разхлабена, може да има изтичане на въздух и генерираното налягане не е достатъчно за правилното функциониране на инструмента.

За да проверите превключвателя за налягане, прикрепете малка тръба с подходящ диаметър към неговия монтаж и леко издухайте. Трябва да чуете кликвания. Ако ги няма, сензорът е дефектен.

Последният етап от проверката на устройството е мултицет. При измерване на съпротивлението в контактите на релето, когато то се задейства, стойността трябва да се промени.

Персонализиране и ремонт на пресостат Това е работа, която изисква квалификация и опит. Обикновено просто купувайте нов.

За да закупите сензор, трябва да знаете марката и модела на пералнята, тъй като превключвателите за налягане за всички машини са напълно различни.

Неизправен електронен контролер (табло за управление)

За да се тества контролната платка, тя трябва да бъде извадена от машината. Външни признаци за неизправност могат да бъдат изгорели елементи на дъската, сажди и миризма на изгоряла изолация. Причината за разпадането е отказът на всеки елемент: резистори, трансформатор, реле и други. Ремонтът на таблото за управление също е доста труден. Често той просто се заменя с нов.

Клапанът за пълнене е счупен

За да тествате пълнещия клапан, той трябва да бъде изключен и изваден от машината. Ако има пукнатини или деформации, то е необходимо подмяна на клапанаНе може да бъде поправен. Ако клапанът изглежда непокътнат, тогава може би просто трябва да се почисти и за това той да бъде напълно разглобен.Причината за запушването може да бъде мащаба. При разглобяването трябва също внимателно да проверите всички части за повреди.

Ако следвате всички препоръки на инструкциите за употреба, пералната ви машина ще служи повече от една година без повреди. Съвременните перални машини са сложни механизми, ако не сте сигурни в квалификацията си, тогава е по-добре да поверите ремонта на професионалисти.

Вижте също:

1982 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите